امسال ۳۵۰ کیلومتر از شبکه برق روستایی در آذربایجان شرقی اصلاح می شود

تبریز- ایرنا- مدیرعامل توزیع برق آذربایجان شرقی با اشاره به رفع ضعف ولتاژ برق روستایی استان از طریق جابجایی تیرهای برق در ۸۰ کیلومتر از شبکه در مدت سپری شده از سال جاری گفت: این رقم تا پایان امسال به ۳۵۰ کیلومتر می رسد.

اکبر فرج نیا روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ادامه داد: در فصل زمستان با افزایش مصرف گاز، نیروگاه‌ها با محدودیت روبرو می شوند و تولید برق هم کمتر می شود.

فرج نیا همچنین با بیان اینکه امسال در آذربایجان‌شرقی چهار هزار و ۳۰۰ دستگاه ماینر کشف شده است، گفت: مصارف غیر مجاز و سرقت انرژی از دیگر مشکلاتی است که موجب افزایش مصرف برق در حوزه آذربایجان شرقی شده و تاکنون هشت میلیارد تومان شکایت در این خصوص به عنوان مصارف غیرمجاز مطرح شده است.
فرج نیا همچنین با بیان اینکه امسال تاکنون در آذربایجان‌شرقی چهار هزار و ۳۰۰ دستگاه ماینر کشف شده است، گفت: مصارف غیر مجاز و سرقت انرژی از دیگر مشکلاتی است که موجب افزایش مصرف برق در حوزه آذربایجان شرقی شده و تاکنون هشت میلیارد تومان شکایت در این خصوص به عنوان مصارف غیرمجاز مطرح شده است.
وی ادامه داد: امسال کشفیات رمز ارزها در آذربایجان شرقی قابل توجه بوده، چون همکاری سازمان های مرتبط مثل استانداری، اطلاعات سپاه، مراجع قضایی و نیروی انتظامی با برق آذربایجان شرقی خوب است.

مدیرعامل توزیع برق آذربایجان شرقی ادامه داد: امسال در بخش صنعت ۲هزار و ۱۴۰ تفاهم‌نامه و در بخش کشاورزی چهار هزار و ۲۶۲ تفاهمنامه برای همکاری در مدیریت مصرف برق منعقد شده و ۱۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیارد تومان تشویق برای پرداخت در سال جاری پیش بینی شده است.
وی یادآور شد: البته تنها ۱۰ درصد مشترکان آذربایجان شرقی پرمصرف هستند که مشترکان دیگر را دچار مشکل می کنند و بقیه مشترکان در حوزه کم مصرف و خوش مصرف قرار دارند.
وی با اشاره به مشوق های وزارت نیرو برای مشترکان کم مصرف، گفت: مشترکانی که ۱۰۰ کیلو وات مصرف داشته باشند قبض برق آنان رایگان محاسبه می شود که ۱۰ تا ۱۵ درصد مشترکان برق را شامل می شود؛ مشترکانی که ۱۰۰ کیلو وات مصرف داشته باشند قبض برق آنان رایگان محاسبه می شود که ۱۰ تا ۱۵ درصد مشترکان برق را شامل می شود.

۲ هزار و ۶۰۰ روستای ۱۰ خانوار و بالاتر آذربایجان استان زیر پوشش برق رسانی هستند

مدیرعامل شرکت توزیع برق آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه شبکه برق۴۷ روستای استان بهسازی شده است، گفت: ۹۹.۹۹ درصد ۲ هزار و ۶۰۰ روستای ۱۰ خانوار و بالاتر آذربایجان استان زیر پوشش برق رسانی هستند.

فرج نیا اظهار کرد: در راستای بهسازی و نوسازی شبکه برق روستایی(طرح ملی بهارستان)و در طول ۲ ماه برای طرح‌های بهسازی، مقاوم سازی و توسعه شبکه برق این روستاها که بیشتر آنها در شرف اتمام است، افزون بر۳۲ میلیارد و۷۸۲ میلیون تومان اعتبار اختصاص یافته است.

وی با بیان اینکه شبکه برق ۴۷۲ روستای آذربایجان شرقی امسال بهسازی می شود، افزود: تاکنون برای بهسازی این تعداد روستا ۶۸ هزار و ۴۸۷ متر شبکه فشار ضعیف و پنجهزار و ۸۲۰ متر شبکه فشار متوسط، بازسازی و ساخته شده  و کار بهسازی شبکه های برق روستایی با وجود سرمای شدید زمستانی در استان سردسیر آذربایجان شرقی، ادامه دارد.

وی ادامه داد: تا پایان سال جاری تلاش داریم بازسازی برق همه ۴۷۲ روستای منتخب ابلاغی شرکت توانیر به شرکت توزیع برق آذربایجان شرقی در ۱۹ واحد شهرستانی تابعه را به اتمام برسانیم.

فرج نیا با اشاره به نیاز ۳۷۵ میلیارد تومانی برای انجام این کار گفت: تاکنون ۸۰ میلیارد تومان اعتبار از این رقم تخصیص یافته و بقیه نیز از منابع داخلی و از محل دریافت عوارض تامین می شود. 

وی اضافه کرد: تامین برق پرتابل عشایر از طریق سلول های خورشیدی برای رفع نیاز اولیه برق این خانوارها از دیگر سیاست ها و اقدامات در دست اقدام است؛ بر این اساس یک میلیارد و ۳۵۰ میلیارد تومان به ۱۲۵ تا ۱۳۰ خانوار شناسایی شده عشایر استان پرداخت می شود. 

وی با اشاره به انعقاد تفاهم نامه با مهندسی سپاه عاشورا برای تامین و نصب سلول های خورشیدی در منازل روستایی، گفت: ۳۰۰ فقره قرارداد نیز با مشترکان روستایی آماده شده است که بر اساس آن برای هر کیلو وات برق تولیدی سلول های خورشیدی در پشت بام خانه های روستایی یک میلیون و ۴۵۰ هزار تومان پرداخت می شود که به نوعی کمک هزینه معیشتی نیز بشمار می آید. 

مدیرعامل شرکت توزیع برق آذربایجان شرقی گفت: سال گذشته ۱۹ روستای بالای ۱۰ خانوار و امسال نیز هشت روستای بالای هشت خانوار تحت پوشش برق رسانی قرار گرفته اند؛ البته قدمت شبکه های برق روستایی به ۳۰ سال قبل برمی گردد و پس از انقلاب اسلامی پوشش برق در تمام روستاهای آذربایجان شرقی گسترده شده است. 

فرج نیا همچنین با اشاره به سیاست های تشویق محور وزارت نیرو در مدیریت مصرف انرژی اظهار کرد: حدود ۶ هزار و ۴۰۰ تفاهم نامه با صنایع و بخش کشاورزی برای کاهش مصرف برق منعقد شده که از این تعداد چهار هزار و ۲۶۲ تفاهم نامه با صنایع و ۲ هزار و ۱۴۰ تفاهم نامه نیز با بخش کشاورزی آذربایجان شرقی منعقد شده  است.

وی اضافه کرد: امسال برای تشویق این بخش ۱۶میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار پیش بینی شده که این مقدار در سال گذشته ۶میلیارد و ۲۰۰ میلیارد تومان بوده است. 

به گزارش ایرنا، شرکت توزیع برق آذربایجان شرقی شامل شهرستان های ۱۹ گانه این استان به جز شهرستان های تبریز، اسکو و آذرشهر و حومه های این شهرستان ها را زیر پوشش دارد. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha