احمد حمزه زاده روز شنبه در جمع خبرنگاران، افزود: به دنبال برگزاری جلسه شورای حریم کشور در وزارت میراث قرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، ضوابط حفاظتی عرصه و حریم پردیس دانشگاه هنر اسلامی تبریز تصویب و به استان ابلاغ شد.
وی اظهار داشت: پردیس دانشگاه هنر اسلامی تبریز با تغییر کاربری کارخانه چرمسازی خسروی تبریز نمونهای موفق از احیای آثار تاریخی در ایران است.
حمزه زاده ادامه داد: محل کارخانه سابق چرمسازی خسروی، مجموعهای ارزشمند از میراث صنعتی و معماری معاصر ایران است که دو منار یا دودکش این مجموعه امروزه به عنوان یک نشانه شاخص شهری در تبریز چشمانداز زیبایی را به سیمای کل مجموعه بخشیده است.
به گفته وی این اثر شاخص تاریخی - فرهنگی به شماره ۲۷۹۱ در سال ۱۳۷۹ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
کارخانه چرم سازی یا کارخانهٔ چرمسازی خسروی مربوط به اوایل دوره پهلوی اول و ساخته ۱۳۰۷ شمسی است که در تبریز در تقاطع خیابان شریعتی جنوبی و آزادی واقع شده است.
مجموعهٔ پردیس دانشگاه هنر اسلامی تبریز در محل این کارخانه قرار گرفتهاست؛ وسعت این مجموعه ۳۶٬۰۰۰ متر مربع شامل ۸ ساختمان سهطبقه و یک طبقه میباشد.
مرمت مجموعهٔ پردیس و تغییر کاربری آن از کارخانه به دانشگاه از سال ۱۳۷۶ خورشیدی شروع شده و در همین راستا ساختمانهای فرسوده به آمفیتئاتر، ساختمان اداری، سالن ورزشی، سلف سرویس و کتابخانه تغییرکاربری دادهاند؛ همچنین توربینها و ژنراتورهایی که در بخش تأسیسات کارخانهٔ چرمسازی باقیماندهاند، مرمت و بازسازی شده و بهعنوان موزهٔ صنعتی مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
کارخانه قدیمی چرم سازی خسروی؛ نمونه زیبای معماری سنتی تبریز است که برگرفته از سبک معماری آلمانی ساخته شده است؛ کارخانه چرم خسروی سومین کارخانه چرم سازی تبریز بعد از چرم میهن و چرم ایران بود.
نظر شما