۱۸ خرداد ۱۴۰۱، ۱۰:۰۶
کد خبر: 84779795
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

تلاش دولت برای گشایش فصل جدید تولید در شرکت صنایع آذرآب

اراک - ایرنا - شرکت صنایع آذرآب اراک که در سال‌های گذشته به دلایل مختلف با تنگناها و مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم ‌می‌کند، مدیریت ارشد استان مرکزی برای ایجاد فصل جدید تولید در این واحد مادر تخصصی تمام تلاش خود را بکار گرفته است.

به گزارش ایرنا، طرح کلید واژه " تولید " در چند سال اخیر به عنوان شعار سال از سوی مقام معظم رهبری بیانگر اهمیت تولید برای پیشرفت همه جانبه اقتصاد کشور است.

رهبر معظم انقلاب با هوشمندی کامل و درک شرایط حاکم بر کشور، شعار سال را به عنوان تعیین مسیر حرکت پیشرفت اقتصادی، اجتماعی ، سیاسی و فرهنگی تعیین و ترسیم می نمایند و شعار سال ۱۴۰۱ هم در امتداد این رویکرد تولید محور بر مبنای توجه به تولید اعلام و بر این اساس سه مولفه‌ی راهبردی تحت عنوان "تولید ، اشتغال آفرین و دانش بنیان" را محور اصلی حرکت و فعالیت امسال در عرصه تولید قرار داده‌اند.

این نگاه عالمانه و آگاهانه نشانگر این رویکرد است تا در اوج تحریم‌های نظام سلطه و استکبار جهانی از فرصت جهش و تحول در تولید و نیز بهره‌مندی و استفاده مطلوب از ظرفیت‌های تولید داخلی هدفمند استفاده تاثیرگذار به عمل آید.

در این میان ظرفیت‌های عظیمی در حوزه‌های مختلف صنعتی ، معدنی و کشاورزی وجود دارد که هر کدام از این حوزه‌ها نکته تحول در تولید و پیشرفت اقتصاد جامعه محسوب می‌گردند و استفاده درست و روزآمد از این فرصت‌ها در شرایط تحریم‌ها و تهدیدها ،فرصت مطلوبی را فراهم خواهد نمود تا تولید در کشور ارتقا و ظرفیت‌ها عملیاتی و به بهره برداری برسند.

با وجود ظرفیت‌های گوناگون و متعدد در زمینه‌های مختلف در سطح استان مرکزی می‌توان گفت توجه به رونق واحدهای تولیدی و صنعتی نقش بی بدیلی در زمینه رشد و شکوفایی استان و همچنین ایجاد اشتغال در راستای تحقق شعار سال و جهش و رونق تولید دارد.

هرچند با وجود مشکلات متعدد در این مسیر و ایجاد تحول و رسیدن به نقطه ایده آل فاصله هست اما نمی‌توان از نقش پررنگ این حوزه در زمینه پیشرفت و توسعه استان غافل شد.

با آغاز به کار دولت سیزدهم این بحث در سطح کشوری و استانی بیشتر مورد توجه قرار گرفته، به طوری که استاندار مرکزی و جمعی از مدیران استانی با برنامه‌ریزی‌های متعدد از واحدهای تولیدی راکد، نیمه راکد، نیمه فعال و فعال بازدید می‌کنند و در جریان مشکلات این واحدها قرار می‌گیرند.

استقرار بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ واحد صنعتی در مناطق مختلف استان مرکزی، این دیار را به قطب تولید و صنعت ایران تبدیل کرده که این وضعیت نه تنها به رونق اقتصاد استان کمک کرده بلکه نقش محوری در افزایش درآمد ناخالص ملی دارد.

در سال‌های گذشته اما برخی واحدهای تولیدی این استان به دلایل مختلف از جمله واگذاری‌های غیر اصولی، تحریم‌های ظالمانه و عدم به روزرسانی تجهیزات و عوامل تولید با مشکلات و چالش‌های مختلفی مواجه شدند که مدیریت ارشد استان به همراه تیم اقتصادی و نهادهای متولی برای حمایت همه جانبه از این واحدهای تولیدی و استفاده حداکثری از ظرفیت آنها کمر همت بسته‌اند. 

کارخانه آذرآب اراک که در روزگاری نه چندان دور قطب تولید و تامین قطعات پالایشگاه ها و پتروشیمی‌های کشور و خاورمیانه بود، پس از واگذاری به بخش خصوصی با تنگناهای مختلفی روبرو شد که این تنگناها و مشکلات در سال‌های گذشته به اوج خود رسیده است. 

این واحد تولیدی مادر تخصصی در حوزه طراحی، ساخت و نصب انواع بویلرهای نیروگاهی و صنعتی، مخازن تحت فشار، مبدل‌های حرارتی و تجهیزات نفت، گاز، پتروشیمی، فولاد، صنایع قند، شکر و سیمان فعالیت داشت و در سال ۱۳۸۹ به بخش خصوصی واگذار شده و هم اکنون به ۱۶ هزار و ۴۰۰ سهم تقسیم شده است.

اهلیت نداشتن سهامدار؛ ریشه اصلی مشکلات آذرآب است 

رئیس شورای اسلامی کار شرکت صنایع آذرآب اراک گفت: اهلیت نداشتن سهامدار ریشه اصلی مشکلات و چالش‌های این واحد تولیدی است.

«داوود عسگری» در گفت و گو با ایرنا افزود: مشکلات سهامداری فرآیند تولید در آذرآب را تحت تاثیر قرار داده و کارکنان این واحد تولیدی انگیزه کافی برای فعالیت ندارند .

وی با اشاره به مطالبات قشر کارگری این واحد تولیدی گفت: سال ۱۳۹۶ شرکت صنایع آذرآب به بانک کشاورزی واگذار شد و اکنون که حدود پنج سال از آن می‌گذرد، سهامدار هیچ اقدامی در راستای حل مشکلات انجام نمی‌دهد.

رئیس شورای اسلامی کار شرکت آذرآب اظهار داشت: بانک کشاورزی به عنوان سهامدار اصلی شرکت از طرفی سرمایه در گردش شرکت را تامین نمی‌کند و از طرفی هم حاضر به واگذاری سهام خود نیست.

عسگری عنوان کرد: بر اساس قانون، شرکت‌های مادرتخصصی که خود، صنعت ساز هستند نباید به بخش خصوصی واگذار شود اما شرکت صنایع آذرآب در سال ۱۳۸۲ به بخش خصوصی واگذار شد و امروزبا مشکلاتی بسیاری دست و پنجه نرم می‌کند.

وی بیان کرد: اصلی ترین خواسته کارکنان آذرآب این است که سهام شرکت به دولت بازگردد و یا حداقل اگر به دولت برنمی‌گردد به یک شرکت و یا هلدینگی واگذار شود که اهلیت داشته باشد و زیر نظر دولت باشد.

عسگری گفت: در حال حاضر شرکت آذرآب با کمتر از ۱۰ درصد ظرفیت فعالیت می‌کند و هزینه‌های جاری شرکت، ماهیانه حداقل ۲۰۰ میلیارد ریال است و آذرآب به جایی رسیده که تنها یک خط از 6 خط تولیدی آن فعال است.  

وی یادآور شد: شرکت صنایع آذرآب پروژه محور است و چنانچه این شرکت با این روند پیش رود به آینده این شرکت و کارکنانش هیچ عنوان امیدی نیست. 

رئیس شورای اسلامی کار شرکت آذرآب با بیان اینکه اراک یک شهر صنعتی است گفت: شرکت هفت تپه که در زمینه نیشکر و شکر فعالیت می‌کند به دولت بازگردانده شد و این در حالی است که شرکت آذرآب که مسئولیت طراحی و نصب صفر تا ۱۰۰ بویلرهای حرارتی نیروگاهی ، پالایشگاهی، پتروشیمی و سدهای بزرگ کشور را دارد نباید به بخش خصوصی واگذار شود و در عمل طی ۲۰ سال اخیر نیز اقدام ضعیف سهامداران مختلف نشان داده که خصوصی سازی این واحد تولیدی به صلاح نبوده و این شرکت یا باید به بخش دولتی بازگردد یا به هلدینگی همچون قرارگاه سازندگی خاتم و شرکت مپنا واگذار شود.

عسگری یادآور شد: با رویکرد دولت سیزدهم بنده به عنوان نماینده قشر کارگری انتظار دارم که تدابیر ویژه‌ای در راستای رفع مشکلات این واحد تولیدی اندیشیده شود و از این مخمصه رها شود چرا که بر این باوریم که خط مشی این دولت همانند دولت گذشته نیست.

وی خاطرنشان کرد: کارگران امید به این دولت بسته‌اند و انتظار می‌رود در سفر استانی رئیس جمهوری به استان، مشکلات این واحد تولیدی رفع شود و تدابیر حکیمانه‌ای برای آذرآب اندیشیده شود تا از این بن بست خارج شود.

رئیس شورای اسلامی کار شرکت آذرآب مشکلات بیمه ای، بانکی، دارایی و مالیاتی را از دیگر مشکلات کارگران عنوان کرد و گفت: کارکنان این واحد تولیدی انقلابی و پایبند به نظام جمهوری اسلامی هستند و منتظر هستند ببینند دولت در راستای رفع مشکلات این واحد تولیدی چه گام‌های موثری برمی دارد.

شرکت صنایع آذرآب با سه مشکل اساسی مواجه است

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای استانداری مرکزی نیز گفت: واحد تولیدی آذرآب اراک اکنون با سه مشکل مواجه است که مدیریت ارشد استان تمام تلاش خود را برا حل این مشکلات بکار گرفته است. 

«حسن میرزاخانی» افزود: چک‌های برگشتی این شرکت که مانع از دریافت ضمانت‌نامه از بانک‌ها شده یکی از مهمترین مشکلات شرکت صنایع آذرآب است که البته این مشکل تا حدود زیادی حل شده و در این راستا مصوبه‌ای از شورای عالی امنیت ملی دریافت شده و بانک مرکزی پس از گذشت ۲ ماه تیک مربوط به صدور ضمانتنامه و محدودیت بدهی‌های غیرجاری این واحد تولیدی به تامین اجتماعی، اداره مالیاتی و بانک‌های مختلف را برداشته و محدودیتی برای صدور ضمانتنامه بلاتکلیف برای بانک‌ها وجود ندارد.

وی ادامه داد: اکنون شرکت صنایع آذرآب یک ضمانتنامه خاص از بانک کشاورزی دارد که بلاتکلیف مانده و در حال مذاکره با مسئولان ذیربط این بانک هستیم که این مشکل نیز به زودی رفع می‌شود اما در حال حاضر واحد تولیدی آذرآب می‌تواند ضمانتنامه برای انجام پروژه‌های خود دریافت کند.

میرزاخانی موضوع سهامداری آذرآب را از دیگر مشکلات این واحد تولیدی عنوان کرد و گفت: سهامدار عمده این واحد تولیدی یکی از صندوق‌های زیرمجموعه بانک کشاورزی است که انگیزه‌ای برای سهامدار بودن شرکت آذرآب ندارد که در این راستا با شرکت مپنا رایزنی لازم صورت گرفته و مدیریت مپنا نیز تا حدود زیادی موافق این واگذاری سهام است اما چگونگی و نحوه اجرای سهام آذرآب از بانک کشاورزی به مپنا بحث تخصصی است که نیاز است متخصصین حوزه مالی در این راستا ورود کنند تا این اقدام انجام شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای استانداری مرکزی اظهار داشت: مشکل دیگر این واحد تولیدی بدهی به سیستم بانکی ، تامین اجتماعی و امور مالیاتی است که در این خصوص یک راه حل وجود دارد که سهامدار عمده موافقت کرده که افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی زمین و ساختمان‌ها و نه از همه دارایی‌های آذرآب صورت گیرد و افزایش سرمایه‌ای که سلب حق تقدم سهامدار فعلی باشد، بدین معنا که سهامداران افزایش سرمایه به طلبکاران آذرآب که همان سیستم بانکی، مالیاتی و تامین اجتماعی هستند انجام شود و به جای طلب نقدی، سهام پرداخت شود که در این راستا این سه دستگاه موافق هستند اما سهامدار عمده بانک کشاورزی باید موافقت کند که تاکنون موافقت خود را اعلام نکرده است.

میرزاخانی افزود: ریشه این مشکلات مربوط به سهامدار قبلی آذرآب باز می‌گردد چرا که حدود ۷۰ فقره چک مبنی بر ضمانت آذراب صادر کرده که این واحدتولیدی را بدهکار جلوه داده است که اکنون وی دو پرونده مفاسد اقتصادی سنگین در دادگستری تهران دارد و در حال رسیدگی است و انتظار می رود دستگاه عدلیه در اسرع وقت این پرونده‌ها را تعیین تکلیف کند و سهامدار قبلی خسارات وارده به این شرکت را پرداخت کند.

وی خاطرنشان کرد: مشکل نخست این واحد تولیدی با تعامل و همکاری مسئولان کشوری و استانی رفع شده و در خصوص ۲ موضوع باقی مانده نیز با رئیس جمهور و مسئولان ارشد اقتصادی دولت مکاتبات لازم صورت گرفته و به طور حتم در سفر آتی رئیس جمهوری به استان مرکزی تصمیم گیری لازم در خصوص رفع مشکلات و تعیین تکلیف واحد تولیدی آذرآب صورت می گیرد.

دستگاه قضا با تمام توان از شرکت صنایع آذرآب حمایت می‌کند

رئیس کل دادگستری استان مرکزی نیز گفت: حمایت همه جانبه از تولید و رفع مشکلات واحدهای صنعتی به خصوص شرکت صنایع آذرآب از برنامه‌های اولویت دار دستگاه عدلیه است و تمام ظرفیت‌ها برای حمایت از آذرآب بکار گرفته شده است. 

حجت‌الاسلام سید «عبدالمهدی موسوی» افزود: دادگستری کل استان بر مبنای تعیین اولویت‌ها توسط ریاست قوه، تجارب و شناختی که از واحدهای صنعتی استان وجود دارد و مشاوره‌ای که با اهل فن انجام داده در سال جاری برای حل مشکلات صنایع و واحدهای تولیدی هم افزایی و تعامل جامع و کاربردی بین مسئولان استان را در دستور کار خود قرار داده‌است.

وی تاکید کرد: همچنین با کم کاری مسئولان و مدیران در این حوزه و کارشکنی‌هایی که موجب اخلال در پیگیری و رفع مسائل و مشکلات می شود برخورد قضایی می‌شود.

رئیس کل دادگستری استان مرکزی اظهار داشت: رفع مشکلات واحدهای صنعتی از طریق انجام مذاکرات و بحث و بررسی در دستور کار دادگستری استان مرکزی قرار دارد و چنانچه این امر محسوس باشد که  مدیرانی با ترک فعل درصدد ایجاد نابسامانی در حوزه تولید و اشتغال زایی هستند پشت این نگاه تنگ نظرانه و منفعل متوقف نخواهیم شد و برخورد مناسب قانونی و قضایی انجام می‌شود.

حجت الاسلام موسوی ادامه داد: با تغییرات مدیریتی استان در دولت جدید یک تعامل و وحدت خوبی در میان مسئولان اجرایی و قضایی استان برای حل مشکلات صنایع و واحدهای تولیدی ایجاد شده و مسئولان با یک روحیه جهادی و عملیاتی پای کار آمده اند و در حال خدمت رسانی هستند.

وی افزود: شرکت آذرآب از نظر تجمع، تراکم دانش فنی، مهندسی و دانش بنیان بودن و سخت افزار و تجهیزات یک مجموعه بی‌بدلیل در صنایع کشور محسوب می‌شود و این واحد تولیدی تحت هر شرایطی باید به روزها و سال‌های اوج خود بازگردد.

رئیس کل دادگستری استان مرکزی گفت: شرکت صنایع آذرآب در سال‌های اخیر با اتخاذ تصمیمات غلط و بی تدبیری‌ها گرفتار مشکلاتی شده که به چرخه تولید در این شرکت صدمه زده، امید است با پیگیری‌هایی که در سطح استانی و ملی در حال انجام است بزودی شاهد مرتفع شدن این مشکلات باشیم و بار دیگر آذرآب با قدرت به افزایش تولیدات خود و اشتغال آفرینی منجر شود.

رونق تولید در آذرآب زمینه ساز توسعه اقتصادی استان و کشور است

نماینده مردم اراک ، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی نیز اظهار داشت: با توجه به ظرفیت‌های ارزشمندی که در شرکت صنایع آذرآب وجود دارد، رونق تولید در این واحد، زمینه ساز توسعه اقتصادی هم در استان و هم کشور می‌شود. 

«محمدحسن آصفری» افزود: پس از واگذاری واحد تولیدی آذرآب ، طی چند سال اخیر، هر کس که به این واحد تولیدی ورود کرده یک تکه از آن را به عنوان گوشت قربانی برداشته و از این شرکت خارج کرده است.

وی ادامه داد: بانک کشاورزی هم به عنوان سهامدار اصلی واحد تولیدی آذرآب،متاسفانه هیچ تصمیم و برنامه‌ای برای حمایت از این شرکت ندارد که با برگزاری نشست‌های متعدد با وزیر صمت، وزیر اقتصاد، رئیس کل بانک مرکزی اکنون بر این باور هستیم که مشکل این واحد تولیدی قابل حل است و نیاز به تصمیم و اراده ویژه دارد که بتوان از این ظرفیت بیشترین بهره گیری را کرد. 

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی وی تصریح کرد: بنده همچنین نشستی با رئیس جمهور در چهار ماه گذشته برگزار کردم که گلایه خود را نسبت به بی توجهی دولت گدشته به واحد تولیدی آذرآب اعلام و در خواست داشتم دولت آقای رئیسی به مسئله آذرآب توجه ویژه ای داشته باشد و ایشان به معاون اجرایی خود دستور دادند اقدامات لازم را در این راستا انجام دهند اما تاکنون اتفاقی صورت نگرفته که امید است در سفر قریب الوقوع رییس جمهور به اراک، مسئله آذرآب برای همیشه رفع شود و این واحد تولیدی بتواند ضمن تایید ضمانتنامه‌های لازم، تسهیلات لازم به این واحد تولیدی پرداخت شود.

آصفری گفت: این موضوع مهم و اساسی مدنظر ویژه باشد که رویدادهایی که در واحد تولیدی آذرآب ایجاد شده به طور قطع تنها اعمال تحریم خارجی نبوده و  به جرات بیان می‌کنم تخریب تحریم‌های خارجی تا آن میزان مقصر نبوده بلکه مباحثی همچون بی توجهی دولت‌ها به موضوع آذرآب ، عدم پذیرش بازار کار و سهامدار به نوبه خود در این راستا مقصر هستند. 

وی تصریح کرد: اعتراض گارگران آذرآب به حقوق معوق نیست بلکه ایجاد امنیت شغلی و آینده این واحد تولیدی است چرا که اگر این قشر زحمتکش آینده شغلی شان تضمین شود، مشکل بازار کار برای همیشه رفع می‌شود.

مدیریت کارآمد حلقه مفقوده شرکت صنایع آذرآب است

نماینده مردم اراک ، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی گفت: مدیریت کارآمد حلقه مفقوده شرکت صنایع آذرآب اراک است چرا که مدیریت فعلی این واحد تولیدی در یک سال گذشته اثبات کرد که توانایی لازم برای رفع مشکلات را ندارد.

«علی اکبر کریمی »  افزود: تیرماه سال گذشته هنگام انتخاب تیم مدیریتی شرکت صنایع آذرآب، بنده تذکرات لازم را ارائه، اعتراض خود را در صحن علنی مجلس مطرح نمودم و پس از آن هم در حد مقدور در جایگاه نمایندگی حمایت‌های لازم را از این واحد تولیدی به عمل آوردیم و برای پذیرش سفارشات جدید با مسئولان وزارتخانه‌های نفت و نیرو و سازمان انرژی اتمی و نهادهای دیگری که به عنوان کارفرماهای اصلی می‌توانند برای واحد تولیدی آذرآب مطرح باشند مکاتبات و پیگیری‌های لازم صورت گرفت.

وی تاکید کرد : اما متاسفانه مدیریت فعلی شرکت صنایع آذرآب توانایی لازم را برای فعال کردن و رفع مشکلات این واحد تولیدی ندارد و بر این باور هستیم اولویت نخست برای این شرکت تغییر فوری مدیریت و انتخاب و استقرار یک تیم مدیدیتی شایسته، توانمند و دارای مقبولیت نزد کارکنان و پرسنل این واحد تولیدی است.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی واحد تولیدی آذرآب را به عنوان یکی از سرمایه‌های بزرگ ملی صنعت کشور عنوان کرد و اظهار داشت: سرمایه‌های انسانی و نیروهای متخصص بسیار خوبی در این شرکت وجود دارد و چنانچه یک مدیریت توانا و آشنا با این صنعت و در عین حال دارای ارتباطات مناسب با مجموعه‌هایی که می‌توانند سفارش کار به این شرکت بدهد و بتواند این شرکت را فعال کنند، می‌تواند در لبیک گویی به ندای رهبر معظم انقلاب در خصوص اقتصاد مقاومتی پیشتاز باشد. 

کریمی بیان کرد: متاسفانه مدیریت فعلی طی یکسال گذشته تا جایی که ما مطلع هستیم موفق به هیچ‌گونه انعقاد قراردادی نشده و در این بازه زمانی نیز با بهره‌گیری از قراردادهای گذشته شرکت و دریافت منابع مالی آنها اقدام به تامین هزینه‌ها و پرداخت حقوق شرکت نموده و اکنون که قراردادها به پایان رسیده طی چندماه گذشته برای پرداخت حقوق شرکت هم‌ با مشکل مواجه شده است.

کریمی اضافه کرد: امید است در اسرع وقت با تعامل و همکاری مسئولان ملی و استانی، سهامداری شرکت صنایع آذرآب، در اختیار مجموعه‌های ذی صلاح از حیث مدیریتی، مالی و حقوقی قرار گیرد تا بتوانند حمایت‌های لازم را از این شرکت به عمل بیاورند، هر چند تا جایی که ما مطلع هستیم بانک کشاورری هم به دنبال واگذاری این شرکت است و این اقدام و جابه‌جایی سهامدار باید به بهترین شکل ممکن انجام شود و به یک سهامدار با اهلیت و ذی صلاح منتقل شود.

کریمی عنوان کرد: یکی از مجوعه‌های ذی صلاح که می‌تواند به عنوان سهامدار عمده شرکت آذرآب مطرح باشد شرکت مپنا است چرا که اکنون طرح‌های بسیار بزرگ ساخت نیروگاه‌های جدید در این شرکت متمرکز است و می‌تواند حجم قابل توجهی از این سفارشات را به واحد تولیدی آذرآب واگذار کند که در این راستا پیگیری‌هایی انجام شده و استمرار دارد تا مسئولان امر در این خصوص تصمیم‌گیری کنند. 

وی ابراز داشت: البته واگذاری این واحد تولیدی، مختص مپنا نیست و سایر متقاضیانی که می‌توانند آینده آذرآب را بهتر رقم بزنند و حجم کار تولیدی بیشتری را در این شرکت متمرکز کنند و در عین حال اهلیت و صلاحیت لازم را در حوزه مدیریتی، مالی ، حقوقی و اقتصادی داشته باشند با تلاش مسئولان، جایگزین بانک کشاورزی در این واحد تولیدی شوند.

نماینده مردم اراک خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اکنون وضعیت واحد تولیدی آذرآب به گونه ای اورژانسی است که به طور قطع ایجاد تغییرات در این شرکت نباید موکول به سفر رئیس جمهور به استان مرکزی شود و هم مسئولان ملی و استانی در بانک کشاورزی و وزارت صمت برای رفع مشکلات باید تلاش کنند تا تغییرات لازم در این شرکت هر چه زودتر اعمال شود تا دغدغه کارگران این واحد تولیدی رفع شود

امکان ضمانت‌نامه بانکی برای شرکت صنایع آذرآب به زودی فراهم می‌شود

استاندار مرکزی نیز گفت: با تلاش و پیگیری‌های انجام شده امکان ضمانت نامه بانکی برای شرکت صنایع آذرآب اراک بزودی فراهم می‌شود چرا که این شرکت یکی از شرکت‌های پر افتخار راهبردی کشور است که متاسفانه به یکی از کانون صنعتی مظلوم تبدیل شده است.

«فرزاد مخلص‌الائمه»اظهار داشت: از آغاز تشکیل دولت سیزدهم و حضورم به عنوان خدمتگزار مردم این خطه محورهای مختلفی برای بهبود و احیا این شرکت را دنبال کردیم.

استاندار مرکزی با بیان اینکه مشکلات این شرکت در چند بخش دسته بندی می‌شود،گفت: یکی از دسته بندی‌ها مربوط به پرونده مفاسد ناشی از خصوصی سازی ناموفق این شرکت است که افرادی تحت تعقیب قضایی قرار دارند و آن رویداد تلخ مسایلی را در پیوند خود به وجود آورده و بخش دیگر هم در موضوع سهامداری است که امور را با اختلال مواجه کرده است.

مخلص الائمه افزود: اکنون سهامداران انگیزه‌ای برای سرمایه‌گذاری در شرکت را ندارند و بانک غیر مرتبط و غیر تخصصی سهامدار این شرکت شده که باید اصلاح شود.

وی اظهار داشت: مشکلات دیگر این مجموعه ناشی از مفاسد در سنوات قبل است که حساب‌های شرکت را مسدود کرده و امکان ضمانت‌نامه برای دریافت طرح‌های بزرگ را غیرممکن ساخته است.

استاندار مرکزی گفت: همه این موارد در دستور کار استانداری مرکزی است و با مدیران شرکت هماهنگی لازم انجام شده، موضوع مربوط به بدهی غیر جاری و دادن ضمانت برای طرح جدید از جمله کارهای انجام شده با هماهنگی ستاد تدابیر ویژه اقتصادی در دبیرخانه شوای عالی امنیت ملی است. 

مخلص الائمه اظهار داشت: شرکت آذرآب اراک از شرکت‌های درجه یک از نظر تخصصی و تجهیزات است که در کشور و منطقه بی‌نظیر است که باید طرح تولیدی بگیرد و ادامه فعایت داشته باشد.

وی افزود: یک طرح تولید با معاون ریاست جمهوری و رئیس انرژی اتمی پیگیر شده و قرار قطعی شده تا سفارش تولید مربوط به تجهیزات نیروگاهی سازمان انرژی اتمی با آذر آب انجام شود.

استاندار مرکزی بیان کرد: اصلاح وضعیت سهامداری بخش زیادی از مشکلات این شرکت را برطرف خواهد کرد و دولت برای احیاء این شرکت به عنوان چشم صنایع تجهیزات سنگین کشور و نقطه امید توسعه صنعتی در این بخش ارزش قایل است و همه تلاش خود را برای حل مسایل به کار می گیرد تا در زمان کوتاه نتیجه حاصل شود. 

با روی کار آمدن دولت مردمی و تغییر مدیریت ارشد استان مرکزی یک اراده جمعی برای بازگرداندن واحدهای تولیدی بزرگ استان همچون شرکت صنایع آذرآب به چرخه تولید شکل گرفته و امید است این تلاش‌ها به نتیجه برسد و این واحد تولیدی به سال‌های اوج خود در دهه‌های ۶۰ و ۷۰ بازگردد.

شرکت صنایع آذرآب یکی از بزرگترین شرکت های پیمانکاری عمومی در ایران است که زمینه اصلی فعالیت این شرکت ساخت و اجرای طرح های نیروگاهی، پالایشگاهی، پتروشیمی و سیمان است.

صنایع آذرآب از بدو تأسیس تا به حال جزء پیشروان ساخت نیروگاه های برق و تجهیزات پالایشگاهی در خاورمیانه به حساب آمده و تأمین‌کننده تجهیزات پروژه‌های پتروشیمی، پالایشگاه های نفت و گاز و سازنده بخش های مختلف کارخانجات سیمان و نیروگاه های برق برای بخش دولتی و خصوصی بوده است.

شرکت صنایع آذرآب از سال ۱۳۶۳ با انتقال فناوری ازشرکت IHI ژاپن در زمینه طراحی و مهندسی، ساخت، نصب و راه اندازی بویلرهای با سیستم گردش طبیعی و ‌سوخت گاز، گازوئیل و مازوت شامل، بویلرهای پکیج با ظرفیت ۲۰ تا ۲۰۰ تن بخار در ساعت، بویلرهای صنعتی با ظرفیت ۵۰ تا ۳۵۰ تن بخار در ساعت، بویلرهای نیروگاهی با ظرفیت ۳۹۰ تا ۲ هزار و ۲۰۰ تن بخار در ساعت فعالیت خود را آغاز کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha