۲۸ تیر ۱۴۰۱، ۷:۵۸
کد خبرنگار: 5196
کد خبر: 84824808
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

دستکاری در طبیعت با غذارسانی به سگ‌های ولگرد

۲۸ تیر ۱۴۰۱، ۷:۵۸
کد خبر: 84824808
دستکاری در طبیعت با غذارسانی به سگ‌های ولگرد

قزوین- ایرنا- کارشناسان محیط زیست معتقدند غذا رسانی به سگ‌های ولگرد برخلاف تصور عموم خود نوعی حیوان آزاری محسوب می شود زیرا نوعی دستکاری در طبیعت بوده و با غیرقابل کنترل کردن جمعیت این سگ ها باعث آسیب به دیگر حیوانات شده و همچنین خطراتی چون انتقال هاری و گزیدگی شهروندان را به دنبال دارد.

به گزارش ایرنا، طی سال های اخیر خبرهای زیادی از دریده شدن کودکان و حتی مرگ آنها توسط سگ های بلاصاحب به گوشمان رسیده است، خبرهایی که شاید در پشت پرده آن من و شما بی آنکه خود بدانیم، مقصر باشیم.

سال ها قبل، حامیان حیوانات با فرهنگ سازی در برخی رفتارها از جمله غذارسانی به سگ ها در حواشی شهر، باعث شدند تا این اقدام به صورت غیر کارشناسی فراگیر شود و بعضا برای بسیاری از شهروندان به یک تفریح تبدیل شود، البته خیلی ها نیز از سر ترحم این اقدام را انجام می دهند.

اما امروز که با افزایش بی رویه جمعیت سگ های ولگرد و پرسه زن مواجه هستیم، بسیاری از کارشناسان محیط زیست، غذا رسانی به سگ ها مصداق بارز حیوان آزاری است.

مانند خیلی از دیگر نقاط کشور، جمعیت سگ های بلاصاحب در قزوین در حالی رو به افزایش است که پای سگ ها به تجاری ترین و شلوغ ترین خیابان های این شهر هم باز شده است.

این موضوع که بیشتر به رفتارهای غلط و بعضا ناآگاهانه شهروندان باز می گردد بدون شک دارای تبعاتی است که خبرنگار ایرنا در این گزارش به آن پرداخته است.

شهرداری در عقیم سازی سگ ها کوتاهی می کند

به سراغ یکی از حامیان سگ های بلاصاحب می رویم، بانویی حدودا ۵۰ ساله که شاید بارها تصاویری از او در صفحه های مجازی مختص به قزوین را در کنار سگ ها و غذا دادن به آنها دیده باشیم.

با او در خصوص افزایش جمعیت سگ های ولگرد صحبت می کنیم، او هم این موضوع را کتمان نمی‌کند اما در این خصوص شهرداری و چند سازمان ذی ربط را مقصر می داند و می‌گوید: جمعیت سگ ها به این دلیل افزایش یافته که شهرداری و برخی دستگاه های ذی ربط نسبت به عقیم سازی سگ ها کوتاهی می کنند.

این شهروند ادامه می دهد: سگ ها با وفاترین حیوانات هستند و باید این را بپذیریم که حق زندگی دارند، حساب سگ با حساب سایر موجودات زنده فرق دارد، این حیوان از ابتدای خلقت همراه انسان بوده بنابراین انسانیت ایجاب میکند بــه آنها رسیدگی شود.

این بانوی قزوینی عنوان می کند: سال ها قبل شهرداری با کامیون از روی سگ ها رد میشد و آن ها را به طرز وحشتناکی از بین می برد. با روی کار آمدن برخی انجمن های مردم نهاد و حامیان حیوانات شهرداری به این نتیجه رسید که کشتار راهکار نیست اما در عقیم سازی این حیوانات کوتاهی می کند.

از این حامی حیوانات در خصوص کشته شدن و دریده شدن کودکان که اتفاقا یکی از کودکان قربانی قزوینی بوده است نیز می پرسیم، می گوید:آن سگی که کودکی را دریده، طعم خشونت و کتک را توسط انسان ها چشیده و این رفتار را از ما انسان ها یاد گرفته است.

در خصوص راهکار رهایی از این بحران ها نیز می پرسم و می گوید: تنها راهش این است که یک مرکز نگهداری حیوانات در قزوین راه اندازی شود که بخشی از هزینه های آنرا دولت و برخی دیگر را خیرین بپردازند.

غذا رسانی به سگ‌های ولگرد مصداق حیوان آزاری

ترس و استرس کودکان و زنان کمترین آسیب افزایش سگ های ولگرد

ساعت نزدیک به ۶ عصر است، حوالی امام زاده اسماعیل باراجین در اطراف قزوین هستیم، اینجا پر از سگ های ولگرد و بی صاحب است.

یک مادر و کودک در حال تردد از خیابان هستند و مدام حواسشان به سگ های اطراف است. ترس و استرس از چهره هایشان مشخص است. به سمتشان می روم، نظرشان را در خصوص سگ های بلاصاحب می پرسم.

این مادر می گوید: من در باراجین زندگی می کنم و همین هفته گذشته یک سگ در همین حوالی مرا را دنبال کرد و اگر یکی از شهروندان ره گذر به دادم نمیرسید حتما مورد گزش و آسیب این حیوان قرار می گرفتم.

وی ادامه داد: شهروندان زیادی از سطح شهر به این منطقه توریستی می آیند و به سگ ها غذارسانی می کنند، به قدری این اتفاق در این محدوده تکرار می شود که روستای باراجین به کانون تجمع سگ ها تبدیل شده است.

این شهروند اضافه کرد: در این محل آدم های زیادی زندگی می کنند که شاید توان خرید یک کیلو مرغ را هم نداشته باشند اما جالب است ماشین هایی در این منطقه ایست می کنند که بیشتر از یک کیلو کیلو مرغ و گوشت به سگ ها می دهند.

این بانوی قزوینی با اعتراض به غذارسانی به سگ ها ، گفت: امیدوارم مسوولان قضایی به این مساله ورود کنند چراکه مردمی که از شهر می آیند و به سگ های این مکان غذا می دهند و می روند، اصلا به این فکر نمیکنند که این سگ ها چه مشکلاتی را برای ما ساکنین  ایجاد می کند.

وی ادامه داد: ترس و استرس کمترین ضربه و آسیبی است که به زنان و کودکان اعمال می شود و امیدوارم خامیان حیوانات در وهله اول حامی انسان ها باشند و نسبت به رفتارهای خود آگاهانه تر عمل کنند.

غذا رسانی به سگ‌های ولگرد مصداق حیوان آزاری

انفجار جمعیتی سگ های ولگرد، زنگ خطری که به صدا درآمده

یک کارشناس تنوع زیستی نیز در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: غذارسانی به سگ های بلاصاحب که این روزها بسیار مد شده است، امکان زاد و ولد آنها را در شــهرها فراهم می کند و در نهایت ما با انفجار جمعیتی حیوانات مواجه می شویم.

زهرا موسوی ادامه داد: افزایش جعیت سگ های ولگرد پیامدهای منفی زیادی از جمله تهدید جدی حیات وحش، تخریب اکوسیستم، دست اندازی به زیست بوم گونه های کمیاب، حمله بــه گونه های کمیاب و حیوانات کوچک و گاهی کشتن آنها، حمله به انسان و شیوع بیماریهای خطرناک از جمله هاری را به همراه دارد.

این کارشناس مربوطه افزود: افزایش جمعیت سگ های بلاصاحب در استان قزوین از حالت تعادل خارج می شود و این یک زنگ خطر است که باید مسوولان ذی ربط نسبت به آن اهتمام لازم را داشته باشند.

موسوی ادامه داد: برای رفع این معضل باید برنامه ریزی کلان در سطح کشور صورت بگیرد و همه شهرها ملزم بــه اعمال ایــن برنامه در تصمیم گیری های خود باشند.

این کارشناس تنوع زیستی گفت: در ایــن برنامه ریزی بایــد همه پیوست های زیست محیطی، بهداشتی، فرهنگی و اجتماعی لحاظ شــود و بــا رویکردی پایــدار مبتنی بــر حفظ بقای اکوسیستم در این زمینه، راهبردهـا، وظایف و تکالیف معین و اجرا شود که این راهبردها می توانند شامل عقیم سازی، واکسیناســیون، ممنوعیــت غذارســانی بــه ایــن حیوانات و مدیریت بهینه پسماندها باشد.

 ثبت ۷۱۴ درخواست ساماندهی سگ های ولگرد در قزوین طی یک سال گذشته

مدیر سامانه ۱۳۷ شهرداری قزوین نیز در خصوص میزان شکایت ها و گزارش های مردمی در مورد سگ های بلاصاحب می گوید: یکی از معضلاتی که در شهر قزوین با آن مواجه هستیم افزایش تعداد سگ های بلاصاحب است.

مهدی کوزه گرها با بیان اینکه ساماندهی سگ های بی صاحب یکی از بیشترین درخواست هایی است که در فصول سرد سال توسط شهروندان به سامانه ۱۳۷ می شود، اظهار می کند که موضوع سگ های بلاصاحب در شهر یک موضوع اجتماعی است و برای حل آن باید شهروندان در کنار شهرداری همکاری داشته باشند.

 کوزه گرها همچنین گفت: کشتار و از بین بردن سگ های بلاصاحب از نظر شرعی و قانونی و همچنین تشویش اذهان عمومی راهکار درستی نیست، بلکه باید سعی شود تا به صورت مسالمت آمیز این سگ ها را در اطراف محل و زندگی خود قبول کرده و نسبت به کنترل جمعیت آنها اقدام کنیم.

مدیر سامانه ۱۳۷ شهرداری قزوین ادامه داد: شهرداری موظف است سگ های بیمار و ناقل بیماری را جمع آوری کند و سگ هایی که توسط شهرداری پلاک شده اند نیز فاقد نگرانی از منظر بهداشتی هستند.

کوزه گرها بابیان اینکه افزایش سگ های ولگرد به دلیل دستکاری طبیعت و غذا رسانی به حیوانات بوده است، افزود:  ۶۹۸ مورد درخواست جمع آوری سگ های بلاصاحب در سال ۱۳۹۹ در سامانه ۱۳۷ شهرداری ثبت شده و این تعداد در سال ۱۴۰۰ به ۷۱۴ درخواست افزایش یافته است.

وی بیشترین درخواست جمع آوری سگ های ولگرد را مربوط به فصول سرد سال دانست و عنوان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون نیز ۲۱۳ درخواست جمع آوری ثبت شده است.

غذا رسانی به سگ‌های ولگرد مصداق حیوان آزاری

دولت باید به موضوع ساماندهی سگ های ولگرد ورود کند

رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری قزوین نیز در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: ساماندهی سگ های بلاصاحب در دستور کار شهرداری قزوین است و در فرایند ساماندهی این حیوانات زنده گیری، معاینه و واکسیناسیون می شوند.

حسین عمویی با بیان اینکه عقیم سازی سگ ها بر عهده کارشناسان دامپزشکی است، اظهار داشت: سگ های عقیم شده، پلاک گذاری و آزاد سازی می شوند.

وی ادامه داد: بر اســاس آمارهای موجود، در سال ۱۳۹۹ ، یک هزار و ۸۰ سگ ولگرد در قزوین زنده گیری شده است که از این تعداد ۶۳۵ عقیم شده اند.

این مسوول همچنین گفت: در سال گذشته نیز یک هزار و ۳۸۹ سگ زنده گیری شــدند کــه از ایــن تعــداد ۸۳۴ عقیم شدند و همچنین در ۲ ماهه سال جاری ۸۸ سگ عقیم شده است.

وی اظهار داشت: به ازای هر عقیم سازی ۶۹۰ هزار تومان هزینه می شود بنابراین دولت باید در این زمینه ورود کند، چرا کــه تمـام داروها از بازار آزاد تهیه می شوند و نه علوم پزشــکی و نه شــبکه دامپزشکی، دارویی در اختیار شهرداری نمی گذارند.

رهاورد:

اگر فرهنگ غذارسانی به سگ های ولگرد همچنان اشاعه پیدا کند، اقدامات شهرداری ها و سایر دستگاه ها برای کنترل جمعیت این سگ ها راه به جایی نمی یابد.

برای رفع معضل افزایش جمعیت سگ های ولگرد به نظر می رسد مهم ترین و موثرترین راهکار فرهنگ سازی است که باید از سوی دستگاه های فرهنگی، شهرداری ها و رسانه ها دنبال شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha