به گزارش ایرنا، نخستین جشنواره ملی آواها و نواهای سردار مقاومت چهارم اسفند ۱۴۰۰ با حضور جمعی از مسئولان و اصحاب رسانه و با رونمایی رسمی پوستر و اعلان فراخوان در کرمان آغاز به کار کرد.
این جشنواره در بخش های سرود، تواشیح، آوازهای گروهی چند زبانه، تک خوانی، مقالات و نوشته های موسیقی حماسه و مقاومت برگزار شد.
کشف افراد نخبه ویژگی جشنواره آواها و نواهای سردار مقاومت است
مدیر کل دفتر تبلیغ و ترویج امور قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این آیین گفت: دفتر تبلیغ و ترویج امور قرآن و عترت وزارت ارشاد در تلاش است در قالب ۲۵ رشته هنری مفاهیم لطیف و ظریف قرآنی را تبلیغ و ترویج کند.
حامد منیری افزود: جشنواره آواها و نواهای سردار مقاومت از حیث سطح داوری و آثار ارسال شده قابل قبول بود، اما انتظار داریم قبل، حین و بعد از برگزاری جشنواره نکاتی رعایت شود.
وی تصریح کرد: قبل از برگزاری جشنواره لازم است، هیئت داوران و دبیر تخصصی آن منطور خود را از جشنواره و شاخصه های اصلی آن که کشف افراد نخبه و با استعداد است در قالب یک برنامه و به صورت همدلانه مشخص کنند تا در آثار این شاخص رعایت شود و این مهمترین و بارزترین شاخصی است که قبل از جشنواره باید اتفاق بیفتد.
مدیر کل دفتر تبلیغ و ترویج امور قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: یکی از مشخصه ها و ویژگی های این جشنواره، ارسال مقالات است که به آن نیاز داریم، زیرا باید از لحاظ علمی کار کرد، چون پایه رشد این جشنواره ها است.
وی ادامه داد: شرط ادامه برگزاری این جشنواره در طول سالهای بعد رعایت ویژگی نوآوری و فاخر بودن است ...
منیری با بیان اینکه هنر باید قرآنی باشد تاکید کرد: معتقدیم قرآن از مضامین ظریف و دقیق و هنرمندانه ای برخوردار است و ما باید این مضامین را هنرمندانه به بشریت معرفی کنیم و شما در این جشنواره به سهم خودتان این کار را کردید.
وی اظهار داشت: در رابطه با حضور بانوان در جشنواره آواها و نواهای سردار مقاومت، اسلام و مفاهیم بلند آن هیچ محدودیتی را برای زنان و مردان قائل نیست، البته باید شاخص ها و معیارها رعایت شود.
یک هزار و ۱۲۳ اثر به جشنواره آواها و نواهای سردار مقاومت رسید
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان گفت: حضور و استقبال چشمگیر اقشار مختلف لز جشنواره آواها و نواهای سردار مقاومت دلگرم کننده و شاخص بارز ارادت و دلبستگی مردمی به ارزش های دینی و مبانی فاخر فرهنگ جهاد و شهادت است.
محمد رضا علیزاده افزود: به یقین تلاقی سالروز آزادسازی خرمشهر با این آیین اتفاق زیبایی در تجلی و تداعی جریان افتخار آمیز نهایی خونین شهر با نام نیک و موضوع جشنواره و هنگامه ای شیرین در تکریم سرشت و سرنوشت سردار سلیمانی به عنوان یکی از حماسه سازان بزرگ روزگار هشت سال دفاع مقدس است.
وی اطهار داشت: ارسال یک هزار و ۱۴۳ اثر از ۲۳ استان و حدود ۸۰ شهر با مضامین خاص و متنوع و در قالب های مختلف، روند و فرآیندی خوش موزون پدید آورد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان بیان کرد: در نهایت ۱۱ اثر در این جشنواره برگزیده شده اند، اما آثار رسیده نشان پویایی آن در جهت ترویج فرهنگ مکتب سلیمانی است.
وی تاکید کرد: امیدواریم این جشنواره با حمایت های لازم در نیل به رسالت خطیر خود از جمله نشر و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، نوع دوستی و وطن پرستی توفیق داشته باشد و در دستیابی به آرمان ها و منویات خود در جهت ارج نهادن به ارزش های دینی و معنوی به خصوص بر اساس ویژگی های شهید سلیمانی و شناسایی جوانان خلاق و کشف استعدادهای نو و حمایت از چنین تولیداتی سربلند باشد.
این آیین با اجرای تعدادی از گروه های منتخب جشنواره همراه بود از خانواده شهیدان رضا دادبین و محمد علی مسعودی راد تجلیل شد.
نظر شما