اسلام جاودان خرد روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این مقدار زمین ملی در هفت شهرستان استان با دستور دستگاه قضایی از دست سودجویان خارج شد و به بیت المال برگشت.
وی تاکید کرد که بخش زیادی از مناطق حفاظت شده و تحت مدیریت محیط زیست استان در حریم روستاهای حاشیه مناطق حفاظت شده قرار دارد که این امر موجب شده عدهای سودجو دست به تخریب و تصرف اراضی ملی بزنند.
وی ادامه داد: با تعامل و همکاری دستگاه قضایی و نیروی انتظامی استان با سودجویانی که قصد تعدی و دست درازی به اراضی ملی زیر پوشش محیط زیست و بیت المال را دارند، برخورد قانونی می شود.
جاودان خرد اضافه کرد: یگان حفاظت اداره کل حفاظت محیط زیست استان با قاطعیت مقابل افراد سودجو و فرصت طلب ایستادگی می کند و دست متجاوزان به اموال عمومی، امانت و سرمایه نسلهای آینده را کوتاه میکند.
هفت منطقه حفاظت شده دنا با وسعت ۹۳ هزار و ۶۶۰ هکتار، دنای شرقی با وسعت ۲۸ هزار و ۲۰۲ هکتار، خاییز سرخ با مساحت ۳۳ هزار و ۲۳۵ هکتار، خامین با وسعت ۲۵ هزار ۶۷۱ هکتار، دیل با ۱۰ هزار و ۳۸۱ هکتار، سولک با دو هزار ۴۲۸۷ هکتار و سیوک با ۱۲ هزار ۸۵۸ هکتار در استان وجود دارد.
در راس آن ها پارک ملی دنا و منطقه حفاظت شده دناست که با وسعتی معادل ۹۳ هزار و ۶۶۰ هکتار دارای ۱۵۵۵ گونه جانوری پرنده، ۲۴ گونه جانوری پستاندار، ۲۰ گونه آبزی و ۳۹ خزنده است.
منطقه حفاظت شده دنا یکی از غنی ترین مناطق زیستی از لحاظ تنوع گیاهی و جانوری در ایران و دنیاست که در سال ۲۰۱۰ میلادی از سوی سازمان یونسکو به عنوان اولین ذخیره گاه بعد از انقلاب، دهمین ذخیرگاه بیوسفری ایران و پانصد و پنجاهمین ذخیرهگاه دنیا به ثبت رسید.
نظر شما