گیاهان دارویی باید یک صنعت نگریسته شود/ از خام‌فروشی فاصله بگیریم

نوشهر - ایرنا - ربیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری گفت : هم اکنون در بخش گیاهان دارویی به صورت سنتی و خام فروشی پیش می رویم که ضروری است صفر تا صد آن به عنوان یک صنعت نگریسته شود.

به گزارش ایرنا، سیداسدالله تیموری یانسری روز سه شنبه در چهارمین کنگره بین المللی و پنجمین همایش ملی زیست فناوری گیاهان دارویی و قارچ های کوهی در هتل رامسر افزود: از ۱۳ اقلیم دنیا، ۱۱ اقلیم در ایران وجود دارد که بیشترین سبقه گیاهان دارویی در طول تاریخ مربوط به این کشور است.

وی همچنین به تنوع زیست حدود ۷۰ درصد گونه های گیاهی در کشور اشاره و اضافه کرد : از این گیاهان دارویی اقلام دارویی برای کشور تولید می شود. 
وی خاطرنشان کرد : با همه این اتفاقات و موهبت های الهی مهم این است که در بخش گیاهان دارویی جایگاه مطلوبی نداریم و باید در این کنگره تخصصی پاسخ  مربوط را دریافت و موانع و مشکلات فرآروی آن شناسایی شود. 
رییس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری تصریح کرد : متاسفانه داشته های موجود را حفظ نمی کنیم زود دلباخته می شویم، ۱۵۰ سال است که علم شیمی در کشور رونق دارد شاید آنقدر ما را هیجانی کرد و از داشته های گذشتیم، جالب این است که گیاهان دارویی موثرند و ماده ترکیب داریم اکنون خوشحالیم با همه نگرانی ها داروهای گیاهی را جایگزین داروهای شیمی کنیم. 
تیموری یانسری بیان داشت: می توانیم به سمت تولید گیاهان دارویی برویم اما چند چالش داریم که باید برطرف شود آنگاه از جمله می توان برای انواع حیوانات داروهای گیاهی و باغ های گیاهان زراعی هم تولید کنیم. 
وی خاطرنشان کرد: بر اساس آمار حدود ۵۰ درصد جمعیت دنیا علاقه مند به مصرف گیاهان دارویی هستند اگر تولید کننده خوبی به آن کیفیت بالا و زنجیره غذایی ارزش افزوده ایجاد کند می توان به سمت پایداری توسعه پیش رفت. 
به تاکید وی شکاف میان دانشگاه ها ، صنایع فناوری و شرکت های میان دست باید برطرف شود تا با تلاش مضاعف بتوان به این زنجیره ارزشمند توسعه پایدار دست یافت. 
رییس دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری گفت:  باید از خام فروشی فاصله گرفت و همه دست به دست دهیم تا بتوان به این سمت و سو در مصرف گیاهان دارویی که سلامت بشر هم در سایه مصرف آنست برنامه ریزی اصولی شود.

تیموری یانسری بر ضرورت تهیه اطلس کشت گیاهان دارویی در استان مازندران تاکید و اظهار امیدواری کرد در این نشست تخصصی باید راهبردهای مربوط برای توسعه این صنعت رقم بخورد.

از مجموع دست کم ۲۰۰ نفر شرکت کننده در این کنگره ۸۰ نفرشان به صورت حضوری و بقیه هم به شیوه برخط حضور دارند و اغلب این شرکت کنندگان از محققان تراز اول داخلی و پژوهشگران از کشورهای فرانسه ، آلمان، استرالیا ، کانادا؛ ایتالیا؛ لهستان؛ هند و چین و روسیه و کشورهای همسایه هستند.

حدود ۲۵۰ مقاله در دبیرخانه این کنگره رسید که حدود ۴۰ مقاله به صورت پوستری و به هم به صورت سخنرانی است  و مجموعه مقالات برگزیده برای چاپ به منظور استفاده در مراکز علمی معتبر و بخش های مربوط مورد استفاده قرار می گیرد.

اولین و سومین و چهارمین دوره این کنگره بین المللی در استان زنجان  و دومی در گیلان برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha