محمدرضا کردلو روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، اختصاص یک سوم درآمدهای معادن مس کل کشور به مس سونگون در شهرستان ورزقان را بسیار پراهمیت و دارای ارزش مالی فروان برای ایران و آذربایجان شرقی دانست و افزود: طبق برآوردهای کارشناسی هم اکنون ۳۳ درصد منابع مالی مس ایران از مس سونگون تامین می شود و این رقم به دلیل جوان تر بودن معدن طی سال های آینده به ۴۵ درصد قابل افزایش خواهد بود.
وی پیگیری های دیوان محاسبات در خصوص منابع مالی معدن مس سونگون را در چهار حوزه شامل گردش مالی در قالب مالیات بر عملکرد و ارزش افزوده، اعتبارات مربوط به مسئولت های اجتماعی، منابع مالی برای آلایندگی زیست محیطی و بند ۵ ماده ۴۳ برنامه ششم توسعه کشور اعلام و اضافه کرد: این دیوان با تمام امکانات و به کارگیری تیم های کارشناسی از ماه های قبل بررسی های خود پیرامون موارد مزبور را شروع کرده است.
کردلو اظهار داشت: بر همین اساس تاکنون دیوان محاسبات آذربایجان شرقی مکاتبات مختلف با دستگاه های استانی و مرکز به انجام رسانده و در این مسیر از کمک های استانداری و نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی نیز بهره برداری کرده است.
وی یکی از موضوعات مهم پیگیری شده از سوی دیوان محاسبات درباره مس سونگون را مربوط به مصوبات سفر هیات دولت به آذربایجان شرقی بیان کرد و ادامه داد: در این سفر توافق نامه ای در ۱۴ بند به امضا رسید که طی آن شرکت ملی صنایع مس ایران مکلف شد اقداماتی همچون ساخت کمپ باشگاه مس سونگون، ایجاد چمن مصنوعی، آزادراه، اجرای سامانه فاصلاب در شهر ورزقان، تکمیل سد حاجی لار و تامین آب را در آذربایجان شرقی انجام دهد.
کردلو یادآور شد: بر همین اساس اعتباری معادل ۵۰۰ میلیارد تومان برای احداث کمپ ورزشی، پنج میلیارد تومان برای چمن مصنوعی، یکهزار و ۴۰۰ میلیارد تومان برای آزادراه، ۲۰۰ میلیارد تومان برای سیستم فاصلاب شهر ورزقان، ۱۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل سد حاجی لار، ۴۰ میلیارد تومان برای تامین آب شرب شهرستان و همچنین اجرای سه واحد کنسانتره در مجتمع مس سونگون طی پنج سال آینده در نظر گرفته شده است.
وی ایجاد شرکت مس آذربایجان را از دیگر مصوبات سفر هیات دولت به آذربایجان شرقی بیان کرد که طی آن شرکت ملی صنایع مس ایران مکلف است تا مدت ۲ ماه نتیجه اقدمات خود را اعلام کند که این فرصت هم اکنون در حال به پایان رسیدن است و دیوان محاسبات به جد پیگیر این موضوع می باشد.
کردلو ایجاد هلدینگ صنایع مس ایران در قالب سه مجتمع مسی کشور را از جمله بندهای مربوط به قانون ایجاد شرکت مس آذربایجان بیان کرد که مس سرچشمه، شهربابک و سونگون شرکت های ادواری آن به شمار خواهند رفت.
وی پیگیری انتقال حساب های بانکی و مالیاتی از کرمان به تبریز را یکی دیگر از اولویت های دیوان محاسبات آذربایجان شرقی برشمرد و ادامه داد: در این زمینه نتیجه پیگیری های انجام شده از طریق رسانه های رسمی از جمله خبرگزاری ایرنا اطلاع رسانی خواهد شد.
مدیرکل دیوان محاسبات آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه مس سونگون جزو اولویت های اقتصادی و اجتماعی استان و این مجموعه است که باید مصوبات آن به زودی اجرایی شود، یادآور شد: باید توجه داشت که اجرایی شدن این مصوبات می تواند اقتصاد کل منطقه را متحول کند و از نظر اشتغالزایی و ایجاد فرصت های شغلی متعدد و نیز افزایش درآمدهای استانی بسیار تاثیرگذار خواهد بود که متاسفانه تاکنون از این نظر آذربایجان شرقی بهره چندانی نبرده است.
به گزارش ایرنا، معدن مس سونگون در ۹۰ کیلومتری شمال شرق تبریز در شهرستان ورزقان، بزرگ ترین معدن مس ایران و یکی از پنج معدن بزرگ مس جهان است که گمانه زنی ها حاکی از رسیدن ذخایر شناخته شده آن به بیش از چهار میلیارد تن است .
در زمان حاضر تنها کارخانه های تولید کنسانتره مس این معدن فعال بوده و طرح های چهارگانه برای تولید مس کاتدی در آن نیز توسط قرارگاه خاتم در حال اجرا است.
نظر شما