افتتاح ۱۷ طرح کشاورزی بزرگ، دستاورد یکساله دولت مردمی در استان اردبیل

اردبیل- ایرنا- اجرا و افتتاح ۱۷ طرح کشاورزی بزرگ در استان اردبیل طی یک سال گذشته و آغاز عملیات اجرایی ۲۸ طرح دیگر، دستاورد دیگری از تلاش یک ساله است که در کارنامه هفته دولت امسال دولت سیزدهم در استان اردبیل به ثبت رسید.

به گزارش حوزه استان‌های ایرنا، یک سال از سپردن سکان اداره کشور به دولت سیزدهم می‌گذرد، دولتی که به ریاست آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی و با شعار «دولت مردمی، ایران قوی» کار خود را آغاز کرد و به اذعان بسیاری از کارشناسان و ناظران، در تاریخ دولت‌های پس از انقلاب، هیچ دولتی به‌اندازه دولت سیزدهم و آیت‌الله رئیسی میراث‌دار مشکلات، ضعف‌ها و کاستی‌های برجای‌مانده از دولت پیش از خود نبوده است.

وضعیت بد شاخص‌های کلان اقتصادی، کسری بودجه، کاهش ارزش پول ملی، تورم بالا و بسیاری دیگر از چالش‌ها که ماحصل سیاست‌گذاری‌ها و اقدامات نادرست‌ سال‌های پیش از ۱۴۰۰ بود، شرایطی را رقم زد که به گفته آیت‌الله رئیسی در اولین حضور وی در جلسه هیات دولت که با وزرای دولت قبل برگزار شد، نخستین چالش پرداخت حقوق مردادماه بود!

با این حال گرچه چالش‌ها بسیار زیاد بوده و هست، اما با همت مسئولان دولت سیزدهم اعم از رئیس جمهور، وزرا و سایر ارکان دستگاه اجرایی، طی یک سال گذشته علاوه بر رفع بسیاری از چالش‌های گذشته و تلاش برای ریل‌گذاری صحیح برای حرکت به سوی شرایط بهتر، اقدامات ارزشمندی نیز در حوزه‌های مختلف عملکردی صورت گرفته است که به نظر می‌رسد با گذشت یک سال از استقرار دولت، اکنون نوبت به بازخوانی آن رسیده است و در این گزارش به اقدام دولت در آبرسانی به روستاهای اردبیل می‌پردازیم.

افتتاح ۱۷ طرح کشاورزی بزرگ، دستاورد یکساله دولت مردمی در استان اردبیل

افتتاح و آغاز عملیات اجرایی ۴۵ طرح بزرگ کشاورزی در استان اردبیل به مناسبت هفته دولت

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از افتتاح و آغاز عملیات اجرایی ۴۵ طرح بزرگ کشاورزی در این استان به مناسبت هفته دولت خبر داد و گفت: برای اجرای این طرح‌ها پنج هزار و ۷۶۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری شده است.

نادر تقی‌زاده میزان اشتغالزایی این طرح‌ها را ۳۱۶ نفر ذکر کرد و افزود: این طرح‌ها شامل جاده بین مزارع، استخر پرورش ماهی و واحد تولیدی گلخانه‌ای، بازسازی و نوسازی قنوات، سد مخزنی و معیشتی، استخر ذخیره آب، طرح پرورش دام و طیور، سردخانه و طرح آبیاری و بازسازی شبکه آبیاری است.

وی با اشاره به بهره‌برداری از پروژه قزل سنبل با سامانه آبیاری نوین در منطقه جعفرآباد شهرستان بیله سوار با یک هزار هکتار مساحت بیان کرد: برای اجرای این طرح مهم و بزرگ، بیش از ۲۳۰ میلیارد ریال اعتبار سرمایه گذاری شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل، توسعه شبکه آبیاری کم فشار شرکت کشت و صنعت پارس با حمایت جهاد کشاورزی را از دیگر طرح‌های افتتاح شده بخش کشاورزی در این استان به مناسبت هفته دولت ذکر کرد و گفت: با اجرای این طرح، یک هزار و ۲۵۰ هکتار از اراضی دو ناحیه زراعی این مجتمع کشت و صنعت از دیم به آبی تبدیل شده است.

وی اضافه کرد: سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل امسال یک هزار و ۵۶۰ میلیارد ریال اعتبار عمرانی دارد که با هزینه آن، طرح‌های دیگر در دست اجرا تا دهه فجر امسال تکمیل شده و به بهره‌برداری خواهد رسید.

تقی زاده، تکمیل ۳۰ سد معیشتی نیمه تمام راکد مانده از سال ۱۳۷۸ را از جمله اولویت‌های بخش آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در سال جاری ذکر کرد و ادامه داد: این طرح‌ها بین ۲۰ تا ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند که با اولویت پیشرفت فیزیکی بالا، تکمیل شده و در اختیار بهره‌برداران بخش کشاورزی استان قرار می‌گیرد.

وی در ادامه از معرفی ۵۸ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال طرح حوزه کشاورزی استان اردبیل برای دریافت تسهیلات بانکی در سالجاری خبر داد و بیان کرد: تاکنون سه هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال تسهیلات توسط مجریان طرح‌های کشاورزی تسهیلات درخواستی را دریافت کرده‌اند.

افتتاح ۱۷ طرح کشاورزی بزرگ، دستاورد یکساله دولت مردمی در استان اردبیل

توسعه آبیاری نوین؛ برنامه جدی جهاد کشاورزی استان اردبیل

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل توسعه آبیاری نوین به خصوص در اراضی پایاب سدهای استان را برنامه جدی نهاد متولی بخش کشاورزی استان ذکر کرد و گفت: بیشتر اعتبارات وزارت جهاد کشاورزی در حوزه آب و خاک متمرکز شده و بر این مبنا، توسعه سامانه نوین آبیاری مورد نیاز استان، احصا و رایزنی برای جذب اعتبارات مورد نیاز آغاز شده است.

وی با اشاره به نیاز جدی بخش کشاورزی استان به تامین زیرساخت‌های آبیاری نوین به خصوص در وضعیت تغییر اقلیم و بروز وضعیت خشکسالی گفت: توسعه آبیاری نوین بهترین شیوه برای مدیریت منابع آب و بهره‌وری استفاده از آب است و با توجه به مشخص نشدن سهم برای استان‌ها، هر میزان پروژه به وزارتخانه معرفی شود، به همان میزان اعتبار قابل جذب است.

افتتاح ۱۷ طرح کشاورزی بزرگ، دستاورد یکساله دولت مردمی در استان اردبیل

پایاب سدخداآفرین مهمترین پروژه بخش آب و خاک استان منتظر تامین اعتبار

تقی زاده اضافه کرد: احداث سامانه آبیاری نوین در پایاب سدخداآفرین، مهمترین پروژه بخش آب و خاک استان حوزه کشاورزی استان به شمار می‌رود که منتظر تامین اعتبار برای تکمیل طرح در دست اجراست.

وی افزود: طرح آبیاری شبکه پایاب سد خداآفرین در استان اردبیل حدود ۴۲ هزاره هکتار وسعت دارد که ۶ هزار هکتار آن در قالب طرح آبیاری دشت فتحعلی از سال‌ها قبل در اجرا شده و هم اکنون حدود پنج هزار و ۲۰۰ هکتار از این محدوده با تزریق آب از سد میل مغان زیر کشت رفته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با اشاره به اجرای شبکه‌های یک و ۲ طرح آبیاری پایاب سد خداآفرین توسط سازمان آب منطقه ای استان و اجرای شبکه‌های سه و چهار این طرح عظیم توسط جهاد کشاورزی اظهار کرد: تا اردیبهشت ماه سال آینده، انتقال آب به اراضی تحت پوشش از طریق سد تقسیم آب قیز قلعه‌سی آغاز می‌شود.

وی بیان کرد: بیش از ۹۰ درصد شبکه‌های سه و چهار این طرح با سرمایه‌گذاری ۱۲ هزار میلیارد ریالی دولت تکمیل شده ولی به علت تاخیر در اجرا، برای تکمیل ۱۰ درصد باقی مانده طرح، بیش از ۱۳ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

تقی زاده، تاخیر در بهره‌برداری از این طرح را خسارت‌بار خواند و یکی از دلایل این امر را کمبود منابع مالی دولت در سال‌های اخیر ذکر کرد و خواستار مساعدت مقامات عالی کشور برای تکمیل این طرح شد.

وی اضافه کرد: هم‌اکنون پنج هزار و ۲۰۰ هکتار از شبکه ۴۲ هزار هکتاری پایاب سد خداآفرین طریق سد میل مغان آبرسانی شده و بر اساس الگوی کشت و کشت قراردادی به زیر کشت رفته است و پس از تامین اعتبار و با تکمیل اجرای آن، حدود یک میلیون تن به مجموع تولیدات کشاورزی استان اردبیل افزوده می‌شود.

افتتاح ۱۷ طرح کشاورزی بزرگ، دستاورد یکساله دولت مردمی در استان اردبیل

مجتمع گلخانه ای ۱۶۰۰ هکتاری مغان، منتظر سرمایه‌گذار

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل، مجتمع گلخانه‌ای ۱۶۰۰ هکتاری مغان را بزرگترین مجتمع گلخانه‌ای کشور عنوان کرد و گفت: تاکنون ۷۰۰ هکتار از این مجتمع به تولید کنندگان و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی واگذار شده مابقی طرح نیز با زیرساخت‌های احداث شده، منتظر حضور و مشارکت سرمایه‌گذاران در احداث واحدهای گلخانه‌ای است.

وی بیان کرد: واگذاری هر هکتار از این مجتمع گلخانه‌ای با سه میلیارد ریال آغاز شده و هم اکنون با قیمت کارشناسی و با زیرساخت‌های آماده از قبیل آب و برق و گاز آماده سرمایه گذاری تولید کنندگان بخش کشاورزی است.

تقی‌زاده، خواستار حضور سرمایه‌گذاران برای تکمیل این طرح تولیدی کشاورزی در منطقه مغان شد و افزود: احداث هر هکتار واحد گلخانه ای ۷۰ تا ۱۲۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری نیاز دارد.

وی شرکت شهرک‌های کشاورزی را متولی اصلی شهرک گلخانه ای مغان اعلام کرد و ادامه داد: علاوه بر این مجتمع بزرگ، گلخانه‌های دیگری به خصوص در شهرستان خلخال، گرمی، کوثر و اردبیل احداث شده که به تدریج در حال بهره‌برداری است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با اشاره به مشکلات تامین آب و بروز خشکسالی در کشور، ایجاد مجتمع‌ها و واحدهای گلخانه‌ای به خصوص گلخانه‌های کوچک مقیاس را بهترین راه تداوم و اقتصادی کردن تولید کشاورزی در این استان ذکر کرد.

وی مصرف آب کمتر، نیاز به سرمایه گذاری کمتر، تامین آسان نیروی انسانی، سطح بالای اشتغال و سودآوری بیشتر را از جمله مزیت های ایجاد و توسعه گلخانه های کوچک مقیاس در استان اردبیل ذکر کرد و گفت: رویکرد تولید کشاورزی کشور هم در همین راستا تعریف شده است.

افتتاح ۱۷ طرح کشاورزی بزرگ، دستاورد یکساله دولت مردمی در استان اردبیل

حجم تولیدات کشاورزی استان اردبیل به ۶ میلیون تن افزایش می‌یابد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل، میزان کنونی تولیدات بخش کشاورزی این استان را چهار میلیون تن اعلام کرد و گفت: با اجرای طرح‌های در دست اجرا و با تکمیل طرح‌های آبیاری نوین به خصوص در پایاب سد خداآفرین، عمارت و نیز بهره برداری از طرح‌های گلخانه‌ای، حجم تولیدات کشاورزی این استان به ۶ میلیون تن افزایش می‌یابد.

وی بخش کشاورزی استان اردبیل را به لحاظ ارزش افزوده، حجم تولید، سهم اشتغال و گردش مالی سرآمد همه بخش‌های اقتصادی دیگر استان اعلام و بیان کرد: استان اردبیل با اقلیم متفاوت و کامل و سه دشت بزرگ مغان، مشگین‌شهر و اردبیل، ظرفیت بالایی برای تولید کشاورزی دارد.

تقی‌زاده، جایگاه بخش کشاورزی استان اردبیل در سطح کشور را به عنوان یکی از قطب های مهم کشاورزی ایران، کم نظیر خواند و افزود: این استان از لحاظ جمعیتی کمتر از دو درصد جمعیت و حدود یک درصد سرزمین ایران را دارد، ولی در تولیدات بخش کشاورزی این خطه بیش از چهار درصد مجموع تولیدات کشور است.

وی استان اردبیل را در زمینه تولید بسیاری از محصولات کشاورزی خودکفا و سرآمد و صادر کننده محصول اعلام کرد و گفت: این استان در تولید بذر ذرت و چغندر قند رتبه نخست را دارد و در تولید محصول سیب زمینی در جایگاه دوم و در تولید گندم در رتبه هفتم جای گرفته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با اشاره به صادرات ماهانه بیش از یک هزار تن گوشت قرمز و سفید و حدود هشت ملیون قطعه جوجه یک روزه تولیدی این استان به سایر مناطق کشور اظهار کرد: استان اردبیل امسال در اجرای برنامه جهش تولید در دیمزارها هم موفق بوده به طوری که با افزایش ۴۰ درصدی تولید گندم در اراضی دیم، این طرح در سال زراعی پیش روز در کل سطح دیم استان ه اجرا در خواهد آمد.

وی میزان گندم تولیدی در استان اردبیل را به رغم وجود شرایط خشکسالی بیش از ۴۰۰ هزار تن اعلام و اضافه کرد: تاکنون ۲۲۲ هزار تن گندم مازاد بر نیاز از گندمکاران استان خریداری شده و نسبت به سال گذشته حدود ۷۰ هزار تن افزایش به ثبت رسیده است.

تقی زاده از آغاز تدوین برنامه تحول بخش کشاورزی خبر داد و گفت: بر اساس این برنامه، سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی استان هدفمند شده و با تامین زیرساخت‌ها و صنایع مرتبط، هدف نهایی افزایش تولید و اشتغال و نیز رشد درآمد کشاورزان محقق خواهد شد.

افتتاح ۱۷ طرح کشاورزی بزرگ، دستاورد یکساله دولت مردمی در استان اردبیل

به گزارش ایرنا، استان اردبیل ۱۸ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد که معادل ۱.۰۹ درصد از مساحت کل کشور ایران است.

۴۳.۶ درصد از مساحت این استان شامل ۸۱۷ هزار هکتار اراضی کشاورزی، ۵۰.۴ درصد معادل ۹۴۹ هزار هکتار مرتع، ۳.۵ درصد برابر با ۶۳ هزار هکتار جنگل و مابقی نیز مربوط به سایر کاربری‌هاست.

مساحت اراضی زراعی استان اردبیل ۷۷۸ هزار هکتار است که ۵۱۵ هزار هکتار آن به صورت دیم و ۲۲۵ هزار هکتار آن نیز به صورت آبی کشت می‌شود و در ۳۹ هزار هکتار از اراضی این استان نیز باغ احداث شده است.

سالانه بالغ بر چهار میلیون تن محصول کشاورزی در استان اردبیل تولید می‌شود که معادل چهار درصد مجموع محصولات تولید شده کشور است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha