احیاء ظرفیت‌های صنعتی آذربایجان‌شرقی/ایجاد ۲ هزار شغل با بازگشت ۱۰۰ واحد به چرخه تولید

تبریز- ایرنا- ظرفیت‌های صنعتی آذربایجان‌شرقی بستر مناسبی برای توسعه منطقه‌ای و کشور است که نیاز به توجه دارد؛ امری که با آغاز فعالیت دولت سیزدهم، هدفمند و با احیا واحدهای راکد و تعطیل مسیر جدیدی برای بهره مندی بیشتر از پتانسیل های واحدهای صنعتی راکد مهیا شده است.

به گزارش ایرنا، واحدهای بزرگ صنعتی و ریشه دار آذربایجان شرقی در سال های گذشته به دلایل مختلف دچار چالش های زیادی شدند که دلایل متعدد از جمله تحریم، دشواری تامین مواد اولیه و مشکلات صادراتی از جمله آنها بوده است؛ البته آنها به رغم تنگناها تعطیل نشده و ایستادگی کردند. 

اما برخی واحدهای کوچک صنعتی و تولیدی آذربایجان شرقی به علت نداشتن سرمایه کافی، مشکل سرمایه در گردش، عدم توان در بازپرداخت تسهیلات بانکی، نداشتن یا گرانی مواد اولیه و عدم حمایت های لازم دچار افت شدید یا رکود و تعطیلی شدند که تعداد آنها به حدود ۳۰۰ واحد رسید. 

دولت سیزدهم از روز اول فعالیت خود توجه به بخش صنعت و اجرای طرح های مختلف را در اولویت اول خود قرار داد تا بتواند ضمن مهار تحریم و تورم نفس تازه ای را به کالبد صنعت بدمد، بخشی از این اقدام کمک به احیا واحدهای صنعتی و تولیدی بوده است. 

در آذربایجان شرقی هم بنا به اعلام مسوولان استانی بیش از ۱۰۰ واحد راکد تولیدی و صنعتی استان فعالیت خود را از سر گرفتند و بیش از ۲ هزار نفر به سر کار خود بازگشتند که طبیعتا در وضعیت اقتصاد جامعه و معیشت خانواده ها بسیار کارساز خواهد بود. 

صابر پرنیان، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی در این خصوص در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اعلام کرده تعداد واحدهای احیا و بازگردانی به چرخه تولید استان بیش از ۱۰۰ واحد است که در داخل و خارج شهرک های صنعتی استان از شهریور ماه سال ۱۴۰۰ تا اول مرداد ماه ۱۴۰۱ فعال شده اند.

همان طور که گفته شد بازگشت به کار مجدد این واحدها ۲هزار نفر شغل ایجاد کرده است، ضمن اینکه ۲۰ واحد صنعتی نیز که تحت تملک بانک ها درآمده بودند، از تملک آنها خارج و تولید خود را از سر گرفتند.

در یک سال سپری شده از عمر دولت مردمی همچنین ۱۸۰ واحد صنعتی جدید نیز در استان با حجم سرمایه گذاری ۲هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان راه اندازی شده است؛ البته پیش از این نیز واحدهای صنعتی طرح های توسعه ای خود را اجرا کردند که ۶ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان در مجموع سرمایه گذاری جدید در حوزه صنعت با اشتغالزایی پنج هزار و ۲۰۰  نفر راه اندازی شده است. 

بر این اساس در هفته دولت برای بیان تلاش های دولت سیزدهم، خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز آذربایجان شرقی، میزگردی را با شرکت ۲ تن از مدیران واحدهای فعال شده صنعتی استان برگزار کرد که ماحصل آن را می خوانید: 

احیاء ظرفیت‌های صنعتی آذربایجان‌شرقی با فعال شدن واحدهای راکد

سالانه ۱۵۰ هزار دستگاه دوچرخه تولید داریم و برای ۴۰۰ نفر هم اشتغال مستقیم ایجاد کردیم

مدیرعامل کارخانه تولید دوچرخه در این نشست به خبرنگار ایرنا گفت: از سال ۱۳۹۴ کارخانه دوچرخه سازی ما به حالت راکد درآمده بود که با تلاش فراوان اکنون سالانه ۱۵۰ هزار دستگاه دوچرخه تولید داریم و برای ۴۰۰ نفر هم اشتغال مستقیم ایجاد کردیم.
رضا نوری اظهار کرد: اولین کارخانه دوچرخه سازی هستیم که تمام قطعات دوچرخه را خودمان تولید می کنیم، ساخت یک دوچرخه به ظاهر ساده است ولی شامل پیچیدگی های بسیار فراوانی است.

وی در خصوص کیفیت و نوع محصولات کارخانه دوچرخه سواری گفت: اکنون ۶۰ مدل دوچرخه در ۱۰ سایز مختلف دنده‌ای و عادی تولید می کنیم که به لحاظ کیفیت با انواع مشابه خارجی آن قابل رقابت است.

احیاء ظرفیت‌های صنعتی آذربایجان‌شرقی با فعال شدن واحدهای راکد

برای ۱۲۰ نفر اشتغال ایجاد کردیم و سالانه هشت هزار تن گونی تولید می کنیم 

مدیرعامل یک شرکت تولید پلیمر در آذربایجان شرقی نیز در این میزگرد گفت: از سال ۱۳۸۶ این کارخانه تاسیس شده ولی به دلایل مشکلات مالی به حالت راکد در آمده بود.
سید مهدی طه اظهار کرد: با تلاش فراوان و کمک تیم جدید اقتصادی آذربایجان شرقی توانستیم این واحد را بار دیگر راه اندازی کنیم و اکنون تولید گونی های سبک و سنگین، کیسه های مواد غذایی، صنایع معدنی و شیمیایی را در سبد تولیدات خود داریم.
وی ادامه داد: با کمک مسئولان در مرحله اول با راه اندازی واحد تولیدی برای ۱۲۰ نفر اشتغال مستقیم ایجاد شده که در صورت حمایت آن را می توانیم تا ۴۵۰ نفر نیز افزایش دهیم.
طه همچنین گفت: واحدی را که به لطف مسئولان راه اندازی کردیم در گام های بعدی در صورت ارائه تسهیلات و حمایت مستقیم ۷۰۰ تا ۸۰۰ نفر نیز می‌توانیم اشتغال مستقیم داشته باشیم.
وی افزود: میزان تولید گونی تک لایه اکنون در کارخانه سالانه هشت هزار تن می باشد که اکنون به علت محدودیت ظرفیتی که اعمال شده است با ۳۰ درصد ظرفیت پروانه بهره برداری تولید می کنیم البته این ظرفیت دریافتی از بورس کالا بوده که در صورت افزایش سهمیه همان طور که گفته شد اشتغال ما هم بالاتر خواهد رفت که تیم اقتصادی استان از این موضوع حمایت می کنند.

احیاء ظرفیت‌های صنعتی آذربایجان‌شرقی با فعال شدن واحدهای راکد

مگر تولید چقدر سود دارد که باید کارخانه‌ تولید کننده ۲۳ تا ۲۴ درصد سود تسهیلات بانکی پرداخت کند؟

نوری مدیر عامل کارخانه چرخ صنعت اشراق تبریز در ادامه این میزگرد با اشاره به مشکلات تولید کنندگان این بخش، گفت: قیمت مواد اولیه گران شده و این عامل موجب شده است تا به سختی بتوانیم مواد مورد نیاز تولیدات خود را تهیه کنیم سهمیه به خصوصی هم در این ارتباط نداریم از طرفی وضعیت مواد اولیه به لحاظ قیمتی در بازار آشفته است. 
وی افزود: تسهیلات بانکی هم دریافت کردیم اما تسهیلاتی که ۱۸ درصد دارد و بخشی از وام را نیز بلوک می‌کنند بر این اساس درصد و سود تسهیلات به ۲۳ تا ۲۴ درصد می رسد که مقرون به صرفه نیست، مگر تولید چقدر سود دارد که باید یک کارخانه‌ای این مقدار درصد سود بانکی پرداخت کند؟
وی ادامه داد: سرمایه در گردش کارخانه دوچرخه سواری ما حدود ۵۰ تا ۶۰ میلیارد تومان بوده اما نیاز مبرمی به همان اندازه سرمایه در گردش داریم تا بتوانیم کارخانه را سر پا نگه داریمسرمایه در گردش کارخانه دوچرخه سواری ما حدود ۵۰ تا ۶۰ میلیارد تومان بوده اما نیاز مبرمی به همان اندازه سرمایه در گردش داریم تا بتوانیم کارخانه را سر پا نگه داریم تسهیلات بانکی با سود کمتر بازدهی برای ما خواهد داشت ولی به هر حال با تلاش مضاعف به دنبال رفع مشکلات تولید کارخانه خود هستیم.
وی گفت: بلندم این موضوع هشتاد و هفت و نیم درصد قطعات دوچرخه را خودمان تولید می کنیم طوری که حتی ماشین آلات تولید این قطعات را نیز به صورت بومی طراحی و ساختیم.

احیاء ظرفیت‌های صنعتی آذربایجان‌شرقی با فعال شدن واحدهای راکد

کمک به توسعه کارخانه و فروش داخل استانی محصولات تولیدی انتظارات از مسئولان است 

مدیر عامل رستا پلیمر سهند با بیان مشکلات و انتظارات خود از نهادهای مسئول گفت: تولید مقوله ای است که در کل دنیا مشکلات خاص خود را دارد و متاسفانه در کشور ما نیز در اثر تحریم محصولات صادراتی را نتوانستیم روانه بازارهای جهانی کنیم بر این اساس تولید صدمات زیادی دیده است.
طه ادامه داد: البته از همکاری تیم اقتصادی، شخص استاندار، سازمان صنعت معدن و تجارت تشکر می کنم که اگر همکاری اینها نبود مجموعه مدرن گونی بافی ما راه اندازی نمی شد.
وی افزود: در حقیقت گام اول را که با سرمایه گذاری خودمان انجام دادیم برای ۱۲۰ نفر اشتغال با  میلیاردها تومان سرمایه‌گذاری نقدی انجام دادیم اما تسهیلاتی دریافت نکردیم حال در ادامه انتظار حمایت بیشتری را داریم. 
وی اظهار کرد: برای راه‌اندازی سایر واحدهای این هولدینگ انتظار داریم مسئولان استانی و کارگروه تسهیل برای رفع موانع و اختصاص تسهیلات و درخواست کالا و سهمیه، همکاری لازم را انجام دهند تا واحدهای دیگری را در سریعترین زمان به چرخه تولید برگردانیم.

متعهد می شویم ظرف امسال برای ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر اشتغال ایجاد کنیم
طه افزود: از مسئولان انتظار داریم در کنار واحدهای تولیدی بایستند و ما هم متعهد می شویم ظرف امسال برای ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر اشتغال ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: جزو چهار شرکت بزرگ ایران و اولین تامین کننده این نوع کیسه ها هستیم اولین انتظار این است که با توجه به توجیه اقتصادی نزدیکترین واحد استانی گونی و کیسه مورد نیازش را از واحد پلیمری ما تامین کند در صورتی که کارخانه سیمان صوفیان تبریز نزدیکترین واحد است ولی تاکنون  ارتباط برقرار نشده است.

وی گفت: به رغم اینکه بیش از سه میلیون عدد گونی AD star در حال تولید داریم بازار رقابتی خوبی نیز در جریان است ولی به لحاظ اقتصادی باید کارخانه های استان و استان های مجاور نیازهایشان را از نزدیک ترین واحد تولیدی تامین کنند البته تولیدات به لحاظ کیفیت نیز قابل رقابت با مشابه خارجی بوده و قابلیت صادرات دارد.

وی اظهار کرد: به رغم احیا شدن کارخانه از نزدیکترین کارخانه های سیمان صوفیان استان ثبت سفارش نداریم و این انتظار که واحدهای استانی اقتصادی فکر کنند انتظار بی جایی نیست.
وی یادآور شد: تولیدات این کارخانه قابلیت صادرات را دارد اما اول موظف به تامین نیازهای استان و کشور و سپس صادرات می باشیم البته می دانیم اگر واحدهای تولیدی تولیداتشان صادرات محور نباشد بعد از چند سال محکوم به فنا هستند.می دانیم اگر واحدهای تولیدی تولیداتشان صادرات محور نباشد بعد از چند سال محکوم به فنا هستند.

احیاء ظرفیت‌های صنعتی آذربایجان‌شرقی با فعال شدن واحدهای راکد

وضع تعرفه های گمرکی برای تولیدکنندگان توجیه ندارد

نوری مدیر عامل کارخانه دوچرخه سازی تبریز در خصوص بهره گیری از توان داخلی در تولید، گفت: خط تولید دوچرخه و ماشین آلات توسط مهندسین داخلی کارخانه به صورت بومی ساخته شده به طوری که از یک هزار قطعه دوچرخه ۸۷.۵ درصد آن در داخل کارخانه ساخته می شود.
وی خاطرنشان کرد: اما به هر حال برای توسعه تکنولوژیکی کارخانه باید ماشین آلات به روز دنیا را وارد کنیم که این جزو برنامه‌های آینده کارخانه است.

وی ادامه داد: البته گمرک با وضع تعرفه گمرکی تولید کنندگان را به مشکل انداخته چون در واقع گذاشتن تعرفه گمرکی برای تولید توضیح ندارد البته پیش از این نیز تعرفه گمرکی برای ماشین آلات تولید کنندگان وجود نداشت.
وی همچنین با تاکید بر توان داخلی و اعتماد به نفس برای رسیدن به موفقیت، گفت: کارخانه دوچرخه سواری آذربایجان شرقی جزو ۶ دوچرخه ساز برتر دنیاست که توانایی ساخت قطعه «کمک دوچرخه» را دارد.
وی با اشاره به سایر برنامه های توسعه این کارخانه تولیدی گفت: در بخش آرندی با برنامه ریزی های انجام شده به دنبال ساخت دوچرخه های منیزیوم ای و هیبریدی هستیم که در نزدیکترین زمان تولیدات مان را روانی بازار می کنیم.


وی افزود: دوچرخه های منیزیومی برای دهه فجر و دوچرخه های هیبریدی پایان سال جاری به مرحله بهره برداری و تولید می‌رسد. دوچرخه های منیزیومی برای دهه فجر و دوچرخه های هیبریدی پایان سال جاری به مرحله بهره برداری و تولید می‌رسد.
وی با اشاره به اینکه فرهنگ دوچرخه سواری در ایران رو به رشد است، گفت: این صنعت و ورزش جزو صنعت های سبز به حساب می آید بر این اساس از مسئولین انتظار داریم که حمایت بیشتری در زمینه های مختلف تولید اخذ تسهیلات و تهیه مواد اولیه داشته باشند.
وی ادامه داد: با فرهنگ دوچرخه سواری که رو به رشد است استقبال بازار هم از این تولید خوب شده و ظرفیت های صادراتی نیز وجود دارد اما قیمت های تمام شده دوچرخه های ایرانی قابلیت رقابت در بازارهای جهانی را ندارند که باید در این خصوص نیز مسئولین مساعدت کنند.
مدیرعامل این کارخانه دوچرخه سواری در استان ادامه داد: یکی دیگر از درخواست ها و کمبودهای کارخانه محدودیت در فضا می باشد بر این اساس از شهرک بعثت حدود چهار هکتار زمین درخواست کردیم که اگر واگذار شود ۱۰ تا ۲۰ سوله ایجاد می‌کنیم تا مشکل کمبود فضا و زمین کارخانه برطرف شود.

طرح توسعه واحد صنعتی پلیمری در شهرک بعثت در ۱۱ هزار متر مربع در حال راه اندازی است

مدیرعامل شرکت پلیمر نیز در ادامه این میزگرد با اشاره به دیگر انتظارات بخش تولید از مسوولان و برنامه های توسعه ای دانش بنیان گفت: فازهای توسعه در حوزه دانش و فناوری این کارخانه هدف گذاری شده در واقع توسعه محصول و رفع نیاز به واردات جزو برنامه های توسعه ماست.
طه ادامه داد: با راه اندازی واحد آرندی تلاش می کنیم میزان مصرف مواد و انرژی در تولیدات را کاهش و با شرکت های فناور و دانش بنیان همکاری داشته باشیم.
وی یاداور شد: طرح توسعه واحد صنعتی پلیمری در شهرک بعثت در ۱۱ هزار متر مربع را در حال راه اندازی داریم که بالغ بر ۲۵۰ نفر اشتغال جدید ایجاد می کند.

وی ادامه داد: اکنون در مرحله طراحی و فونداسیون با سرمایه گذاری ۲۵ میلیارد تومان در حوزه ساختمان و ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری ماشین آلات این طرح توسعه را در دست اجرا داریم.
وی با تاکید بر اینکه تداوم تولید با صادرات است، گفت: رقابت شدیدی برای صادرات در کشورهای همسایه وجود دارد البته مواد اولیه این تولیدات و نیروهای ماهر رقابت‌پذیری تولیدات ما را افزایش داده است طوری که اکنون از عراق غنا و سایر کشورهای آفریقایی تقاضای صادرات داریم.مواد اولیه این تولیدات و نیروهای ماهر رقابت‌پذیری تولیدات ما را افزایش داده است طوری که اکنون از عراق غنا و سایر کشورهای آفریقایی تقاضای صادرات داریم. 

مهمترین مشکل صادرات عدم توانایی در ایجاد ال سی است

وی با اشاره به موانع صادراتی گفت: مهمترین مشکل صادرات عدم توانایی در ایجاد ال سی اما به هر حال محصولات پلیمری آذربایجان شرقی متناسب با سفارش مشتریان قابل تولید و عرضه بوده و در هر سایز و تیراژ تا سقف ۱۵ میلیون عدد کیسه تولید قابل ارائه است.
طه خاطرنشان کرد: اشتغالزایی و کارآفرینی از واجبات است و مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده بر این اساس باید تمام مسئولان راه اشتغال آفرینی را هموار کنند.
طه همچنین در خصوص احساس وظیفه تولیدکنندگان و کارافرینان در ایجاد توسعه و اشتغال، گفت: تحصیل کردگان باید صاحب شغل شوند مگر یک تحصیل کرده می تواند خانه بماند بر این اساس صنعت مردان آذربایجان شرقی هم باید به فکر جوانان و ایجاد شغل برای آنان باشند.

هماهنگی و تنظیم: پیمان پاکزاد 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha