۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات به طرح‌های سرمایه‌گذاری چهارمحال و بختیاری پرداخت شد

شهرکرد- ایرنا- معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون پنج هزار میلیارد تومان تسهیلات در ردیف‌های مختلف از سوی بانک‌های عامل به طرح‌های سرمایه‌گذاری استان پرداخت شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدکاظم منزوی روز یکشنبه در نشست شورای هماهنگی بانک‌های این استان افزود: پرداخت تسهیلات از سوی بانک‌های عامل استان با اهتمام ویژه‌ای در حال انجام است و امید می‌رود با جذب به موقع این تسهیلات گام بزرگی در کاهش نرخ بیکاری استان برداشته شود.

وی پرداخت تسهیلات سفر رییس‌جمهور و اعضای هیات دولت را از دیگر اولویت‌های استان برشمرد و گفت: این تسهیلات با نرخ ۱۸ درصد پرداخت می‌شود و در همین راستا دستگاه‌های اجرایی نسبت به بروزرسانی طرح‌های خود اقدام کنند.

پرداخت بیش از ۹۵ درصد تسهیلات تبصره ۱۸ در استان

دبیر شورای هماهنگی بانک‌های چهارمحال و بختیاری از پرداخت بیش از ۹۵ درصد تسهیلات اختصاص یافته به استان از محل تبصره ۱۸ خبر داد و گفت: پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی بر اساس مستندات ارائه شده از سوی متقاضی و در حیطه قوانین بانک مرکزی انجام می‌گیرد.

احمدرضا صباغی افزود: در سالجاری کل منابع بانک‌های استان ۳۷۷ هزار میلیارد ریال بوده و در همین مدت ۴۳۶ هزار میلیارد ریال مصارف داشته‌اند که نسبت مصارف به منابع بانکی استان ۱۱۶ درصد است در حالی که این عدد باید ۸۵ درصد باشد که این موضوع نشان دهنده این است که بانک‌ها از دیگر استان‌ها منابع جذب و به واحدهای تولیدی استان پرداخت کرده‌اند.

اجرای ۲ هزار واحد صنعتی در استان

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست از اجرای ۲ هزار واحد صنعتی در این استان خبر داد و گفت: این واحدها ۲.۶ درصد واحدهای صنعتی در دست اجرای کشور را شامل می‌شود که ۴۰۰ مورد آن پیشرفت بالایی دارد و ظرف ۲ سال آینده به بهره‌برداری می رسد.

سجاد رستمی با بیان اینکه واحدهای تولیدی در دست اجرا نیازمند تسهیلات ثابت هستند، تصریح کرد: باید نسبت تسهیلات ثابت به تسهیلات درگردش افزایش پیدا کند.

وی تصریح کرد: یکی از مهمترین ظرفیت‌های استان تولید آب معدنی است که در حال حاضر ۱۴ واحد در شهرک آب معدنی دیمه در حال اجراست اما برای دریافت تسهیلات، بانک این واحدها را فاقد توجیه فنی ارزیابی کرده‌ است که می طلبد در این خصوص تجدیدنظر شود.

واحدهای تولیدی استان با مشکل تامین سرمایه درگردش روبرو هستند

رییس اتاق بازگانی، صنایع، معدن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست حفظ اشتغال در واحدهای تولیدی را مهمتر از ایجاد اشتغال جدید دانست و گفت: برای تحقق این مهم واحدهای تولیدی با مشکل سرمایه در گردش روبرو هستند و زمانی که موفق به دریافت این تسهیلات نشوند مجبورند کارخانه خود را تعطیل کنند.

آیت احمدی افزود: از همین رو انتظار می رود بانک‌ها نسبت به تامین سرمایه درگردش واحدهای تولیدی اهتمام بیشتری به کار گیرند و موانع تولید را از میان بردارند.

رییس خانه صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست خواستار پرداخت به موقع تسهیلات از سوی بانک‌های عامل شد و گفت: تاخیر در پرداخت تسهیلات و اعطای آن در نیمه دوم سال با توجه به شرایط آب و هوایی استان برای واحدهای تولیدی مشکل ایجاد می‌کند.

شهرام زارع افزود: یکی دیگر از مشکلاتی که واحدهای تولیدی استان با آن روبرو هستند نحوه آزادسازی وثایق در اختیار بانک‌ها و بروکراسی اداری است.

وی با اشاره به اهمیت سرمایه ثابت برای واحدهای تولیدی، خاطرنشان کرد: اگرچه تسهیلات سرمایه درگردش نیز برای فعالیت واحدهای تولیدی از اهمیت بسزایی برخوردار است اما درخواست می‌شود تا بانک‌ها تسهیلات سرمایه ثابت را نیز افزایش دهند.

به گزارش ایرنا، در حال حاضر ۲۶۱ شعبه فعال ۱۳ بانک دولتی و خصوصی در چهارمحال و بختیاری فعالیت دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha