امیررضا رجبی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این موضوع در تفاهمنامه ۴۷ بندی با ایالت هرات در سفر اخیر هیات اقتصادی استان به آن منطقه ذکر شد و با توجه به این که افغانستان رویکرد توسعه و تکیه بر تولیدات داخلی را مد نظر قرار داده است این مهم مورد موافقت طرف مقابل نیز قرار گرفت که موضوعات مربوط به پشتیبانی و تامین خدمات پس از فروش ماشین آلات نیز در تفاهمنامه لحاظ شد.
وی ادامه داد: هم اکنون نیز بخشی از تولید کالا در کشور افغانستان با ماشین آلات ایرانی انجام می گیرد و خراسان رضوی نیز اعلام آمادگی کرده است که خدمات فنی و مهندسی را به آن کشور در قالب تشکلهای بخش خصوصی ارایه دهد.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی به موضوع ایجاد استانداردهای مشترک بین ۲ کشور ایران و افغانستان نیز اشاره و بیان کرد: در سفر مزبور به طرف مقابل اعلام شد که کشورمان آماده است تا استانداردها در حوزه های مختلف تولید را در اختیار طرف افغانستانی قرار دهد و آنها نیز از مسیرهای قانونی ایران این موضوع را پیگیری کنند و به طور قطع با ایجاد استانداردهای مشترک بخشی از مشکلات در تبادل کالا با افغانستان حل می شود.
رجبی افزود: گشایش نمایشگاه از محصولات ۲ کشور با همکاری بخش خصوصی از دیگر توافقات انجام گرفته در این سفر است که مقرر شد در مشهد نمایشگاهی از محصولات افغانستانی برپا شود و متقابلا در هرات نیز نمایشگاهی از محصولات ایرانی گشایش یابد که ساز و کار این موضوع ظرف ۶ ماه آینده فراهم می شود.
وی اضافه کرد: با توجه به تغییر حاکمیت در افغانستان طی سال گذشته، بخشی از صادرات خراسان رضوی به آن کشور با کاهش مواجه شد اما با رایزنی های انجام گرفته هم اکنون صادرات و واردات بین ۲ کشور در همه حوزه های کالایی پتروشیمی، صنایع غذایی و صنایع فلزی، ماشین آلات و شوینده ها مناسب بوده و تراز تجاری با آن کشور مثبت است.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: با کاهش صادرات به افغانستان طی ماه های گذشته، تجار و فعالان اقتصادی استان بلافاصله بازارهای هدف جدیدی را ایجاد کردند به طوری که صادرات کالا از استان طی هشت ماهه امسال به کشورهای تاجیکستان، سوریه، روسیه، عمان، قطر، امارات و چین افزایش یافته است که نشان از جایگزین شدن بازارهای جدید صادراتی برای خراسان رضوی دارد.
نظر شما