صنایع مستقر در خوزستان چالش‌های محیط زیستی این استان هستند

اهواز - ایرنا - دبیر علمی ششمین همایش بین المللی بهداشت محیط گفت: خوزستان به لحاظ استقرار صنایعی همچون نفت و فولاد با چالش‌های محیط زیستی روبه رو است.

به گزارش ایرنا دکتر نعمت اله جعفر زاده روز چهارشنبه در نشست خبری ششمین همایش بین المللی و بیست و پنجمین همایش ملی بهداشت محیط که در دانشگاه علوم پزشکی اهواز برگزار شد، بیان کرد: بخش زیادی از صنعت نفت کشور در پهنه خوزستان مستقر است و باید مواظب این صنعت از نظر آلودگی باشیم.

وی افزود: خوزستان دومین قطب تولید فولاد کشور است و از نظر تنوع تولید فولاد نیز جزو استان های نخست به شمار می رود، همچنین خوزستان قطب کشاورزی کشور بوده و جزو مناطق دارای چالش کشت است در نتیجه چالش های محیط زیست افزایش می یابد.

وی چالش‌های بهداشت محیط خوزستان را نزدیک به میانگین مشکلات کشوری دانست و گفت: بسیاری از مناطق کشور به لحاظ آلودگی هوا وضعیت مناسبی ندارند.

جعفر زاده در خصوص اظهارنظر استاندار خوزستان مبنی بر اینکه کیفیت آب طرح آبرسانی غدیر به استاندارد اروپا رسیده است، افزود: نمی دانم این اظهارنظر براساس آنالیز شیمیایی یا آزمایشگاهی بیان شده یا بر اساس تشخیص فردی است در حالی که در علوم پزشکی و بهداشتی باید هر حرفی بر مبنای نتایج گفته شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: قبل و بعد از اجرای طرح آبرسانی غدیر تحقیقاتی در مورد کیفیت آب شرب بر اساس استانداردهای ملی انجام شد که بعد از متصل شدن طرح آب غدیر مشخص شد ظرفیت تامین آب بر اساس استانداردهای ملی وجود دارد اما ممکن است به هر دلیلی آلودگی ثانویه رخ دهد، در نتیجه آب در محل مصرف غیراستاندارد شود لذا باید مشخص شود که منظور از استاندارد آب در خروجی تصفیه خانه بوده یا در شیر آب مصرف کننده است؟

وی در پاسخ به این پرسش که آیا گیاه کنوکارپوس موجب تنگی نفس خوزستانی ها می شود افزود: مرکز تحقیقات آلودگی هوا و بیماری های تنفسی دانشگاه علوم پزشکی اهواز در کنار دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران و مرکز تحقیقات دانشگاه منابع طبیعی، تحقیقات زیادی در این زمینه انجام دادند که در همه این موارد گیاه کنوکارپوس به عنوان یکی از عوامل تنگی نفس در خوزستان مطرح شده است البته نباید فراموش کرد که گیاه کنوکارپوس اکسیژن و فضای سبز اهواز را تامین و نقش موثری در مقابل آلودگی هوا دارد. به طور قطع عوامل صنعتی و خروجی فلرهای نفتی از عوامل موثر در حملات تنفسی هستند.

جعفر زاده گفت: طرح جامع کاهش آلودگی رودخانه کارون و مدیریت پسماند اهواز انجام شده و ابزار کار را فراهم کرده ایم اما پس از آن را خبر نداریم چرا که اجرای آن بر عهده ما نیست.

وی همچنین بیان کرد: سازمان جهانی بهداشت نرم افزاری برای ارزیابی مزایا و معایب اقتصادی ناشی از رفت و آمد به کمک دوچرخه و پیاده روی در شرایط مختلف را طراحی و اجرا کرده است که از سال آینده این موضوع یکی از دستور کارهای دانشگاه های علوم پزشکی ایران خواهد بود.

ارایه ۳۲ مقاله در همایش ملی بهداشت محیط

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: ۳۲ مقاله برای سخنرانی و حدود ۷۰ مقاله و پوستر برای ارایه در ششمین همایش بین المللی و بیست و پنجمین همایش ملی بهداشت محیط انتخاب شده است و همزمان با این کنگره برنامه های متفاوتی از جمله برگزاری ۲ کارگاه را برگزار خواهد شد.

وی افزود: هر سال این کنگره توسط یکی از دانشگاه های معتبر کشور با همکاری انجمن علمی بهداشت محیط ایران برگزار می شود که بیست و پنجمین دوره این کنگره از ۲۹ آذر تا یکم دی به صورت مجازی توسط دانشگاه علوم پزشکی اهواز برگزار می شود.

وی با بیان اینکه حدود ۱۳۰ داور به صورت الکترونیکی مقالات را داوری می کنند ادامه داد: مقالات برتر این همایش در مجلات معتبر علمی به چاپ خواهند رسید.

جعفر زاده، نقش بهداشت محیط در پیشگیری و کنترل بیماری ها، چالش های بهداشت محیط، تغییرات اقلیم و سلامت، فناوری های سلامت، موضوعات وابسته به بهداشت محیط و پالایش آلاینده ها را محورهای این کنگره معرفی کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha