ساخت نخستین ساختمان قُرق‌بانی منابع طبیعی مهاباد آغاز شد

مهاباد - ایرنا - سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مهاباد گفت: ساخت نخستین ساختمان قرق‌بانی (حفاظتی) منابع طبیعی این شهرستان در پارک جنگلی «ماموستا هه‌ژار» آغاز شد.

سیدانور حسینی روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه کلنگ زنی این ساختمان سال گذشته انجام شده بود، اظهار کرد: ساختمان قرق‌بانی (حفاظتی) در زمینی به مساحت ۱۸۰ مترمربع و در ۲ طبقه احداث می‌شود و اعتبار تخصیص یافته برای آن ۳۰ میلیارد ریال است.

وی افزود: پارک جنگلی «ماموستا هه‌ژار» مهاباد به مساحت ۷۰ هکتار در حاشیه سد مهاباد احداث شده و حفاظت از آن به صورت شبانه روزی توسط ماموران یگان حفاظت انجام می‌شود.

سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مهاباد گفت: پروژه پارک جنگلی ماموستا «هه‌ژار» شامل یک استخر با حجم ۶۰۰ متر مکعب، ۶ کیلومتر لوله‌گذاری، ۲۰ کیلومتر فنس‌کشی، ۴۵ هکتار نهال‌کاری و تجهیز تمام ۷۰ هکتار مساحت پارک به آبیاری تحت فشار قطره‌ای است.

ساخت نخستین ساختمان قُرق‌بانی منابع طبیعی مهاباد آغاز شد

وی با اشاره به اینکه در اجرای این طرح از گونه‌های بومی مثمر و غیرمثمر از جمله زالزالک، گلابی وحشی، داغداغان، سنجد، پسته و کاج نقره‌ای که سازگاری زیادی با شرایط آب و هوایی این منطقه دارد، استفاده شده، اضافه کرد: ۲۵ هکتار از جنگل‌کاری حاشیه سد مهاباد در دهه‌های گذشته احداث شده اما به دلیل آبیاری نامناسب تاکنون رشد مناسبی نداشته است.

پروژه پارک جنگلی «ماموستا هه‌ژار» در فاصله نزدیکی با شهر مهاباد و در حاشیه شمالی دریاچه سد این شهرستان در حال ساخت است و حاشیه این سد را به یکی از تفرجگاه‌ها زیبای این شهر تبدیل کرده است.

عبدالرحمان شرفکندی متخلص به «ماموستا هه‌ژار» نویسنده، محقق، مترجم و شاعر نامدار کُرد در سن ۶۹ سالگی در سال ۱۳۶۹ دار فانی را وداع گفت و در قطعه هنرمندان مهاباد به خاک سپرده شد.

این نویسنده و شاعر نامدار در طول سالیانی که به کار نویسندگی و پژوهش پرداخت، آثار متعددی در زمینه های مختلف ادبی، فرهنگی و دینی خلق کرد.

ترجمه قرآن کریم به زبان کُردی، ترجمه کتاب قانون شیخ الرییس بوعلی سینا، تهیه فرهنگ لغت کردی فارسی «هه‌نبانه بورینه»، دیوان شعر «هه‌ژار بو کوردستان»، «چیشتی مجیور»، شرح دیوان ملای جزیری به کردی و ترجمه رباعیات حکیم عمر خیام به زبان کُردی از دیگر آثار این شاعر نامدار است.

در مهاباد بیش از ۱۹۷ هزار هکتار مرتع وجود دارد که ۵۰ هزار هکتار آن مراتع درجه یک با پوشش مناسب، ۷۰ هزار هکتار مراتع درجه ۲ با پوشش متوسط و بقیه مراتع درجه سه با پوشش ضعیف است، در این شهرستان بیش از یکهزار هکتار جنگل در منطقه «کاولان و کوران»، ۱۰۰ هکتار جنگل‌های مصنوعی و ۸۸ هکتار را ذخیره‌گاه جنگلی وجود دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha