محمد امیدفر، روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: بر اساس آخرین نقشه های پیشیابی هواشناسی و تصاویر ماهواره ای، این وضعیت از روز یکشنبه در استان حاکم شده و موجب کاهش دید و کیفیت هوا در این شهرها می شود.
وی یادآوری کرد: در مناطق صنعتی و پرتردد این شهرها در صورت عدم کنترل منابع آلاینده، شاخص کیفیت هوا افزایش یافته و برای گروه های حساس در حد ناسالم می شود و احتمال افزایش آن تا ناسالم برای تمام گروه ها وجود دارد.
رییس گروه پیشبینی اداره کل هواشناسی آذربایجانشرقی گفت: در چنین وضعیتی توصیه می شود از تردد و سفرهای غیرضروری در شهرهای بزرگ و صنعتی به ویژه کودکان، سالمندان و بیماران قلبی و تنفسی پرهیز کنند و تا حد امکان شهروندان در فضای باز فعالیت فیزیکی و ورزشی انجام ندهند.
امیدفر، بر ضرورت مدیریت و کاهش تردد خودروها، مدیریت سوخت و زمان فعالیت واحدهای صنعتی در این شرایط تاکید کرد .
وی اعلام کرد: طی روز سه شنبه گذر امواج کم دامنه تراز میانی جو موجب افزایش ابر و وزش باد و در برخی نواحی به ویژه منطقه ارسباران بارش باران و برف و مه شده و تا حدودی از آلودگی هوا در شهرهای صنعتی و پرجمعیت کاسته می شود.
وی اظهار داشت: در ۲۴ ساعت گذشته ورزقان با دمای منفی سه درجه و کلیبر با دمای مثبت هشت درجه سانتی گراد به ترتیب سردترین و گرمترین شهرهای استان بودند و دمای تبریز مثبت چهار درجه سانتی گراد ثبت شده است.
به گزارش ایرنا، هفته گذشته، شاخص آلودگی هوای تبریز در وضعیت ناسالم قرار داشت و موجب غیرحضوری شدن مدارس این شهر و شهرهای اطراف آن شد.
آذربایجان شرقی منطقه ای سردسیر و کوهستانی است و از لحاظ تقسیم بندی های اقلیمی جزو مناطق نیمه خشک به حساب می آید.
آب و هوای این استان به طور کلی سرد و خشک است ولی به علت تنوع توپوگرافیکی از اقلیم های متفاوتی برخوردار است.
این استان همواره تحت تاثیر بادهای سرد شمالی و سیبری و بادهای مرطوب دریای سیاه و مدیترانه و اقیانوس اطلس همچنین بادهای محلی متاثر از کوهستان های سبلان در شرق، سهند در غرب و جنوب غربی، رشته کوه های قره داغ در شمال، رشته کوه های تخت سلیمان و اربط در جنوب، ارتفاعات بزقوش در جنوب شرق و قوشاداغ در شمال شرق استان قرار دارد.
نظر شما