۲ دی ۱۴۰۱، ۹:۱۲
کد خبرنگار: 2211
کد خبر: 84974308
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

امید به افزایش تولید محصولات زراعی در کهگیلویه و بویراحمد

۲ دی ۱۴۰۱، ۹:۱۲
کد خبر: 84974308
فرزانه شریفی
امید به افزایش تولید محصولات زراعی در کهگیلویه و بویراحمد

یاسوج - ایرنا- پیش بینی بارندگی های نرمال در فصول زمستان و بهار در کنار اجرایی شدن کشاورزی قراردادی امیدها برای رکوردشکنی تولید محصولات زراعی را در این استان زنده کرده است.

سالیانه بیش از ۵۰۰ هزار تن محصول معادل نیمی از کل تولیدات کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در بیش از ۱۳۲ هزار و ۵۱۱ هکتار مزرعه این استان کشت و تولید می شود که ۱۳۰ هزار تن از این میزان گندم است.

حدود ۹۰ هزار هکتار از ۱۳۳ هزار هکتار زمین زراعی کهگیلویه و بویراحمد دیم است به همین دلیل در سال های خشکسالی بخش زیادی از محصولات زراعی نابود می شود و در سال های ترسالی نیز محصول چندانی ندارد به همین علت بهره برداران این استان امید دارند تا با سخاوت آسمان و حمایت های دولت سال زراعی پرمحصول و پردرآمدی در انتظارشان باشد.

کشاورزی قراردادی برای دومین سال پیاپی در استان آغاز شده طرحی که افزایش تولید به ویژه برای محصول استراتژیک گندم،کشت،داشت ، برداشت اصولی و بهبود درآمد کشاورزان از مزایای آن است.

این طرح که پارسال در ۱۵ استان کشور توسط سازمان غله کشور و در بقیه استان‌ها با انعقاد قرارداد توسط تعاون روستایی آغاز شد، با حمایت های تشویقی دولت در تامین بذر و نهاده و به نوعی پیشگیری از ضرر و زیان کشاورزان سبب بهبود میزان تولید در واحد سطح شد.

کهگیلویه و بویراحمد پیشگام در طرح کشت قراردادی

کشاورزی قراردادی، سیاستی است که دولت سیزدهم برای تحقق خودکفایی گندم و سایر محصولات اساسی و استفاده اصولی از دیمزارها و به منظور بهبود معیشت بهره برداران در استان های مختلف کشور از جمله کهگیلویه و بویراحمد اتخاذ کرده است.

معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه استان از مناطق پیشروی کشور در تحقق کشت قراردادی در دیمزارهاست گفت:اگرچه پارسال هم این طرح در استان اجرایی شد اما به دلیل کم بارانی های زمستان و بهار بخشی از محصولات غیرقابل برداشت بود.

امید به افزایش تولید محصولات زراعی در کهگیلویه و بویراحمد

داریوش حصار بیان کرد:درصد از تعهد کشت قراردادی این استان معادل ۵۲هزار هکتار طی عقد تفاهم نامه با بهره برداران انجام شده است.

وی تاکید کرد: تاکنون تفاهم نامه کشت قراردادی در ۳۷هزار هکتار مزرعه گندم ،۱۱هزارهکتار زمین جو، ۲۲۵هکتار مزرعه نخود، ۲۲۴ هکتار کلزا،۱۴۰ هکتار علوفه و ۵۵ هکتار گلرنگ منعقد و کشت نیز صورت گرفته شده است.

مزایای کشاورزی قراردادی

وی با اشاره به اینکه در طرح کشاورزی قراردادی ۶۰ کارشناس از ابتدای تولید تا پایان مراحل برداشت بهره برداران را در انجام عملیات، کاشت، داشت و برداشت کشاورزان همراهی می کنند تاکید کرد: کشاورزی اصولی یکی از مهمترین مزایای این طرح در استان است.

معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد یکی دیگر از مزیت های طرح کشاورزی قراردادی را افزایش میزان تولید دانست و گفت: نیمه نخست امسال میانگین برداشت گندم در دیمزارهای زیرپوشش این طرح در مناطق گرمسیری این استان در هر هکتار یک هزار و۲۵۰ کیلوگرم و در کشتزارهای های دیگر مناطق ۹۵۰ کیلوگرم بوده است.

داریوش حصار بیان کرد: همچنین میانگین برداشت جو در مزارع زیر پوشش طرح مذکور در مزارع کهگیلویه و بویراحمد یکهزار و ۲۰۰ کیلوگرم در هر هکتار و در سایر دیمزارها ۹۵۰ کیلوگرم به ازای هر هکتار بوده است.

وی اظهار کرد: میزان تولید محصولات نخود و عدس نیز در هر هکتار از مزارع طرح جهش تولید استان به ترتیب ۸۰۰و۶۲۰ کیلوگرم در هر هکتار بوده در حالی که میزان تولید این محصولات در سایر زمین ها ۷۵۰ و ۴۰۰ کیلوگرم در هر هکتار بوده است.

مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام در کهگیلویه و بویراحمد طرح جهش تولید را یکی از طرح های خوب دولت در راستای حمایت از کشاورزان دانست و گفت: از زمان اجرای این طرح از سال گذشته میزان بهره وری از دیمزارهای استان از نظر میزان تولید و سطح کشت افزایش چشمگیر داشته است.

شایان نادری افزود: سطح برنامه محصولات کشت دیم شامل گندم، جو، نخود دانه ای، عدس دانه ای، علوفه، گلرنگ، کلزا، کاملینا و گیاهان دارویی در شهرستان های گرمسیری استان ۱۶ هزار هکتار بوده اما با اجرایی شدن طرح جهش تولید، میزان کشت این محصولات به ۲۲هزار و۸۱۰ هکتار افزایش یافته که رشد ۳۹ درصدی بیشتر از سطح برنامه را نشان می دهد.

دولت چه برنامه هایی برای حمایت از زراعت کاران دارد؟

معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: تعهد استان در سال گذشته برای طرح جهش تولید در دیمزارها ۳۰ هزار هکتار بوده که امسال به ۶۰ هزار هکتار افزایش پیدا کرده است و این طرح در قالب تفاهم نامه میان ستاد اجرایی فرمان امام ره) و جهاد کشاورزی اجرا می شود.

داریوش حصار افزود: این طرح مشوق هایی از جمله توزیع کود بذرمال رایگان، توزیع کودهای سرک رایگان و تخفیفات بیمه ای و تسهیلات خرید ادوات با بهره کم است.

وی تصریح کرد: جهاد کشاورزی مجری طرح جهش تولید در دیمزارها ست و با توجه به اینکه سطح زیر کشت برای این طرح به ۶۰ هزار هکتار افزایش یافته در این راستا ۶۰ نفر از کارشناسان جهاد کشاورزی در مراکز جهاد کشاورزی و عرصه های تولید مشاور ، همیار و همکار کشاورزان هستند.

معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: از مزیت های این طرح افزایش ضریب مکانیزاسیون است به طوری که سال گذشته نزدیک به ۳۰ دستگاه اعم از خاک ورز مرکب و دستگاه های کارنده کشت مستقیم و بقیه مواد به ناوگان مکانیزاسیونی کشاورزی استان تزریق شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: طرح کشت قراردادی از جمله برنامه‌های کلیدی دولت و وزارت جهاد کشاورزی برای حمایت از کشاورزان است که ضمن آن از مزایای مختلفی بهره‌مند می‌شوند.

سید علی معتمدی پور اظهار داشت: این طرح مورد حمایت دولت قرار دارد و بر اساس آن به ازای هر کیلوگرم گندم ۱۰۰ تومان بلاعوض به کشاورزان استان داده می شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: به همه کشاورزان استان توصیه می شود به مراکز جهاد کشاورزی و مدیریت های شهرستانی و خانه های ترویج جهاد کشاورزی مراجعه کنند و از راهنمایی های کارشناسان جهاد کشاورزی استفاده کنند.

پیش بینی بارندگی ها

کارشناس اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد می گوید: بارندگی های دی،بهمن،اسفند،فروردین و اردیبهشت سال آبی جاری استان در حد نرمال خواهد بود.

ولی بهره مند با اشاره به اینکه به بارش هایی که به اندازه بارندگی های بلند مدت باشد بارندگی های نرمال می گویند عنوان کرد:میانگین بارندگی بلند مدت دی ماه در شهر یاسوج ۱۴۵،بهمن ۱۲۶، اسفند ۱۲۱، فروردین ۱۱۱ و اردیبهشت ماه ۲۲میلی متر است.

امید به افزایش تولید محصولات زراعی در کهگیلویه و بویراحمد

وی با تاکید بر اینکه متوسط بارندگی بلندمدت دی ماه در شهر دوگنبدان ۹۸.۷،بهمن ۷۲، اسفند ۴۴، فروردین ۴۶ و اردیبهشت ماه ۱۲میلی متر است ابراز داشت :همچنین میزان میانگین بارندگی بلندمدت دی ماه در شهر دهدشت ۱۰۶،بهمن ۷۹، اسفند ۵۱، فروردین ۵۸ و اردیبهشت ماه ۱۴میلی متر است.

وی اضافه کرد:متوسط بارندگی بلندمدت دی ماه در شهر سی سخت ۱۱۵،بهمن ۱۱۲، اسفند ۹۵، فروردین ۱۰۳ و اردیبهشت ماه ۳۲میلی متر است.

کارشناس اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: همچنین میانگین بلندمدت بارندگی دی ماه در شهر لیکک ۸۷،بهمن ۵۸، اسفند ۳۷، فروردین ۴۴ و اردیبهشت ماه ۱۴میلی متر شده است.

وی ابراز داشت: میزان بارندگی بلندمدت دی ماه در ایستگاه منطقه امامزاده جعفر ۱۰۲،بهمن ۶۵، اسفند ۳۵، فروردین ۴۴ و اردیبهشت ماه ۱۲میلی متر شده است.

بهره مند در خصوص بارندگی استان در روزهای آینده نیز اظهار داشت:یک سامانه ضعیف امروز چهارشنبه وارد استان می شود که انتظار می رود بارندگی های رگباری و لحظه ای در برخی از نقاط کشور داشته باشد.

کهگیلویه و بویراحمد ۲۷۰ هزار هکتار زمین کشاورزی دارد که ۸۰ هزار هکتار آن آبی است،این استان با یک درصد از مساحت خاک ایران هشت درصد منابع آبی کشور را در اختیار دارد.

در مجموع سالیانه حدود یک میلیون تن محصول کشاورزی در استان کهگیلویه و بویراحمد تولید و روانه بازارهای مصرف می‌شود،این استان ۲۷۰ هزار هکتار زمین کشاورزی دارد که ۱۶۰ هزار هکتار آن زراعی است.

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha