۲۰ دی ۱۴۰۱، ۱۳:۲۲
کد خبرنگار: 2104
کد خبر: 84994461
T T
۴ نفر

برچسب‌ها

شعله‌ها را کم کنید تا صنعت یخ نبندد

۲۰ دی ۱۴۰۱، ۱۳:۲۲
کد خبر: 84994461
شعله‌ها را کم کنید تا صنعت یخ نبندد

سنندج- ایرنا- کاهش دمای هوا و افزایش مصرف گاز باعث شده است تا زنگ هشدار صرفه‌جویی به صدا در آید، اخطاری که لرزه به تن صنایع انداخته است و اگر به آن توجه نشود، بخش صنعت و تولید یخ می بندد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، اولین ماه زمستان، نیمی از روزهای خود را پشت سرگذاشت و هر از گاهی چله بزرگ خودنمایی می‌کند و با باز کردن چترش، برف بر سر مردم می‌بارد.

سرما که انگار امسال زودتر از همیشه سر رسیده، به روزهای اوج خود نزدیک شده و هواشناسی کردستان اعلام کرده است موج سرما استان را فرامی‌گیرد و قرار است در روزهای پایانی هفته پنج تا هفت درجه سردتر هم شود.

هوای استان با قطع بارش‌ها سردتر شده است و در برخی مناطق از جمله قاملو، هزارکانیان و زرینه و بابارشانی و سراب شهرک و دهگلان، دما به حدود ۱۵ درجه زیر صفر خواهد رسید.

ریزش این موج سرد، دغدغه کمبود انرژی را مطرح کرد، البته کردستان غم گاز ندارد اما باید به فکر استان‌های شمالی و شمال‌شرقی و صنایع خود هم باشد و لازمه آن تعامل و همکاری مشترکان است که گرمای خانه خود را یک تا ۲ درجه کمتر کنند تا گاز به همه برسد.

برای این مساله اولین راه چاره کاهش ساعت کار ادارات، نهادها و مدارس بود.

بیشتر بخوانید

ادارات و مدارس کردستان روزهای سه شنبه و چهارشنبه با ۲ ساعت تاخیر آغاز می شود

اخطار وضعیت نارنجی هواشناسی مبنی بر برودت هوا صادر شد و شرکت گاز استان پیشنهاد تاخیر در شروع کار ادارات را مطرح کرد.

با موافقت استاندار کردستان، این طرح به منظور صرفه‌جویی در مصرف انرژی طی سه‌شنبه و چهارشنبه ۲۰ و ۲۱ دی‌ماه اجرایی و کار تمام ادارات، نهادها، بانک‌ها و دستگاه‌های اجرایی و نیز مدارس و مراکز آموزشی استان با ۲ ساعت تاخیر (از ساعت ۹:۳۰ صبح) آغاز شد.

شعله‌ها را کم کنید تا صنایع سردشان نشود

افزایش مصرف گاز همزمان با کاهش دما

اگرچه کردستان سرمای سخت تر از اینها را هم پشت سر گذاشته ولی شاید طاقت مردم به سرما کمتر شده است و برای همین شعله گاز را زیاد می کنند تا گرما در خانه هایشان جان بگیرد.

شاید همزمان با جان گرفتن گرما در خانه‌ها، برخی صنایع و استان‌های دیگر در سرما فرو روند و اگر دمای هوای خانه یک تا ۲ درجه کمتر شود، شاهد توزیع یکسان گرما خواهیم بود تا تولید هم یخ نبندد.

مدیر روابط عمومی شرکت گاز کردستان از افزایش مصرف گاز توسط مشترکان خبر داد و اظهار کرد: در ۲۰ روزی که از دی ماه می گذرد، نسبت به آذر، شاهد افزایش ۶ درصدی مصرف گاز در استان بودیم.

مدیر روابط عمومی شرکت گاز کردستان از افزایش مصرف گاز توسط مشترکان خبرداد و اظهار کرد: در ۲۰ روزی که از دی ماه می گذرد، نسبت به آذر شاهد افزایش ۶ درصدی مصرف گاز در استان بوده‌ایم.

هوشنگ اولی زاده افزود: آذر امسال نیز در مقایسه با سال گذشته، ۵.۶ درصد افزایش مصرف گاز داشتیم.

مشترکان بخش های خانگی، اداری و تجاری با کاهش یک درجه‌ای دمای محیط در فصل سرما، می‌توانند تا ۶ درصد در مصرف گاز طبیعی صرفه‌جویی کنند و این در حالی است که ۶۹ درصد مشترکان کردستانی پرمصرف هستند.

وی ادامه داد: با کاهش یک درجه‌ای دمای اتاق در فصل سرد، گازبهای مشترکان کردستان در پله پایین‌تری محاسبه می‌شود و در قیمت گاز مصرفی تاثیر کاهشی خواهد داشت.

شعله‌ها را کم کنید تا صنایع سردشان نشود

اولی‌زاده یادآور شد: مشترکان کردستانی در محیط خانه با دمای ۲۱ تا ۲۵ درجه احساس آرامش می‌کنند، در حالیکه دمای مفید برای بدن، دمای رفاه بوده که بین ۱۸ تا ۲۱ درجه سانتیگراد است.

مدیر روابط عمومی شرکت گاز کردستان از مردم خواست در فصل سرما، در منزل از لباس گرم استفاده کنند و افزود: تجهیز خانه به پنجره دوجداره و استفاده از پرده‌های ضخیم در فصل سرد، تاثیر زیادی در کاهش مصرف انرژی دارد.

اولی‌زاده تاکید کرد: برای رعایت الگوی مصرف نیاز است بخاری اتاق‌هایی که از آن استفاده نمی‌شود، خاموش و درب آن هم بسته شود، ضمن اینکه درجه حرارت منازلی که از سیستم گرمایشی مرکزی استفاده می‌شود باید بر روی ۵۰ درجه تنظیم شود.

وی با اشاره به تلاش شرکت گاز کردستان برای گازرسانی به مناطق دور دست اضافه کرد: با توجه به توپوگرافی و وضعیت جغرافیایی استان، کار گازرسانی به مناطق روستایی به ویژه نقاط مرزی، دشوار و هزینه‌بردار بوده اما در این زمینه از هیچ تلاشی فروگذار نشده است.

به گفته مدیر روابط عمومی شرکت گاز کردستان یک هزار و ۵۰۷ روستای استان از گاز طبیعی بهره مند است و ۵۴ جایگاه سی ان جی هم به مردم خدمت ارائه می دهند.

شعله‌ها را کم کنید تا صنایع سردشان نشود

گازی که گران تمام می‌شود و ارزان می‌سوزد

گاز طبیعی به دلیل دارا بودن مزیت‌های محیط‌زیستی، جایگاه ممتازی نسبت به سایر حامل های انرژی در سیاست گذاری های مصرف انرژی دارد.

به طور کلی، گاز طبیعی رشد سریعی در میان سوخت‌های فسیلی در تولید نیرو داشته است و در سال‌های آتی نیز افزایش خواهد یافت بطوریکه از ۳۰ درصد در سال ۲۰۱۰ به ۳۷ درصد در سال ۲۰۳۰ می رسد و سهم گاز طبیعی در تولید برق از ۲۰.۵ درصد به ۲۲ درصد افزایش می یابد.

برای تولید نیرو، گاز طبیعی از زغال سنگ بهتر است، به دلیل اینکه نشر دی اکسید کربن ناشی از سوخت گاز طبیعی نصف زغال سنگ و همچنین تولید سولفور آن تقریبا صفر است.

با توجه به اینکه توسعه منابع گاز طبیعی کافی نیست، اما همچنان گاز طبیعی نقش مهمی در تامین تقاضای انرژی جهان دارد و به عنوان تمیزترین سوخت فسیلی می تواند آثار محیط زیستی مصرف انرژی در دنیا را کاهش دهد.

در کشور ما هم، بخش صنعت یکی از بخش های مهم مصرف کننده گاز طبیعی به شمار می‌آید.

گاز نباشد برق به خطر می افتد

نیروگاه سیکل ترکیبی سنندج یکی از واحدهای بزرگ تولید برق است که هم اکنون از گاز طبیعی استفاده می کند، مصرف روزانه این واحد چهار تا ۴.۵ میلیون مترمکعب است که اگر گاز کم بیاید، این واحد مجبور به استفاده از سوخت مایع است و اگر آن نباشد، تولید برق هم به مشکل می خورد.

مدیرعامل شرکت گاز کردستان با بیان اینکه این استان مشکل حادی از نظر کمبود گاز نخواهد داشت، اظهار کرد: کمبود گاز در سطح کشور به دلیل توسعه گازرسانی خیلی سریع در سالهای اخیر و عدم تناسب تولید با مصرف گاز است.

مدیرعامل شرکت گاز کردستان با بیان اینکه این استان مشکل حادی از نظر کمبود گاز نخواهد داشت، اظهار کرد: کمبود گاز در سطح کشور به دلیل توسعه گازرسانی خیلی سریع در سالهای اخیر و عدم تناسب تولید با مصرف گاز است.

فعله‌گری افزود: از طرفی روند مصرف گاز افزایشی و روند رو به بالا را نشان می دهدکه همین موجب نا ترازی شده و محدودیت مصرف صنایع تولیدی و صنعتی را در پی دارد، که موج سرمای شدید باعث شده است تا نیروگاهها که باید از سوخت دوم استفاده کنند.

وی گفت: مصرف ۷۸ درصد مصرف در بخش خانگی است که اگر مدیریت مصرف و صرفه جویی و کاهش یک تا ۲ درجه ای انجام شود به پوشش گاز صنایع و استانهای دیگر کمک می شود.

مدیرعامل شرکت گاز کردستان افزود: در طول روز سه پیک مصرف گاز داریم که از ۷ تا ۹ صبح، ۱۲ تا ۱۴ و ۱۸ تا ۲۰ که بازگشایی با تاخیر کار ادارات، مدارس و سازمانها، پیک اول را مشمول صرفه جویی می کند.

شعله‌ها را کم کنید تا صنایع سردشان نشود

صنایعی که از سوخت پاک استفاده می‌کنند

۲ هزار و ۴۰۴ واحد در کردستان گازسوز هستند، که ۵۹۲ واحد آن از صنایع عمده به شمار می روند، صنایعی که با استفاده از گاز طبیعی، ۴۵ میلیون لیتر در مصرف سوخت مایع صرفه‌جویی ایجاد کرده‌اند.

با توجه به منابع و ذخایر گاز عظیم در کشور و سهم ۷۵ درصدی آن در سبد انرژی ایران، استفاده از گاز طبیعی به عنوان پاک ترین، فراوان ترین و ارزان قیمت ترین منبع برای تولید انرژی و جایگزین ساختن آن با سایر سوخت های فسیلی یکی از گام های بزرگ در جهت توسعه پایدار بوده و ضرورت دارد.

این مساله در رونق تولید واحدهای صنعتی هم مهم است و مدیرعامل شرکت گاز کردستان در این باره اظهار کرد: گاز طبیعی افزون بر اینکه حدود ۷۵ درصد سبد انرژی در داخل کشور را تشکیل می‌دهد، به‌ عنوان خوراک در برخی صنایع، مانند صنعت پتروشیمی، برای تولید اوره و آمونیاک، همچنین تولید محصولات پلیمری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

فعله‌گری با اشاره به اینکه کاربرد دوگانه گاز طبیعی به‌عنوان سوخت و خوراک صنایع، نقش محوری گاز در صنعت را برجسته‌تر می‌سازد، افزود: هزار و ۸۲۸ واحد صنعتی استان مشمول قانون مصوبه شورای اقتصاد هستند که تاکنون به هزار و ۵۸ واحد گازرسانی شده است که در مصرف سالانه ۴۵ میلیون لیتر سوخت مایع صرفه جویی می شود.کاربرد دوگانه گاز طبیعی به‌عنوان سوخت و خوراک صنایع، نقش محوری گاز در صنعت را برجسته‌تر می‌سازد، افزود: یک هزار و ۸۲۸ واحد صنعتی استان مشمول قانون مصوبه شورای اقتصاد هستند که تاکنون یک هزار و ۵۸ واحد گازرسانی شده است.

وی گفت: با تحقق اهداف پیش بینی شده سال جاری، گام های اساسی برای دستیابی به جهش تولید برداشته می شود و سالانه در مصرف چهارمیلیون لیتر سوخت های مایع صرفه جویی خواهد شد و حجم جایگزینی به ۹۱ درصد خواهد رسید.

مدیر عامل شرکت گاز استان کردستان بهره مندی واحدهای صنعتی از انرژی مطمئن و در دسترس را موجب افزایش تولید و اشتغال زایی دائمی دانست و گفت: در سال جاری تعداد ۱۸۳ واحد تولیدی و صنعتی از نعمت گاز طبیعی بهره مند شده اند که ۴۶ واحد آن زا صنایع عمده هستند.

مدیریت صحیح استفاده از انرژی برای ادامه تولید

امروزه نه تنها توسعه، بلکه ادامه زندگی نیز نیازمند انرژی است؛ چرا که در جهان امروز تامین انرژی از طریق حامل‌های متنوعی چون نفت، گاز و فرآورده های آن، زغال سنگ، انرژی هسته ای و انرژیهای تجدیدپذیر انجام می شود.

بنابراین با توجه به نقش موثر انرژی در توسعه و رفاه اقتصادی و افزایش مصرف انرژی به موازات رشد و توسعه کشورها و توجه به محدود بودن منابع، به ویژه گاز طبیعی و به منظور پیشگیری از مواجه شدن با بحران در آینده، لزوم مدیریت صحیح تولید و مصرف گاز طبیعی به عنوان تمیزترین سوخت فسیلی که آثار منفی زیست محیطی کمتری دارد بسیار ضروری است.

تمامی این موارد نشان دهنده اهمیت گاز طبیعی در زندگی ما در دهه آینده است.

گاز طبیعی همچنان منبعی مهم و تاثیرگذار برای تامین تقاضای انرژی در حال رشد جهان است که مشکلات زیست محیطی کمتری در پی دارد.

در حال حاضر، ۳۲ شهر و یک هزار و ۴۸۵ روستای کردستان با ضریب نفوذ ۱۰۰ درصد جمعیت شهری و ۹۸ درصد جمعیت روستایی زیر پوشش شرکت گاز هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha