پیست کاکان که در سال ۱۳۷۳ با نصب یک دستگاه بالابر افتتاح شد و سپس امکانات آن با سه تله اسکی شامل یک دستگاه بالابر به منظور استفاده افراد مبتدی و ۲ دستگاه بالابر اسکی بازان حرفه ای افزایش یافته ظرفیتی برای گرمابخشیدن به گردشگری در روزهای سرد و برفی کهگیلویه و بویراحمد است .
این پیست که به طول ۶۰۰ متر در جاده ارتباطی یاسوج - اقلید در منطقه سردسیری کاکان شهرستان بویراحمد قرار دارد و ارتفاع آن از سطح دریا حدود ۲ هزار و ۶۰۰ متر است در پی چند سامانه بارشی فصل زمستان یکپارچه پوشیده از دانه های سفید رنگ برف شده آماده پذیرش از گردشگران است.
اینجا آسمان یکدست آبی، زمین پوشیده از دانه های سفید رنگ برف،خنده های کودکان و جوانانی که در حال پرت کردن برف به یکدیگر هستند و ذوق درست کردن آدم برفی لحظه های کم نظیری را به گردشگران هدیه می دهد.
در این منطقه عرضه غذاهای محلی چون آش کارده ، آش دوغ ، آش ماست افزون بر ایجاد درآمد برای شماری از اهالی و معرفی خوراکی های محلی تجربه های به یادماندنی برای ورزشکارانی شده که پس از چند ساعت ورزش در هوای سرد نیازمند مصرف غذاهای داغ هستند.
برخی از گردشگران هم ترجیح می دهند به جای غذاهای محلی خوراکی هایی مانند ذرت بلال، و لبوی داغ را در آن هوای سرد زمستانی امتحان کنند.
فصل زمستان هر سال بر اساس گزارش راهداری استان و به استناد آمار استخراجی از دستگاه های تردد شمار در روزهای تعطیل بیش از ۱۲ هزار خودرو و در روزهای غیر تعطیل تا سه هزار خودرو در مسیر پیست اسکی کاکان عبور و مرور می کند که نشان دهنده استقبال ورزش دوستان و گردشگران از این جاذبه بی بدیل است.
پیست کاکان در کنار پیست پولادکف سپیدان نزدیکترین پیست اسکی ایران به کشورهای حوزه خلیج فارس و استان های جنوبی کشور است که این امر باعث شده مسافرانی از کشورهای عربی برای سفرهای کوتاه زمستانی به پیست اسکی کاکان سری بزنند.
امکانات موجود در پیست اسکی کاکان
معاون توسعه امور ورزش و جوانان کهگیلویه و بویراحمد گفت: مقدمات پذیرش گردشگران و علاقه مندان ورزش های زمستانی در پیست اسکی کاکان فراهم شده است.
بهمن خوبی با اشاره به بارش های سنگین برف در زمستان امسال به ویژه در روزهای اخیر تاکید کرد: روز گذشته با استقرار چند دستگاه ماشین آلات سنگین برای تسطیح و برف کوبی در پیست اسکی کاکان اقدام شده است.
وی با بیان اینکه رستوران و زیرساخت های اقامتی از جمله امکانات این پیست است عنوان کرد: مسیر دسترسی به پیست باز است و گردشگران می توانند به این منطقه سفر کنند.
رییس هیات اسکی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد:این پیست با دارا بودن مدرسه اسکی و مربیان آموزش دیده آماده پذیرش دوستداران ورزش های زمستانی از جمله اسکی است.
رییس هیات اسکی کهگیلویه و بویراحمد استعداد یابی ورزشکاران زیر ۱۲ سال را یکی از برنامههای مهم این هیات در خصوص آموزش ذکر کرد.
زرافشان بیان کرد: مدرسه اسکی این پیست برای پسران و دختران رده سنی زیر ۱۲ سال به صورت رایگان در حال فعالیت است.
زرافشان اظهار کرد: تجهیزات ورزش های زمستانی در محل پیست وجود دارد و به صورت اجاره ای به علاقه مندان داده می شود.
وی بیان کرد:امکاناتی مانند برف کوب و بالابر در پیست وجود دارد.
زرافشان خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط آب و هوایی پیست اسکی کاکان از امروز بیست و یکم دی ماه بازگشایی شده و در صورت تداوم شرایط جوی تا فروردین ماه نیز در اختیار ورزشکاران رشته اسکی است.
جاذبه های گردشگری پیست
معاون گردشگری ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه مناطق سرسبز بخش های گرمسیری و سکونتگاه پرندگان مهاجر آسیایی از جمله جاذبه های زمستان گردی این استان است تاکید کرد: پیست اسکی کاکان شلوغ ترین جاذبه روزهای سرد سال در این سرزمین چهار فصل است.
فرشید کرمی عنوان کرد: پس از بارش های اخیر برف با تلاش هیات اسکی کهگیلویه و بویراحمد پیست اسکی کاکان برای پذیرایی از علاقه مندان به بازی های زمستانی و گردشگران آماده شده است.
کرمی با اشاره به اینکه گرمی بازار ورزش های زمستانی منجر به رونق گردشگری در همه ایام سال می شود تاکید کرد:گردشگری چهارفصل بستر جذب سرمایه گذاران در کهگیلویه و بویراحمد را فراهم می کند.
وی تاکید کرد:جشنواره منطقه ای برفی دنا در روزهای ششم و هفتم بهمن ماه امسال به مدت ۲ روز در پیست اسکی کاکان یاسوج برنامه ریزی شده تا زمینه معرفی جاذبه های زمستانگردی در کهگیلویه و بویراحمد فراهم شود.
این جشنواره پیش از این قرار بود در روزهای بیست و نهم و سی ام دی برگزار شود.
کرمی بیان کرد: در جشنواره منطقه ای برفی کاکان برنامه های مختلفی از قبیل برگزاری مسابقات ورزشی زمستانی مانند اسکی، مجسمه سازی و تندیس سازی، پخت غذاهای محلی متناسب با فصل سرما و شکار لحظه ها توسط فیلمبرداران و عکاسان برگزار خواهد شد.
این پیست در دامنههای رشته کوه زاگرس و قله دنا در ارتفاع ۲۶۰۰ متری در دهستان کاکان واقع شده است.
قله دنا یا رشتهکوه دنا؛ بلندترین و بزرگترین چینخوردگی رشتهکوه بزرگ زاگرس محسوب میشود و دارای خط الراسی به طول تقریبی ۹۰ کیلومتر است.
رشتهکوه دنا، در استانهای اصفهان و کهگیلویه و بویراحمد واقع شده است و دارای ۵۲ قله بالای چهارهزار متر است که بیشترین مجموعه قلههای بالاتر از این میزان در ایران به این رشتهکوه تعلق دارد.
کهگیلویه و بویراحمد که دارای ۲ منطقه سردسیری و گرمسیری است سالیانه پذیرای سه میلیون نفر گردشگر است.
این استان که دارای ۲۸۰ تفرجگاه طبیعی و صدها جاذبه تاریخی و مردم شناسی است با ۷۲۶هزار نفر جمعیت در جنوب غربی ایران قرار دارد.
بیشتر بخوانید
زیست بوم عشایرنشین ها،جاذبه زیبای زمستانگردی در کهگیلویه و بویراحمد
نظر شما