به گزارش روز سه شنبه روابط عمومی اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان یزد محمد دهقان منشادی افزود: در این مدت، از چهار هزار و ۸۴۲ فقره چک مبادلهای استان، بیش از چهار هزار فقره در زمان مقرر وصول شده است.
وی اظهار داشت: هرچند استان یزد ۲ درصد از اقتصاد کشور را به خود اختصاص داده است، سهم یزد از چک های مبادله ای کشور حدود ۶ درصد یعنی سه برابر اندازه اقتصاد خود می باشد.
به گفته وی این موضوع بیانگر فراگیر بودن چک در استان و پذیرش آن به عنوان ابزار متعارف پرداخت است.
وی با بیان اینکه یزد از این حیث رتبه پنج را در بین استان های کشور به خود اختصاص داده است گفت یکی از دلایل این موضوع گستره وسیع حوزه تجارت و بازرگانی استان می باشد که با اکثر استان های کشور به ویژه جنوب شرق کشور در تبادل هستند.
دبیر شورای هماهنگی امور اقتصادی استان ادامه داد: با توجه به اینکه در قانون جدید چک محرومیتهای زیادی برای دارنده چک برگشتی در نظرگرفته شده است، بیش از ۹۰ درصد چک های برگشتی نیز با تاخیر چند روزه تعیین تکلیف می شوند چون ممنوعیتهای ذکرشده تا زمان پرداخت بدهی و رفع سوء اثر از چک برگشتی به قوت خود باقی می باشد.
دهقان منشادی یاد آور شد:تنها یک درصد از چک های صادره استان، با مشکل اساسی در وصول مواجه هستند که عمده دلیل آن عدم تطابق امضا، نقص امضا، مغایرت تاریخ عددی و حروفی، مخدوش بودن امضا یا مندرجات چک، مغایرت مبلغ حروفی با عددی چک، مسدود بودن حساب مورد نظر و مسدود بودن چک با شماره سری و سریال مرتبط می باشد.
وی روند افزایش اسمی مبلغ کل چک های مبادلهای به تفکیک وصولی و برگشتی در کشور و استان را به دلیل وجود تورم در اقتصاد دانست و ابراز امیدواری کرد با افزایش ثبات اقتصاد کلان در کشور و افزایش اطمینان در اقتصاد، از تعداد و مبلغ چک های برگشتی کاهش یابد.
نظر شما