به گزارش ایرنا، مجمع انتخاباتی ۸ شهریورماه سال گذشته فدراسیون فوتبال یکی از جنجالیترین انتخابات ورزش کشور در سالهای اخیر بوده است، انتخاباتی که در اتفاقی نادر و عجیب در فاصله ۸ ساعت تا شروع لغو شد اما در ادامه ۴ ساعت بعد تصمیم لغو وتو شد و مجمع در سالن همایشهای صداوسیما برگزار و مهدی تاج به عنوان رئیس جدید فدراسیون فوتبال انتخاب شد.
بدون شک جنجالیترین چهره انتخابات ۸ شهریور حسن کامرانیفر بود، کمک داور دیروز و دبیرکل آن روز فدراسیون فوتبال، اگر یک روز کامرانیفر با پرچم زدنش میتوانست جنجال به پا کند، این بار او با یک تصمیم جنجالی و امضای نامه لغو انتخابات ۸ شهریور جنجالساز شد تا نامش در بین چهرههای خبرساز ۱۴۰۱ قرار بگیرد.
حواشی انتخابات شهریورماه گذشته فدراسیون فوتبال تنها به شب برگزاری محدود نشد و از ابتدای تابستان بود که جنجالهای آن کلید خورد، جنجال بر سر نفرات تایید صلاحیت شده و اختلاف دبیرکل با کمیته بدوی انتخابات که کار بررسی صلاحیتها را بر عهده داشت، باعث شد تا فوتبال به انتظار یکی از جنجالیترین انتخاباتهاش بنشیند.
این حواشی سبب شده بود تا دبیرکل به عنوان مسئول برگزاری انتخابات بیشتر از همیشه خبرساز شود و در کانون توجهات قرار بگیرد.
در فاصله یک هفته به انتخابات بود که اظهارات برخی نمایندگان مجلس علیه یکی از کاندیداها حساسیت فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا را به همراه داشت تا علاوه بر حواشی داخلی که بر سر تایید یا رد یکی از نامزدها وجود داشت، پای نهادهای بینالمللی فوتبال هم به این انتخابات باز شود.
کامرانیفر اما روز اول شهریور و در فاصله ۸ روز تا انتخابات در مصاحبهای اعلام کرد که جای هیچ نگرانی در این رابطه نیست: 《با امضای یک نفر از مقامات فیفا و AFC یک نامه برای ما ارسال شد که در آن در بحث دخالت شخص ثالث اشاره به موضوعاتی کرده بودند. ما هم با نظر تیم حقوقی فدراسیون و مسئولان بین الملل پاسخی تهیه کرده و برای فیفا ارسال کردیم.نگران بودند از مجموعهای خارج از فدراسیون در امور فدراسیون فوتبال دخالت شود اما اعلام کردیم هرگز چنین موضوعی صحت ندارد و افرادی که در اظهارنظرهای خود مطلبی را مطرح کردند، با توجه به اینکه در بحث ویلموتس در نامه فیفا اشاره شده بود ما هم پاسخ دادیم دراین مورد شبهاتی هست که از بیرون از فدراسیون آن را بررسی میکنند.》
در حالی که پیشبینی میشد انتخابات برگزار شود اما ۴۶ دقیقه بامداد روز ۸ شهریور و در فاصله ۸ ساعت تا مجمع انتخاباتی بود که کامرانیفر دبیرکل فدراسیون فوتبال که مسئول برگزاری انتخابات بود، یکی از جنجالیترین تصمیمهای تاریخ فوتبال را گرفت.
او در متنی که سایت فدراسیون فوتبال منتشر کرد، لغو انتخابات فوتبال را با « با توجه به اتفاقات اخیر رخ داده در فرایند برگزاری انتخابات فدراسیون و عدم رعایت قوانین و مقررات انتخاباتی فدراسیون توسط کمیته بدوی انتخابات» اعلام کرد.
در بخش پایانی این نامه آمده بود:« در احترام به اصول و قوانین و مقررات اساسنامه فدراسیون و اسناد بالادستی مرتبط شامل قوانین و مقررات AFC و فیفا و به منظور صیانت از ارزش های اخلاقی و رفتار حرفهای و احترام به حقوق حقه فوتبال و در نهایت در جهت حفظ منافع و مصالح عمومی فوتبال کشور،بدینوسیله مراتب لغو مجمع عمومی انتخاباتی مورخ ۸ شهریور ماه ۱۴۰۱ را اعلام مینماید.»
بنا بر اعلام کامرانیفر《 نقض مفاد بند ۱ ماده ۱ اساسنامه فدراسیون عدم توجه به قوانین و مقررات کشور، نقض بند ۵ ماده ۲ اساسنامه فدراسیون و عدم توجه به کدهای اخلاقی فیفا، عدم رعایت ماده ۷ اساسنامه فدراسیون در مورد رفتار ارکان و مقامات، فعالیت غیرقانونی برخی از اعضای کمیته انتخابات بر اساس بند ب ماده ۳ آیین نامه انتخاباتی فدراسیون و بند ۲ ازبخش ج ماده ۳ در خصوص تعارض منافع و عدم رعایت بیطرفی در انتخابات، عدم توجه کمیته انتخابات به اسناد و مدارک و مستندات ارسالی از مرجع قضایی و نقض بند “و” از بخش ۴ ماده ۶۷ و عدم رعایت ماده ۲۷ آییننامه انتخاباتی فدراسیون》مواردی بود که سبب شد تا او یکی از جنجالیترین تصمیمهای مدیریتی تاریخ فوتبال ایران را بگیرد و انتخابات فدراسیون فوتبال را لغو کند.
کامرانیفر پس از گرفتن این تصمیم جنجالی در یک گفتگوی بامدادی تلویزیونی توضیحاتی ارائه داد و گفت:《 با این اقدام فضای انتخابات درست، سالم و پاک پیش خواهد رفت، نامههای زیادی به فدراسیون فوتبال آمده بود که دقیق به کدهای اخلاقی فیفا اشاره کرده بود اما به هیچ عنوان تحت توجه قرار نمیگرفت. آخرین نامه ساعت یک بعد از ظهر امروز برای فدراسیون ارسال شد. این نامه را در اختیار کمیته بدوی قرار دادیم. تا ساعت ۱۰ شب در فدراسیون منتظر بودیم این عزیزان جواب نامه را برای ما ارسال کنند اما در آن ساعت این عزیزان بدون پاسخ فدراسیون را ترک کردند. در نهایت به اینجا رسیدیم کدهای اخلاقی و قوانین و مقررات کشور در این انتخابات رعایت نشده است.》
کامرانیفر دلیل گرفتن این تصمیم را به دلیل صیانت از فوتبال عنوان کرد:《 در اساسنامه به صراحت اعلام شده کمیته بدوی انتخابات باید اساسنامه فدراسیون را با توجه به مسئولیت و پستهایی که داشتند رعایت کند. با توجه به عدم قبول مسئولیت در این باره برگزاری انتخابات را منتفی کردیم و پس از رسیدگی ها در اولین فرصت تاریخ مجمع بعدی را اعلام خواهیم کرد. من به عنوان دبیرکل فدراسیون باید چنین تصمیمی گرفته و از فوتبال صیانت می کردم. مطمئن هستم این تصمیم به سود فوتبال و جامعه ورزش خواهد بود.》
دبیرکل فدراسیون فوتبال درباره اینکه برخی این موضوع را مطرح می کردند که اگر مجمع برگزار نشود فوتبال کشورمان تعلیق خواهد شد و این خطر فوتبال را تهدید می کند، هم گفت:《مطمئن باشید، هیچ اتفاقی برای فوتبال ما نخواهد افتاد. 》
در حالی که تصور میشد انتخابات فوتبال برگزار نشود، اعضای هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال همان شب و ساعت ۳ بامداد در جلسهای اضطراری، تصمیم کامرانیفر را لغو و برگزاری انتخابات در روز ۸ شهریور تاکید کردند.
احسان اصولی عضو هیئت رئیسه و سخنگوی فدراسیون فوتبال پس از این جلسه گفت:《 پس از تصمیم دبیرکل، بلافاصله جلسهای فوق العاده و فوری را تشکیل دادیم. ادله، دلایل و مستندات را از کامرانیفر خواستیم و هیات رئیسه پس از گفتوگوهایی که در این جلسه داشتیم به این جمعبندی رسید که جلسه فردا به قوت خودش باقی بماند. هیچ کدام از دلایلی که کامرانی فر مطرح کرد مورد پذیرش هیئت رئیسه نبود و الان ساعت ۵ صبح است و حدود چهار ساعت دیگر مجمع برگزار میشود.》
خداداد افشاریان عضو هیئت رئیسه و رئیس کمیته داوران فدراسیون فوتبال هم در واکنش به تصمیم کامرانیفر گفت:《شب گذشته دبیرکل فدراسیون فوتبال طبق تحلیلهای خودش تصمیم به لغو انتخابات گرفت اما هیئت رئیسه در جلسهای مفصل تصمیم گرفت که برگزار شود.》
ساعت ۹ صبح ۸ شهریورماه در حالی مجمع انتخاباتی فدراسیون فوتبال آغاز شد که چهره مغموم کامرانیفر در راهروی سالن همایشهای صداوسیما به خوبی گویای شرایط سخت حاکم بر دبیرکل وقت فدراسیون بود که تصمیم او برای لغو انتخابات را هیئت رئیسه وتو کرده بود.
کامرانیفر در حاشیه مجمع انتخاباتی با بیان اینکه بابت این اتفاقات شرمنده مردم است، از افشاگری درباره حواشی پس از پایان مجمع خبر داد:《 اجازه بدهید مجمع تمام شود، خیلی حرفها برای گفتن دارم.》
یک روز پس از انتخابات فدراسیون فوتبال و انتخاب دوباره مهدی تاج، کامرانیفر که تیرماه ۱۴۰۰ به عنوان دبیرکل انتخاب شده بود، پس از ۱۵ ماه از این سمت استعفا داد، بدون اینکه درباره اتفاقات شب انتخابات افشاگری کند تا وقایع بامداد ۸ شهریور همچنان راز سر به مهر باقی بماند.
نظر شما