بهره برداری از ۱۰ طرح پتروشیمی در سال ۱۴۰۲/ افزایش ۱۱ درصدی فروش پتروشیمی در سال گذشته

تهران- ایرنا- مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه در سال جاری ۱۰ طرح پتروشیمی به بهره‌برداری خواهد رسید، گفت: مجموع فروش محصولات پتروشیمی کشور در سال گذشته در مقایسه با سال ۱۴۰۰ رشدی حدود ۱۱ درصدی را به ثبت رسانده است.

مرتضی شاهمیرزایی امروز در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با تاکید بر اینکه صنعت پتروشیمی ایران در حال حاضر معادل کمتر از یک میلیون بشکه نفت خام در روز از منابع هیدروکربوری را به مواد ارزشمند پتروشیمی تبدیل می‌کند، افزود: ظرفیت اسمی تولید در ۶۷ مجتمع تولیدی به مرز ۹۲ میلیون تن در سال رسیده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر ۱۶ نوع مواد پلیمری در ۳۳۳ گرید مختلف در مجتمع های پتروشیمی ایران با ظرفیت ۸.۸ میلیون تن و معادل حدود ۱۰ درصد از ظرفیت صنعت پتروشیمی کشور تولید می شود.

به گفته شاهمیرزایی، همچنین ۸۵ نوع ماده غیر پلیمری معادل ۸۲ میلیون تن و ۹۰ درصد از سهم ظرفیت پتروشیمی در واحدهای پتروشیمی ایران به تولید می رشد

وی مواد غیر پلیمری را شامل مواد پایه شیمیایی، مواد آروماتیک، مواد هیدروکربوری و کورهای شیمیایی دانست و گفت: ۶ نوع کود شیمیایی در واحدهای پتروشیمی تولید می شود.

معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه تولید در سال ۱۴۰۰ در مجموع ۶۵.۳ میلیون تن محصول پتروشیمی در کشور تولید شده است، افزود: این میزان در سال ۱۴۰۱ به ۶۹.۳ میلیون تن افزایش پیدا کرده که نشان دهنده رشدی ۶ درصدی در تولید محصولات پتروشیمی در سال گذشته است.

وی مجموع فروش پتروشیمی های ایران در سال ۱۴۰۰ را ۳۵.۷ میلیون تن عنوان کرد و ادامه داد: این رقم در سال ۱۴۰۱ به ۳۹.۶ میلیون تن رسیده که نشان میدهد فروش خالص محصولات پتروشیمی رشدی حدود ۱۱ درصدی را داشته است.

شاهمیرزایی گفت: از ۳۹.۶ میلیون تن فروش محصولات پتروشیمی در سال گذشته، ۲۷.۴ میلیون تن صادر شده و ۱۲.۲ میلیون تن نیز به فروش داخلی اختصاص داشته است.

وی با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۲ ظرفیت تولید و فروش پتروشیمی افزایش پیدا خواهد کرد، افزود: ۱۰ طرح پتروشیمی در سال جاری آماده بهره برداری خواهد بود.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تاکید کرد: این ۱۰ طرح شامل آرتا انرژی اردبیل، آرین متانول (عسلویه) الفین گچساران، ان جی ال ۳۲۰۰ (پالایش گاز هویزه خلیج فارس) فاز یک پتروشیمی هنگام (واحد آمونیاک) فاز ۲ پتروشیمی مارون (اتیلن اکساید)، فاز ۲ پتروشیمی نخل آسماری، واحد ۴ هوای پتروشیمی دماوند، واحد هوای رایان پلیمر پویا و فاز یک پتروناد آسیا (با هدف تولید ام ای جی و گلیسیرین) است.

وی ادامه داد: علاوه بر این طرح ها، در قالب برنامه هفتم توسعه ۶۸ طرح پتروشیمی با ظرفیت ۵۱ میلیون تن و سرمایه گذاری ۳۵ میلیارد دلار اجرا خواهد شد.

شاهمیرزایی تصریح کرد: همچنین با اجرای برنامه هشتم توسعه ۳۷ طرح با سرمایه گذاری ۳۵ میلیارد دلار در کشور ساخته می شود که ۴۸.۵ میلیون تن به ظرفیت پتروشیمی کشور اضافه می کند و در پایان برنامه هشتم توسعه، ظرفیت پتروشیمی ایران به حدود ۲۰۰ میلیون تن خواهد رسید.

وی با تاکید بر اینکه در تکمیل زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی تمرکز بر زنجیره پروپیلن است، گفت: توسعه عمودی زنجیره ارزش و تکمیل خلأهای موجود در آن مطابق نیازهای بازار و توانمندی‌های داخلی و گسترش صنایع تکمیلی از اهداف شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران در راستای بازارسازی و اشتغالزایی است. برای توسعه زنجیره ارزش باید علاوه بر سرمایه‌گذاران و صنایع بزرگ از سرمایه‌گذاران و صنایع کوچک حمایت کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha