فلاح: قزاق‌ها کشتی ایران را غافلگیر کردند/ در وزن ۹۷ کیلوگرم کار سختی داریم

تهران- ایرنا- دارنده مدال طلای ۱۹۹۳ کشتی آزاد قهرمانی جهان گفت: رقابت‌های قهرمانی آسیا با توجه به سطح بالایی که داشت، آزادکاران ایران را غافلگیر کرد.

به گزارش صبح شنبه ایرنا، سی‌وششمین دوره رقابت‌های کشتی آزاد قهرمانی آسیا روزهای ۲۴ و ۲۵ فروردین ماه در شهر آستانه کشور قزاقستان برگزار شد و در پایان، تیم ایران توسط رحمان عموزاد در وزن ۶۵ کیلوگرم به مدال طلا، علیرضا کریمی در وزن ۸۶ کیلوگرم به مدال نقره، یاسین رضایی در وزن ۶۱ کیلوگرم، امیرحسین کاووسی در وزن ۷۹ کیلوگرم و مجتبی گلیج در وزن ۹۷ کیلوگرم به مدال برنز دست یافت.

در رده‌بندی تیم ایران با کسب ۱۲۴ امتیاز سوم شد و تیم‌های قزاقستان با ۱۷۹ امتیاز و ژاپن با ۱۲۹ امتیاز اول و دوم شدند.

اکبر فلاح در تحلیل ناکامی کشتی آزاد ایران در قهرمانی آسیا به خبرنگار ایرنا گفت: امسال سطح رقابت قهرمانی آسیا به نسبت سال گذشته که آزادکاران توانستند قهرمان شوند، بهتر و بالاتر بود. باید گفت که عدم موفقیت تیم آزاد به علت غافلگیری صورت گرفت. کشتی آسیا امسال از سطح بالاتری برخوردار بود و نکته این بود که که تیم‌ها برای حضور مقتدر در جهان و المپیک برنامه ریزی کافی داشته‌اند.

وی اضافه کرد: نفرات حاضر در تیم ملی گلچینی از نفرات کم‌تجربه و پخته از دل رقابت قهرمانی کشور بودند که بهتر بود پیش از اعزام به این رویداد برای آمادگی در تورنمنت تدارکاتی و یا اینکه در اردوی تیم ملی بیشتر روی آنان کار می‌شد تا بتوانند از لحاظ ذهنی و جسمانی در شرایط مسابقات قرار بگیرند.

دارنده مدال نقره جهان آتلانتا توضیح داد: زمانی که کادر فنی موفق می‌شود همه تشویق‌ها به سمت آنان ختم خواهد شد و اگر نتیجه مطلوبی نگیرد کادر فنی باید این عدم موفقیت را به گردن بگیرند.

فلاح به واکاوی اوزان‌ مختلف کشتی آزاد پرداخت و گفت: در وزن ۵۷ کیلوگرم علیرضا سرلک به گونه‌ای باخت که جایی برای کارشناسی نداشت. سرلک در این وزن آمادگی کافی نداشت و با شکست ۱۲ بر ۲ غافلگیر حریف خود شد. اگر کشتی‌گیری که مدال نقره جهان را دارد با این نتیجه می‌بازد، دلیلش این است که یا رقابت‌های جهانی سطح بالایی نداشته یا رقابت آسیایی سطح بالایی داشت و یا اینکه با ناآمادگی و عدم شناخت به مسابقات اعزام شده است.

وی به مسیر سخت عموزاد برای کسب مدال طلای قهرمانی آسیا نیز بیان کرد: مدال طلای ما در قهرمانی آسیا توسط رحمان عموزادخلیلی بدست آمد. رحمان در این مسیر با مکافات توانست با نتیجه ۲ بر یک به برتری برسد که اگر در این مبارزه دیر می‌جنبید حتی این مدال طلا را نمی‌تواست برای کاروان ایران کسب کند. اگر طبق چرخه، قهرمان کشور در این تورنمنت در این رویداد حاضر نشود باید نفر دوم جایگزین او می‌شد که با این تغییر به هیچ عنوان مدالی در این وزن برای کشورمان بدست نمی‌آمد.

فلاح: قزاق‌ها کشتی ایران را غافلگیر کردند/ در وزن ۹۷ کیلوگرم کار سختی داریم

دارنده مدال طلای قهرمانی جهان همچنین به وضعیت آشفته وزن ۹۷ کیلوگرم گفت: در این وزن شاهد کشتی‌گیران درجه یک دنیا هستیم. مجتبی گلیج، علیرضا کریمی و رحمان عموزاد را می‌توان جزو سه آزادکار با تجربه در پیکارهای قهرمانی آسیا بدانیم و توقع ما این بود که آنها سه مدال طلا بدست آورند. گلیج توانسته بود در رقابت‌های جهانی مدال برنز را بدست آورد ولی در این رقابت‌ها آنگونه پخته و با آمادگی جسمانی کشتی نگرفت. اگر به سطح این نفرات نیم نگاهی بیندازیم، می‌بینیم که آمادگی جسمانی آنها خیلی پایین بود.

فلاح همچنین به کشتی امیررضا معصومی نیز اشاره کرد و گفت: معصومی به عنوان پدیده، حدود یک سالی است در وزن ۱۲۵ خود را محک زده و در این مدت توانسته با حملات انفجاری و شجاعت، حریفان نامدارش را در تشک شکست دهد. در این مسابقات ایرادات فنی او نمود پیدا کرد. او در رقابت‌ها به شدت پیچ می‌خورد که این موضوع عامل شکست او بود. این رقابت‌ها به ما فهماند که باید در بعد فنی بیشتر روی او کار کرد تا ایراداتش برطرف شود.

وی در پاسخ به این موضوع که به اذعان برخی کارشناسان یکی از عوامل عدم موفقیت آزادکاران، غیبت پژمان درستکار بود، توضیح‌داد: اردوها باید مرتبط و با نظم خاصی برگزار شود. اگر یک کشتی‌گیر در یک جلسه بدون دلیل شرکت نکند به درد این ورزش نخواهد خورد. مربی نیز از چارچوب خاصی برخوردار است و باید زودتر در تمرین حاضر شود و دیرتر از همه تشک را ترک کند. این نظم اگر در اردوها حاکم نشود به طور قطع این ورزش ضربه اساسی خواهد خورد.

دارنده مدال برنز بازی‌های آسیایی سئول ادامه داد: یکی از ایرادات واردشده به به کادرفنی، این بود که این نفرات بدون شرایط برگزیده شدند. با توجه به حضور سه ساله کادرفنی در کشتی آزاد، رفته رفته پخته‌تر شده‌اند. مربیان تیم ملی از لحاظ فنی هم بهتر شده‌اند و باید تا المپیک به آنان فرصت داد تا عملکردشان مشخص شود. در خصوص از دست دادن امتیاز کشتی‌گیران در ثانیه‌های پایانی، قطعا گوشزدهایی از سوی کادر فنی به نفرات داده شده ولی به دلیل خاص بودن شرایط، کشتی‌گیر به گونه‌ای خودش را تنظیم می‌کند تا امتیاز را بدست آورد.

فلاح افزود: این عدم موفقیت باعث شد تا نقاط قوت و ضعف تیم آشکار شود. این باخت‌ها به طور قطع فاجعه نیست بلکه این موضوع باعث شده تا فدراسیون و مربیان حواس خود را بیشتر جمع کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha