کارگردان سینما: مطالعه و کسب تجربه زمینه‌ساز موفقیت یک هنرمند است

شیراز-ایرنا-یک فیلمساز و کارگردان سینما معتقد است مطالعه و کسب تجربه زمینه‌ساز موفقیت یک هنرمند است و مشاوره گرفتن از افراد باتجربه و بهره‌گیری از تجارب پیشکسوتان و افراد مجرب در این عرصه می‌تواند نقش بسزایی در مسیر دستیابی فیلمسازان به اهداف مورد نظرشان کند.

محسن دانشور بیری سه شنبه در گفت‌وگو با ایرنا اظهار کرد: هنرمندان برای موفقیت در عرصه هنری نباید توقعی از نهاد، ارگان و سازمانی داشته باشند؛ به اعتقاد من مطالعه، خلوت، نوشتن، دیدن و تجربه کردن مهمترین محور موفقیت هنرمندان و به ویژه فیلمسازان است.

کارگران سینما: مطالعه و کسب تجربه زمینه‌ساز موفقیت یک هنرمند است

سینما از رونق افتاده است

این کارگردان ادامه داد: هنرمند نباید با توقع و انتظار دریافت بودجه و اعتبار از سازمان‌های دولتی خود را دچار چالش و سرخوردگی کند.

دانشور اضافه کرد: در حال حاضر سینما از رونق افتاده است. هرچند در چنین شرایطی متولیان امر از جمله مسئولان انجمن سینمای جوانان فارس می‌توانند کمک شایانی به فیلمسازان نوپا کنند اما به طور کلی من معتقدم هنرمندان باید خودشان تلاش کنند و مسیر را برای خلق آثار هنری هموار کنند.

ضرورت مشاوره از افراد باتجربه و بهره‌گیری از تجارب فیلمسازان برجسته

وی با بیان اینکه مشاوره از افراد باتجربه و بهره‌گیری از تجارب پیشکسوتان و فعالان در این عرصه می‌تواند نقش بسزایی در مسیر دستیابی فیلمسازان به اهداف مورد نظرشان کند، افزود: به طور کلی شکل‌گیری ایده برای تولید یک اثر هنری می‌تواند متأثر از تحقیق و تفحص در حافظه، تخیل و یا تحقیق در امر واقع باشد و این مسئله ای است که سینماگران دنیا بر آن اتفاق نظر دارند.

دانشور ادامه داد: از آنجا که تحقیق در امر واقع از تجربه زیستن حاصل می‌شود می‌تواند جهان مأنوس با نگاه فیلمساز را به خوبی شکل دهد و آنگونه که تصویر ذهنی فیلمساز از "امر واقع بوده" را به خوبی روایت کند.

اتفاقات روزمره‌ زندگی سرمنشأیی برای شکل گیری یک داستان

این کارگردان بیان کرد: اتفاقات روزمره‌ای که در زندگی حادث می‌شوند می‌توانند سرمنشأیی برای شکل گیری یک داستان باشند؛ اگر موقعیت‌ها و اتفاقات زندگی که دست مایه شکل گیری ایده یک داستان هستند به دور از واقع نمایی و با ایجاد بار ارزشی گرایش به واقعیت داشته باشند می‌توان از آن، تجربه فراگیری کسب کرد و به تبع با بیان هنری آن تجربه فراگیر، خلق معنا ایجاد کرد و این رسالتی است که فیلمساز به آن تعهد دارد.

فیلم آفتاب گرگ و میش

تهیه کننده و کارگردان فیلم آفتاب گرگ و میش در خصوص این فیلم گفت: فیلم آفتاب گرگ و میش را می‌توان متأثر از این جریان قلمداد کرد. الگویی برگرفته شده از زندگی، که نمونه‌های مشابه آن در جامعه به وفور یافت می‌شود؛ انسان‌هایی که برای برطرف کردن ساده‌ترین نیازهای زندگیشان دچار چالش هستند اما تلاش می کنند شریف زندگی کنند تا به هر بهانه و ابزاری اسیر آسیب و بزهکاری نشوند.

کارگران سینما: مطالعه و کسب تجربه زمینه‌ساز موفقیت یک هنرمند است

دانشور بیان کرد: این فیلم تلاش دارد موضوع و چالش اجتماعی روز باشد و به دور از کلیشه‌های رایج، نگاه متفاوتی به مشکلات زندگی شهری داشته باشد و جهانی که از فیلم خلق می شود جهانی باشد عاری از شعار زدگی، دروغ و همه موقعیت ها برخاسته از دل جامعه باشد و واقعیات محض زندگی شهری تصویر شود.

وی عنوان کرد: آفتاب گرگ و میش جزو آن دست از آثار مستقلی است که با هزینه بسیار پایین و همراهی یک تیم همدل ساخته شده است.

او در رابطه با داستان این فیلم گفت: “آفتاب گرگ و میش” روایتگرِ زندگی روزمره جوانی روستایی به نام هرمز خیری است که برای به دست آوردن یک شغل و زندگی آرام مجبور به مهاجرت از روستا به شهر می‌شود و در شهر اتفاقات ناخواسته‌ای برایش رقم می‌خورد.

این کارگردان یادآور شد: فیلم جایگاه کنونی‌اش را مرهون همدلی و هم افزایی تیمی می‌داند که نگاه مادی و حسابگرانه به کار نداشتند و این برکتی بود که عوامل و بازیگران عزیزِ "آفتاب گرگ و میش" به کار وارد کردند و ازین بابت جا دارد از عوامل و بازیگران زحمت کش این فیلم تشکر ویژه‌ای داشته باشم.

حضور فیلم آفتاب گرک و میش در نخستین جشنواره بین‌المللی و پنجمین جشنواره ملی ایثار

به گزارش ایرنا، فیلم بلند داستانی "آفتاب گرگ و میش" به کارگردانی محسن دانشور بیری و تهیه کنندگی مشترک محسن دانشور بیری و لیلا اشرفی به نمایندگی از استان فارس در نخستین جشنواره بین‌المللی و پنجمین جشنواره ملی فیلم و فیلمنامه ایثار در بخش مسابقه فیلم های سینمایی و تلویزیونی حضور یافت.

کارگران سینما: مطالعه و کسب تجربه زمینه‌ساز موفقیت یک هنرمند است

نخستین جشنواره بین‌المللی و پنجمین جشنواره ملی فیلم و فیلمنامه ایثار با هیات انتخاب بخش مسابقه بین الملل فیلم‌های سینمایی و تلویزیونی جشنواره متشکل از سید احمد میر علائی، تهیه کننده و مدیر فرهنگی، حسین سلطان محمدی، نویسنده منتقد سینما و پژوهشگر، پرویز شیخ طادی فیلمنامه نویس کارگردان و تهیه کننده سینما، داریوش یاری، فیلمنامه‌نویس تهیه‌کننده و کارگردان سینما و عبداله باکیده، تهیه کننده فیلمنامه نویس و کارگردان سینمای ایران، ۱۲ فیلم سینمایی و هفت فیلم تلویزیونی را در بخش مسابقه فیلم‌های سینمایی و مسابقه فیلم‌های تلویزیونی داوری می‌کنند.

آفتاب گرگ و میش پیش از این با حضور موفق خود در جشنواره های مختلف ملی و بین المللی، حائز کسب دیپلم افتخار بهترین فیلمنامه از نخستین دوره جشنواره ملی (میراث فرهنگی یزد)، برگزیده هشتمین دوره جشنواره بین المللی فیلم (شهر) و حضور در بخش مسابقه سینمای بلند شده و هم اکنون به عنوان نماینده استان فارس در بخش بین الملل جشنواره ایثار اکران می شود.

مرحله نهایی نخستین جشنواره بین‌المللی و پنجمین جشنواره ملی فیلم و فیلمنامه ایثار با دبیری فرهاد مختاری در بخش های مختلف فیلم های سینمایی، سریال، فیلم کوتاه داستانی، مستند، نماهنگ و پویانمایی از ۲۸ اردیبهشت تا سوم خردادماه امسال از سوی اداره کل امور هنری معاونت فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران با همکاری شهرداری مشهد و استانداری خراسان رضوی در مشهد مقدس برگزار شد.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha