سفیر ایران در ترکمنستان: منتظر برگزاری نشست های تخصصی زیست محیطی با ترکمنستان هستیم

مشهد-ایرنا- سفیر ایران در ترکمنستان با اشاره به پیگیری های دیپلماتیک در خصوص مساله ریزگردها گفت: منتظر برگزاری نشست‌های تخصصی به شکل حضوری یا وبیناری بین سازمان محیط زیست و ستاد ملی گردوغبار کشور با طرف ترکمنستانی هستیم.

به گزارش ایرنا، غلامعباس ارباب‌خالص روز سه شنبه در جریان بازدید از تاسیسات مرز زمینی و ریلی سرخس خراسان رضوی با ترکمنستان در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: سابقه پیگیری ها و نشست‌هایی با موضوع زیست محیطی و ریزگردها پیش از این و در سال گذشته بین روسای سازمان محبط زیست کشورمان و همتای ترکمنستانی وی آغاز شده است.

وی به پیگیری تفاهم نامه ها در حوزه مسائل زیست محیطی با ترکمنستان اشاره و بیان کرد: تاریخ پیشنهادی برای انجام نشست های تخصصی یاد شده از سوی سازمان های متولی امور زیست محیطی اعلام می شود و سپس منتظر اعلام نظر طرف ترکمنستانی برای نشست های مشترک هستیم.

سفیر ایران همچنین گفت: در حال رایزنی برای برگزاری اولین نمایشگاه اختصاصی ایران در عشق آباد در یک حوزه تخصصی یعنی "مصالح ساختمانی، خدمات فنی مهندسی و صنعت ساختمان" هستیم.

ارباب‌خالص بازار صنعت ساختمان ترکمنستان را دارای ظرفیت بالا و جذاب برای صنعت ساختمان کشور دانست و افزود: در حال اخذ مجوزهای لازم برای برگزاری این نمایشگاه برون‌مرزی از سازمان توسعه تجارت هستیم.

وی گفت: البته موافقت اولیه طرف ترکمنی برای برپایی این نمایشگاه تخصصی گرفته شده و به نظر می رسد با آماده شده مقدمات و مجوزهای لازم نمایشگاه یاد شده مهر یا آبان ماه امسال در ترکمنستان برگزار شود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرماندار سرخس نیز در نشست مشترک با سفیر ایران در ترکمنستان گفت: با کشور ترکمنستان دارای منافع مشترک فراوان هستیم و نگاه ما به این کشور همسایه کاملا راهبردی است.

مهدی اردونی افزود: علاوه بر منافع متقابل درهم تنیده اقتصادی با همسایه شمالی، با ترکمنستان دارای یک میراث مشترک تاریخی و تمدنی می‌باشیم که در گذشته نه چندان دور دو ملت را به هم پیوند داده و تاکنون استمرار دارد.

وی بیان کرد: در ارتباط با معضل ریزگردها که هم اکنون دو کشور را تحت تاثیر قرار داده معتقدیم می توانیم با توجه به روابط بسیار خوبی که در حال حاضر بین دو کشور وجود دارد از طریق گفت‌وگو و با اتکا به استاندارد های بین‌المللی بر این مشکل نیز فائق آییم.

طی ۲ ماه گذشته چهار مرتبه مسیر ریلی و جاده ای مشهد-سرخس در اثر توفان شن، وقوع گرد و خاک و کاهش دید افقی مسدود شده و ۲ بار ادارات این شهرستان تعطیل و شماری از شهروندان سرخسی بواسطه هجوم ریزگردها راهی مراکز درمانی شدند.

شهرستان سرخس با ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، دارای ۲ شهر سرخس و مزداوند و ۶۸ روستای دارای بیش از ۲۰ خانوار است و ۵۵ درصد جمعیت آن در روستاها سکونت دارند.

جمهوری اسلامی ایران با داشتن چهار گذرگاه مرزی و حدود هزار کیلومتر مرز زمینی با ترکمنستان، "دروازه کشورهای آسیای مرکزی" محسوب می شود که نیمی از این مرز در محدوده خراسان رضوی واقع شده است.

از میان گذرگاه های زمینی سرخس، لطف آباد و باجگیران در خراسان رضوی و اینچه برون در استان گلستان، تنها سرخس و اینچه برون مرز ریلی دارند و مرز ریلی سرخس، به دلیل وجود زیرساخت مناسب و قدمت بیشتر، از جایگاه ویژه ای در خصوص صادرات و ترانزیت کالا با ترکمنستان و آسیای مرکزی برخوردار است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha