۶ دستگاه ام آر آی پیشرفته در بیمارستان‌های مناطق محروم نصب و راه‌اندازی شد

تهران - ایرنا - نمایندگی سازمان جهانی بهداشت (WHO) در ایران، از پایان پروژه‌ اهدای ۶ دستگاه ام آر آی (MRI) پیشرفته خریداری شده با حمایت مالی دولت ژاپن که در بیمارستان‌های مناطق محروم کشور نصب و راه اندازی شدند، خبر داد.

به گزارش ایرنا از نمایندگی سازمان جهانی بهداشت در ایران، این پروژه، که پیشرفتی چشمگیر در تقویت ظرفیت تشخیصی و تاب‌آوری نظام سلامت جمهوری اسلامی ایران به شمار می‌رود، کیفیت عمومی مراقبت از بیماران را در این مناطق ارتقا خواهد داد.

دستگاه‌های ام آر آی پیشرفته ۵.۱ تسلا مذکور به شکلی راهبردی در بیمارستان‌های دولتی تعیین‌شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از جمله بیمارستان های کوثر در شهر سمنان، هاجر در شهرکرد، امام علی (ع) در اندیمشک، شهدای سلامت در نی‌ریز، پاستور در بم و ۱۲ فروردین در کهنوج با موفقیت نصب و راه اندازی شدند.

در چارچوب این پروژه با عنوان «پروژه تقویت ظرفیت نظام سلامت در مقابله با بحران کوید-۱۹ در جمهوری اسلامی ایران»، اکنون مناطق بیشتری در کشور به این فن‌آوری بسیار مهم تصویربرداری پزشکی دسترسی پیدا کرده‌اند و دیگر نیازی به طی مسافت‌های طولانی برای برخورداری از خدمات تشخیصی دقیق ندارند.

در راستای اجرای پروژه یادشده، به منظور تضمین ایمنی محیطی و محافظت از بیمارستان‌ها و محیط اطراف آنها، تمامی اماکن مورد ارزیابی زیست‌محیطی دقیق قرار گرفته و هر نوع مشکل در این زمینه به سرعت رفع گردید تا از این طریق اطمینان حاصل شود که نصب دستگاه‌ها مطابق با آخرین استانداردهای اجتماعی و زیست‌محیطی انجام گرفته باشد.

همچنین، کادر بهداشت و درمان این ۶ بیمارستان آزموش جامع در زمینه استفاده از این دستگاه‌های تصویربرداری پیشرفته دریافت کردند تا بتوانند از تمامی قابلیت‌های این دستگاه‌ها در راستای تشخیص دقیق و شناسایی زودهنگام بیماری‌ها استفاده کنند. این امکانات جدید پیامدهای بیماران را به شکل قابل‌توجهی بهبود خواهد بخشید و حمایتی ارزشمند از نظام سلامت کشور به عمل خواهد آورد.

دکتر سید جعفر حسین، نماینده سازمان جهانی بهداشت در جمهوری اسلامی ایران، در این باره اظهار داشت: کمک‌ مالی دولت ژاپن نه تنها قابلیت‌های تصویربرداری پزشکی بیمارستان‌های هدف را ارتقا بخشید، بلکه با تسهیل دسترسی به خدمات تشخیصی پیشرفته در واقع تمامی کشور را منتفع می‌سازد. این همکاری بین سازمان جهانی بهداشت و دولت ژاپن نمونه‌ای از اثر مثبت همکاری‌های بین‌المللی بر زیرساخت سلامت کشور محسوب می شود.

وی ضمن ابراز قدردانی از حمایت‌های دولت ژاپن در زمینه تقویت تاب‌آوری نظام سلامت کشور افزود: این دستگاه‌های ام آر آی قابلیت‌های تشخیصی نظام سلامت جمهوری اسلامی ایران را به شکلی قابل‌توجه افزایش داده و مردم را از خدمات تشخیصی به موقع و دقیق برخوردار خواهد کرد. ما معتقدیم این پروژه مشترک بین سازمان جهانی بهداشت و ژاپن اثری ماندگار بر سلامت و رفاه جمعیت‌های محروم در جمهوری اسلامی ایران، از جمله پناهندگان افغانستانی ساکن در این مناطق محروم بر جا خواهد گذاشت.

آقای کازوتوشی آیکاوا، سفیر ژاپن در ایران نیز در این خصوص تاکید کرد: زمانی که ایران نیاز مبرم به واکسن کووید-۱۹ داشت، دولت ژاپن با اهدای ۴.۳ میلیون دوز واکسن از نظام سلامت این کشور پشتیبانی کرد. تامین تجهیزات پزشکی برای بیمارستان‌هایی که به اقشار آسیب‌پذیر خدمات پزشکی ارائه می‌دهند نمونه دیگری از همکاری‌های ماست. من باور دارم که این همکاری‌ سلامت ملت ایران را ارتقا خواهد بخشید.

پروژه مذکور نه تنها نقطه عطفی در مسیر تحول نظام سلامت کشور به شمار می‌رود، بلکه به شکلی بارز نشان می‌دهد که چطور می‌توان از همکاری‌های بین‌المللی برای رفع نیازهای مبرم نظام سلامت کشورها بهره گرفت. نصب این دستگاه‌های ام آر آی گامی مهم به سمت ارتقای خدمات سلامت و شناسایی زودهنگام بیماری‌ها بوده و در نهایت به تحقق چشم‌انداز منطقه‌ای «سلامت برای همه، از طریق مشارکت همه» کمک می‌کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha