چالش‌ها و گُشایش‌ها در منطقه ویژه اقتصادی کازرون فارس

شیراز - ایرنا - راه‌اندازی کمرگ و گرفتن کد گمرکی در منطقه ویژه اقتصادی کازرون از اتفاقات خوبی بود که اخیراً به منظور توسعه تجارت در استان فارس انجام شد و به گفته متولیان اقتصادی،این منطقه از ظرفیت و گنجایش بالایی برای سرمایه‌گذاری برخوردار است و در حال حاضر هم چشم‌انداز مشخص و آمادگی لازم را برای جذب سرمایه‌گذار دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در کازرون در سال ۱۳۸۹ به تصویب هیأت وزیران رسید و شرکت شهرک‌های صنعتی فارس به عنوان متولی اجرای آن انتخاب شد.

فرآیند راه‌اندازی منطقه ویژه اقتصادی کازرون؛از آغاز تا امروز

فرآیند راه‌اندازی منطقه ویژه اقتصادی کازرون از سال ۱۳۹۳ در دستور کار قرار گرفت و ۹بهمن همان سال در آستانه ایام الله دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی بود که عملیات تبدیل شهرک صنعتی شماره۲ کازرون به منطقه ویژه اقتصادی آغاز شد؛ در آن مقطع زمانی احداث منطقه ویژه اقتصادی کازرون در زمینی به مساحت ۷۳هکتار پیش‌بینی و برای اجرای کارهای زیرساختی ۱۱میلیارد ریال هزینه و مبلغ ۴۵میلیاردریال هم به منظور انتقال خطوط برق و تصفیه‌خانه در نظر گرفته شد.

چالش‌ها و گُشایش‌ها در منطقه ویژه اقتصادی کازرون فارس

در طول ۲سال گذشته توسعه این منطقه ویژه و تلاش برای تسریع در اجرای پروژه‌های زیرساختی آن بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است.

در حقیقت اجرای طرح‌های توسعه‌ای و ایجادی شهرک‌های صنعتی استان در دولت سیزدهم شتاب گرفت و به گفته متولیان امر در ۲سال اخیر افزون بر ۲۲۲هکتار زمین جهت ایجاد یا توسعه شهرک‌ها و نواحی صنعتی تملک شده است.

از چالش‌ها تا گشایش‌ها

این در حالیست که برخی از فعالان اقتصادی استان معتقدند در آغاز فعالیت دولت سیزدهم یکی از چالش‌های مهم شرکت شهرک‌های صنعتی فارس کمبود اراضی صنعتی جهت واگذاری به متقاضیان در شهرک‌های صنعتی تقاضا محور استان بود که این موضوع چالش‌هایی را در زمینه جذب سرمایه‌گذار فراهم کرده بود.

بدین‌ترتیب با قید فوریت و به صورت عملیاتی و جهادی اجرای طرح‌های توسعه‌ای در ۱۵شهرک و ناحیه صنعتی استان شامل شیراز، لار، سورمق، استهبان، جهرم، سروستان، مرودشت، زرقان، گراش، خرامه، سرچهان و لامرد در اولویت قرار گرفت و عملیات اجرایی برای توسعه منطقه ویژه در شهرستان کازرون نیز آغاز شد.

۲۲اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱ بود که معاون وزیر صمت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک وشهرک‌های صنعتی کشور از منطقه ویژه اقتصادی کازرون بازدید کرد و از نزدیک در جریان مشکلات و مسائل این منطقه قرار گرفت.

وی که معتقد بود شهرستان کازرون با توجه به دسترسی به بنادر و کلان شهرهای کشور منطقه مستعدی برای توسعه اقتصادی کشور قلمداد می‌شود،اعلام کرد: در منطقه ویژه اقتصادی کازرون زیرساخت‌ها ازجمله برق، آب، گاز وخط اینترنت آماده تحویل به سرمایه‌گذاران است و باتوجه به اینکه مجوز واگذاری زمین کمتر از یکسال دریافت می‌شود این منطقه هم‌اکنون آماده سرمایه‌گذاری در بخش‌های صنعتی ودانش‌بنیان است.

۲۰دی‌ماه سال جاری نیز مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی فارس از راه‌اندازی کمرگ و گرفتن کد گمرکی در منطقه ویژه اقتصادی کازرون خبر داد و گفت: به صورت رسمی امکان صادرات و واردات به نام این گمرک فراهم شد و سرمایه‌گذاران می‌توانند واردات و صادرات خود را ازطریق گمرک کازرون به تمام نقاط جهان انجام دهند.

چالش‌ها و گُشایش‌ها در منطقه ویژه اقتصادی کازرون فارس

در حال حاضر هم بازدیدی از روند پیشرفت اجرای پروژه‌های زیرساختی منطقه ویژه اقتصادی کازرون انجام شد و در این برنامه که فرماندار کازرون و نماینده مردم شهرستان‌های کازرون و کوهچنار در مجلس شورای اسلامی نیز حضور داشتند مسائل و مشکلات منطقه ویژه اقتصادی و نیز صنعتگران موردبررسی قرار گرفت.

آخرین تصمیمات چیست؟

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی فارس گفت: این منطقه ویژه اقتصادی زمینه‌ساز توسعه صنایع صادرات محور در غرب استان خواهد شد.

سید مسعود عظیمی افزود: این منطقه ویژه اقتصادی با توجه به موقعیت جغرافیایی و برنامه عملیاتی برای توسعه و تکمیل زیرساخت‌ها از چشم‌انداز مناسبی برای جذب سرمایه‌گذاری و توسعه صادرات برخوردار است.

وی در رابطه با برنامه عملیاتی این شرکت به منظور آماده‌سازی زیر ساخت‌های منطقه ویژه اقتصادی کازرون گفت: در این منطقه ویژه اقتصادی زیر ساخت‌های اصلی نظیر آب،گاز و برق تأمین شده و پروژه‌های احداث، سر در ورودی، باسکول و ساختمان‌های اداری و گمرک نیز که در شمار پروژه‌های اساسی و زیربنایی منطقه ویژه محسوب می‌شود با اعتباری افزون بر ۲۲۰میلیارد ریال در مرحله اجرا قراردارد.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی فارس مساحت اولیه اراضی منطقه ویژه اقتصادی کازرون را ۷۳هکتار عنوان کرد و افزود: با توجه به افق چشم‌انداز توسعه این منطقه ویژه اقتصادی، این مساحتِ کم پاسخگوی حجم سرمایه‌گذاران نیست و به همین دلیل اجرای طرح توسعه اراضی ضروری است.

عظیمی خواستار تعامل و هماهنگی بین دستگاه‌ها به منظور تسریع در اجرای طرح توسعه اراضی شد و اعلام کرد: در قالب طرح توسعه، امور تملک ۱۱۰هکتار زمین در حال پیگیری است.

وی در خصوص انعقاد قرارداد با هفت سرمایه‌گذار در منطقه ویژه اقتصادی کازرون گفت: طرح‌های صادرات محور نظیر مجتمع تولید الکترود گرافیتی با سرمایه‌گذاری ۱۰هزار میلیارد تومان، تولید تجهیزات ومخازن نفتی با سرمایه‌گذاری ۱۵میلیون یورو،تولید کابل آلومینیومی با ۶۵۰میلیارد ریال و طرح‌های سردخانه، سورتینگ و بسته‌بندی نیز در این منطقه ویژه اقتصادی در مرحله ساخت وساز قرار دارد که با بهره‌برداری از آنها جهش مناسبی در توسعه صنعتی و ایجاد اشتغال پایدار فراهم می‌شود.

مدیر عامل شرکت شهرک‌های صنعتی فارس افزود: این منطقه ویژه اقتصادی که با اعتبارات شرکت شهرک‌های صنعتی فارس راه‌تندازی شده، دارای تمام مزایای قانونی مناطق ویژه اقتصادی کشور است.

چالش‌ها و گُشایش‌ها در منطقه ویژه اقتصادی کازرون فارس

در حال حاضر شهرستان کازرون واقع در فاصله ۱۲۰ کیلومتری شمال غربی شیراز از زیرساخت‌های صنعتی قابل‌توجهی برخوردار است و به دلیل نقش مهم این شهرستان در رُشد اقتصادی استان، پیگیری و حل مشکلات این منطقه همواره در دستورکار متولیان امور اقتصادی استان قرار دارد.

بدون شک ایجاد شهرک‌های صنعتی و حل مشکلات زیرساختی این شهرک‌ها در کازرون به افزایش اشتغالزایی و کاهش خروج سرمایه از این شهرستان کمک می‌کند و تحقق این امر مهم در نهایت منجر به توسعه اقتصادی استان می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha