به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، سودابه کاظمی روز سه شنبه در حاشیه بیستمین کنگره بین المللی متخصصان زنان و زایمان که در مرکز همایشهای برج میلاد برگزار شد، در جمع خبرنگاران افزود: متخصصان حوزه زنان و زایمان در بحث جوانی جمعیت نقش مهمی دارند و لازم است در سیاست گذاری های جمعیتی جایگاه ثابتی برای آنان در نظر گرفته شود و به عنوان عضو اصلی قرارگاه جوانی جمعیت قرار گیرند.
وی اظهار داشت: در سیاستگذاریهای سلامت نیز جایگاه متخصصان زنان و زایمان نیز باید تعریف شود و در سیستم نظام سلامت باید مورد توجه قرار گیرند زیرا نقش مهمی در جوانی جمعیت و تشویق زنان به سمت افزایش بارداری، مراقبتهای سالم و زایمان طبیعی و ایمن دارند.
نرخ سزارین در کشور ۵۶ درصد است
کاظمی با بیان اینکه میزان سزارین در کشور ۵۶ درصد است، این نرخ را بالا دانست و گفت: باید ترس از زایمان طبیعی در مادران از بین رود تا به سمت سزارین گرایش زیادی نداشته باشند که در این راستا برنامه ترویج زنان زایمان طبیعی طراحی و اجرا شده است.
رئیس انجمن متخصصان زنان و زایمان تصریح کرد: ارتقای مهارت، آگاهی و نقش ماماها و مراقبان سلامت در شبکههای بهداشت و درمان در راستای ترویج زایمان طبیعی، اجرای پیمایش ملی آگاهی و نگرش زنان و مادران باردار در خصوص سازوکارهای مندرج در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در موضوع ترویج زایمان طبیعی در کشور از جمله راهکارهایی است که میتواند به ترویج زایمان طبیعی در بین مادران باردار کمک کند.
وی با اشاره به اینکه ۲۰ درصد زوجین ایرانی نابارور هستند، تاکید کرد: مشکل ناباروی در ایران با توجه به مشکل جوانی جمعیت یکی از مهمترین مسائلی است که باید برای آن راهکار پیدا کرد و پزشکان زنان و زایمان در ان نقش مهمی برای حل مشکلات ناباروری ایفا می کنند.
به گفته کاظمی، موضوع جمعیت و افزایش فرزندآوری بسیار اهمیت دارد چرا که در کشور با بحران جمعیت روبرو هستیم به همین دلیل مسائل مرتبط به بارداری و فرزندآوری از مسائل مهمی است که باید به آن پرداخته شود.
وی ادامه داد: ناباروری مسائلی است که باید برای آنها چارهجویی کرد و راههای منتهی به درمان آن را یافت.
کاظمی با اشاره به برگزاری بیستمین کنگره بین المللی انجمن متخصصین زنان و زایمان به این موضوع اشاره کرد که هدف برگزاری این کنگره به روز رسانی دانش پزشکان متخصص در ارتباط با بیماری های زنان و مشکلات نازایی است زیرا این امر می تواند به رفع مشکلات بسیاری از زوجین نابارور کمک کند.
وی گفت: برگزاری چنین کنگرههایی سبب میشود هم دانش پزشکان ارتقا پیدا کند و هم متخصصان زنان این رشته را بهتر مدیریت کنند و بحث جمعیت و فرزند آوری در راس برنامه ریزی ها قرار گیرد.
در شاخص سلامت مادران در دنیا جلو هستیم
محمد رئیس زاده رئیس سازمان نظام پزشکی گفت: در دنیا در حوزه دستاوردهای علمی زنان و زایمان جلو هستیم، آفت کار ما این است که وارد جزئیات می شویم و از موضوع اصلی غافل می مانیم.
وی با اشاره به اینکه پزشکی عامل اصلی سلامت در جامعه است و تاریخ نشان داده که ما در این بخش بر تارک دنیا می درخشیم، ادامه داد: هیچ کدام از تمدنهای جهان، به اندازه ایران تاریخ پزشکی ندارند.
رئیس سازمان نظام پزشکی با یادآوری این نکته که متخصصان زنان و زایمان با زنانی روبرو هستند که ضامن بقای نسل هستند، اظهار داشت: نفس طبیعت وابسته به زن است و جنس زن مظهر اکمل درمان است.
رئیس زاده با تاکید بر اینکه با ابر بحران سالمندی روبرو هستیم، افزود: آمار کاهش جمعیت سیر نزولی داشته اما هنوز به مرحله گذار نرسیدهایم به همین دلیل باید نگاه متولیان به بحث سلامت زنان در اولویت باشد.
وی با تاکید بر اینکه بحث افزایش جمعیت نباید در حد شعار باقی بماند خاطر نشان کرد: اگر نگاه مسولان به سیاست گذاری ها،درمان ها،بودجه ها ی بخش فرزند آوری معطوف باشد آنوقت است که می توان به این نتیجه رسید که موضوع افزایش جمعیت در اولویت قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه سلامت مادر سلامت جامعه را می تواند در بر داشته باشد، ادامه داد: به دنیا آمدن یک فرزند می تواند خوشایند تمرین اتفاق یک خانواده باشد.
رئیس سازمان نظام پزشکی به شاخص های سلامتی هر جامعه افزود: بحث جلوگیری از فوت مادران در دوران زایمان ما به اعداد قابل قبولی رسیدیم در دوره ای شاخص ما در این بخش به ۱۸ رسید اما دوباره افزایش پیدا کردیم و در حال حاضر در حدود ۲۲ تا ۲۵ هستیم.
وی با اشاره به اینکه با وجود این افزایش باز هم وضعمان بد نیست، ادامه داد: همین یک شاخص می تواند سند افتخار ما در حوزه زنان و زایمان باشد چرا که دنیا در چشم انداز ۲۰۳۰ تلاش دارد تا این شاخص را به زیر ۷۰ برساند در حالی که در حال حاضر ما یک سوم عددی هستیم که برای چند سال آینده دنیا تلاش دارد به آن برسد.
نظر شما