محمدعلی آخوندی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پنج مرغداری، تاسیسات آبیاری و آغلهای دام هم در سیل آسیب دیدند که برآورد اولیه خسارت ۱۴۰ میلیارد ریال است.
وی گفت: ۸۴۹ دام سبک در سیل هفته گذشته خراسان جنوبی تلف شدند که خسارت آن ۹۵ میلیارد ریال برآورد شده اما مشمول بیمه است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی ادامه داد: بارندگیها در شهرستان زیرکوه شدت بیشتری داشت اما سایر شهرستانها هم متاثر بودند.
وی گفت: با توجه به حجم خسارتها، زیرکوه تنها شهرستانی بود که کمک استانی درخواست کرد و در بقیه شهرستانها با توان داخلی، سیلاب مدیریت شد.
آخوندی با بیان اینکه بارش باران در روستای بیشه شهرستان خوسف ۵۸ میلیمتر و حاجی آباد زیرکوه بیش از ۶۰ میلیمتر بوده است افزود: در شهرستان زیرکوه به خاطر شکستن چند بند خاکی قدیمی و توپوگرافی منطقه سیلاب شدیدتر بود لذا خسارتهای بیشتری به جا ماند.
وی بیان کرد: بعد از وقوع سیلاب عملیات ایمن سازی آغاز و قطعی آب و برق رفع شد اما خسارتها همچنان باقی بوده که نیازمند کار تشکیلاتی است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی درباره جزئیات خسارتهای سیل در استان گفت: ۲۹ کیلومتر کانال انتقال آب در حوزه کشاورزی با ۱۸۵ میلیارد ریال، ۱۲۵ استخر ذخیره آب با ۵۰ میلیارد ریال، ۱۰۱ رشته قنات به طول ۱۰۴ کیلومتر با ۹۴۰ میلیارد ریال، ۱۳ هزار و ۲۰۰ هکتار باغ و مزارع کشاورزی با ۴۵۸ میلیارد ریال، ۱۲۶ کیلومتر جادههای بین مزارع با ۴۸۰ میلیارد ریال از جمله این خسارتهاست.
وی افزود: شبکه توزیع برق ۱۳۰ میلیارد ریال، خسارت به بند خاکی ۶۰۰ میلیارد ریال، راههای اصلی، فرعی و روستایی پنج هزار و ۴۰۰ کیلومتر بالغ بر ۱۰ هزار میلیارد ریال، هزار و ۶۳۵ ابنیه فنی راه ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال، چهار هزار و ۸۰۰ کیلومتر ایل راههای عشایری ۹۰ میلیارد ریال خسارت دیده است.
آخوندی با بیان اینکه خسارت وارده به ۶ طرح هادی روستایی ۱۰۰ میلیارد ریال بوده است عنوان کرد: پنج سیل بند حفاظتی روستایی نیز خسارت دیده که برآورد اولیه آن ۷۵ میلیارد ریال است.
وی گفت: ۳۰ کیلومتر خطوط انتقال آب و مجتمعهای روستایی در سیل خسارت دیده که ۵۹۰ میلیارد ریال برآورد اولیه بوده و چهار حلقه آب شرب نیز ۴۰ میلیارد ریال خسارت دیده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی افزود: لایروبی رودخانهها نیز حدود هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد و خسارت وارده به بخش عمران شهری بیش از هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال است.
وی با اعلام اینکه حدود ۲۰ هزار میلیارد ریال برآورد اولیه خسارت سیل در خراسان جنوبی است اظهار کرد: هنوز خسارت مرزبانی، میراث فرهنگی، مدارس و مساجد روستایی اعلام نشده است.
آخوندی گفت: بیشترین خسارت سیل به بخش راه روستایی و ابنیه راهها بوده که برآورد اولیه آن بیش از ۱۲ هزار میلیارد ریال است.
وی با اشاره به اینکه حداقل ۴۰ درصد خسارتها مربوط به شهرستان زیرکوه است افزود: وضعیت اضطراری تا هفته آینده در شهرستان زیرکوه ادامه دارد و در آینده نزدیک با حضور استاندار تصمیم جدی برای جبران خسارتها گرفته میشود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی بیان کرد: میزان خسارتهایی که تاکنون جمع بندی شده را به سازمان مدیریت بحران کشور اعلام کردهایم و مکاتبات لازم نیز انجام شده لذا امیدواریم اعتبارات فوری برای بازسازی تخصیص یابد.
وی با اشاره به احتمال بارندگی در پایان هفته جاری گفت: بارشهای پیش رو به شدت قبل نیست اما هشدار سطح نارنجی است و بیشتر جنوب و شرق استان را درگیر خواهد کرد.
آخوندی با تاکید بر اینکه مردم باید هشدارهای هواشناسی را جدی بگیرند ادامه داد: تعداد دامهای تلف شده ناشی از قرار گرفتن در مسیر سیل بوده لذا انتظار میرود در شرایط بارندگی شدید دامها در مکان امن نگهداری شوند.
وی گفت: در مورد ترددها و خسارتهای جانی هم هشدارها جدی است و به هیچ عنوان نباید رانندگان وارد آبنماها شوند چون زمانی که ارتفاع آب زیاد باشد احتمال گرفتار شدن در سیلاب زیاد است.
نظر شما