ساوه در یک قدمی اجرای طرح ایران و آلمان قرار دارد

ساوه - ایرنا - معاون آموزش، پژوهش و برنامه ریزی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان مرکزی گفت: اجرای طرح "آموزش دوگانه" یا "ایران و آلمان" پس از چند سال رکود در کشور از این استان آغاز و هم اکنون ساوه به عنوان یکی از قطب های صنعتی در یک قدمی عملیاتی شدن آن قرار دارد.

محمد جهانگیزی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: یکی از بهترین راهکارها برای مهارت آموزی استفاده از طرح دوگانه بوده که اجرای آن در ساوه به صورت جدی در دستور کار اداره کل فنی و حرفه ای استان مرکزی است.

وی اضافه کرد: این طرح بعد از سال ها رکود از سال گذشته با توجه به احساس نیاز از سوی سازمان فنی و حرفه ای، صنایع و بنگاه های اقتصادی دوباره به مرحله اجرا درآمده که استان مرکزی اولین استان اجرا کننده دوباره آن در کشور است.

وی با اشاره به اینکه متولیان پیگیر اجرای این طرح در شهرستان ساوه نیز هستند یادآورشد: ظرفیت بالای صنعتی، شهر صنعتی کاوه و وجود مربیان ماهر و توانمند در ساوه ضرورت اجرای این طرح را در شهرستان چند برابر کرده است.

جهانگیری به اجرای مشارکتی این طرح اشاره و اظهار کرد: شرکت ها، صنایع و بنگاه های اقتصادی نیروهای مورد نظر خود را برای کسب مهارت های لازم به فنی و حرفه ای معرفی و آنها زیر نظر مربیان ماهر و توانمند به صورت تئوری و عملی در محیط کار واقعی به مهارت آموزی می پردازند.

وی خاطر نشان کرد: این طرح تاکنون با استقبال خوب صنایع استان همراه بوده و در شرکت های آلومینیوم، گداختار و گام اجرا شده است.

فرهنگ کار؛ غروب نکند

معاون آموزشی، پژوهشی و برنامه ریزی اداره کل فنی و حرفه ای استان مرکزی به اهمیت فرهنگ کار و جاری شدن بیش از پیش این فر هنگ در جامعه اشاره کرد و گفت: ضعف فرهنگی در معرفی مشاغل و ایجاد فرهنگ کار برای جوان ها از چالش های مهم حوزه کار در استان بوده و لازم است کسی که مهارت های لازم را فرا می گیرد باید به بهره گیری از آن معتد باشد و تنها به مدرک آن بسنده نکند.

جهانگیری یادآور شد:در دولت سیزده هم توجه ویژه ای به آموزش های مهارتی شده است و با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب هم اکنون در آموزش های مهارتی به سمتی در حرکت هستیم که مهارت جایگاه واقعی خود را پیدا کند.

وی گفت: مشکل و چالش ما این است که شاید جایگاه مهارت خیلی برای جامعه شناخته شده نیست و جا انداختن آن وظیفه فنی و حرفه ای و تمام متولیان است.

معاون آموزشی، پژوهشی و برنامه ریزی اداره کل فنی و حرفه ای استان مرکزی از افزایش ۴۰ درصدی ارایه آموزش به جامعه هدف این استان در سال گذشته خبر داد و افزود: پارسال ۳۸ هزار نفر در ۱۹ جامعه هدف فنی و حرفه ای استان این مهارت ها فرا گرفته اند.

ساوه در یک قدمی اجرای طرح ایران و آلمان قرار دارد

تقویت آموزش ها بازار محور

وی گفت: در سال جاری ارایه آموزش های بازار محور و تقاضا محور از ۲ سال گذشته آغاز شده و برنامه برای پیگیری بیشتر این حوزه در کنار تنوع بخشی به آموزش های مهارتی در دستور کار فنی و حرفه ای استان است.

جهانگیری خاطر نشان کرد: برای تحقق برنامه های امسال در حد امکان به دنبال تعریف آموزش های جدید بر اساس نیاز مشاغل، صنایع و بازارهای هدف استان هستیم.

برای تحقق برنامه های امسال به دنبال تعریف آموزش های جدید بر اساس نیاز مشاغل، صنایع و بازارهای هدف استان هستیم

وی با اشاره به اینکه لازم است برای این منظور صنایع هرآنچه نیاز آموزشی دارند را از فنی و حرفه ای های استان خواسته و تا بتوانیم بر اساس نیازهای آنان این دوره ها را تعریف کنیم یادآور شد: همچنین همکاری با دفتر ارتباط دانشگاه و صنعت نیز از دیگر اولویت های ما در سال جاری است.

معاون آموزشی، پژوهشی و برنامه ریزی اداره کل فنی و حرفه ای استان مرکزی اضافه کرد: به دانشگاه ها پیشنهاد شده که دانشجویان برای گذراند دوره کارورزی خود بجای رفتن به کارگاه ها، بنگاه ها یا مراکز مربوطه به مراکز فنی و حرفه ای برای شرکت در دوره های مهارت آموزی مراجعه کنند.

وی گفت: با توجه به اینکه صنایع روزبه روز به نیروی کار مهارت یافته نیازمند پیدا می کند، تاکنون طرح آموزش بازار محور به عنوان یکی از اولویت ها در استان با استقبال خوب صنایع روبرو شده است.

جهانگیری خاطر نشان کرد: در این طرح شرکت ها، نیروهایی را با توجه به نیازی که در خط تولیدش دارد را به فنی و حرفه ای معرفی می کند و ما در قالب دوره ها و طرح های علمی به آموزش از جمله آموزش دوگانه نیازهای آنان را برطرف می کنیم.

۲۱ مرکز دولتی، ۳۸۰ آموزشگاه آزاد و ۱۰۶ مرکز جوار کارگاهی (واحدهای آموزشی مستقر در صنایع) در استان مرکزی فعال و آموزش‌های مهارتی به متقاضیان ارائه می‌شود.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha