به گزارش ایرنا امروزه اگر نگوییم تمام فعالیت های مردم به طور مستقیم و غیر مستقیم به شبكه اینترنت ارتباط دارد به یقین بسیاری از كارها به این شبكه مرتبط می شود و در واقع شبكه اینترنت نقشی حیاتی در كنار سایر نیازهای انسان به خود گرفته است.
از كشاورز و بقال دورترین روستا تا سازمانها، وزارتخانه ها، هایپر ماركت های بزرگ، پمپ های بنزین، شبكه های اجتماعی و اطلاع رسانی همه و همه بخشی از حیات خود را در گرو فعال بودن اینترنت می دانند.
از حدود یك هفته پیش تا كنون قطع و وصل اینترنت سیستان و بلوچستان و گاه طول كشیدن قطعی آن تا ساعتها، تمامی مشتركان را كلافه و سردرگم كرده بطوری كه تماس های مكرر شهروندان با ایرنا سبب شد تا خبرنگار ما در تماس با مسئولان دست اندركار از چند و چون ماجرا با خبر شود.
این در حالی است كه رسانه های ارتباط جمعی این استان كه ابزار اصلی شان شبكه های اینترنت است نیز با مشكل جدی رو به رو شده و در دو سه روز گذشته از قافله پرسرعت انتشار اخبار عقب مانده و به سبب خبر خوردگی شرمنده مردم شدند.
خبر خوردگی اصطلاحی در رسانه هاست كه چنانچه خبر به سرعت و در زمان مقرر انتشار نیابد خبرنگار، دبیر، سردبیر و سایر زنجیره های مرتبط با آن به خبرخوردگی متهم و در مقابل مردم به عنوان مخاطبان اصلی شان شرمنده می شوند.
یكی از شهروندان زاهدانی در تماس با ایرنا اظهار داشت: از چند روز گذشته تاكنون خدمات اینترنت بسیار ضعیف شده و گاه حتی خطهای تلفن نیز قطع و وصل می شود.
وی كه خود را رضا صیاد معرفی كرد، افزود: شاید مشكل اصلی، اتصال هزار و 361 روستا به شبكه اینترنت پر سرعت است كه باعث شده در سایر نقاط استان قطعی اینترنت رخ دهد.
وی بیان كرد: در صورتی كه این موضوع صحت داشته باشد با اتصال سایر روستاهای استان به شبكه اینترنت پر سرعت اختلال ها چندین برابر می شود.
وی خاطر نشان كرد: در دنیای امروز كه همه فعالیت ها به اینترنت نیاز دارد اینگونه قطعی اینترنت بسیار زیان آور است.
یكی از خبرنگاران زاهدان نیز گفت: حساسیت كار رسانه ها بر هیچكس پوشیده نیست و در عصر كنونی كه به عصر ارتباطات و فناوری اطلاعات مشهور است و دنیا حتی از آن نیز فراتر رفته، رسانه ای موفق است كه خبر را در كوتاهترین زمان ممكن با دقت و صحت لازم به مخاطبان انتقال دهد.
اسماعیل مرادقلی افزود: متاسفانه در سه روز گذشته قطع و وصل شبكه اینترنت سبب كندی فعالیت خبری شده است، هر چند مسئولان و متخصصان مخابرات تلاش خود را برای رفع این نقیصه بكار گرفته اند اما بازهم این مشكل پابرجاست و انتظار داریم هر چه سریعتر برطرف شود.
**قطعی اینترنت به سفر وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ربطی ندارد
سفر اخیر وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به سیستان و بلوچستان و اتصال هزار و 361 روستای این استان به شبكه اینترنت پرسرعت باعث شده برخی افراد به اشتباه گمان كنند اختلال های شبكه اینترنت به این طرحهای اتصالی مربوط است.
مدیرعامل شركت ارتباطات زیرساخت سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: قطع و وصل اینترنت استان هیچ ربطی به سفر وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ندارد.
محمود طاهری افزود: سفر وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برای اتصال هزار و 361 روستای استان به شبكه اینترنت پر سرعت بود و قرار است هزار و 800 روستای دیگر نیز در اواخر اردیبهشت ماه سال آینده به این شبكه متصل شوند.
وی ادامه داد: با سفر وزیر، پهنای باند سیستان و بلوچستان به 21 گیگابایت در ثانیه افزایش یافت و این امر نشاندهنده بی ارتباطی قطع و وصل اینترنت به شركت ارتباطات زیر ساخت است.
مدیر عامل شركت ارتباطات زیر ساخت استان اظهار داشت: بر اساس اطلاعات موجود مشكل اصلی قطع و وصل اینترنت به روترهای شركت مخابرات استان مربوط است.
طاهری گفت: البته مشكل اینترنت استان از نیمه شب گذشته رفع و هم اینك قطعی اینترنت در استان وجود ندارد.
**قطع اینترنت به سرقت تجهیزات مخابرات نیز ربطی ندارد
به دلیل گستره زیاد سیستان و بلوچستان و پراكندگی كم جمعیت در آن، با وجود تدابیر مراقبتی گاه برخی افراد سودجو اقدام به سرقت برخی وسایل و تجهیزات مخابراتی می كنند كه این امر باعث قطع ارتباط تلفنی و اینترنتی در قسمت هایی از استان می شود.
مدیرعامل شركت مخابرات سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مشكل اصلی قطع و وصل اینترنت استان در چند روز اخیر یك مشكل فنی داخلی و مربوط به حوزه مخابرات استان بوده است.
محمودرضا رضایی افزود: به دلیل بروز مشكل در روتُر اصلی مخابرات سیستان و بلوچستان در روزهای گذشته گاه قطعی های چندساعته در اینترنت مشتركین رخ داده است.
وی ادامه داد: این روتُر از لحاظ نرم افزاری و سخت افزاری دچار مشكل شده بود.
مدیرعامل شركت مخابرات سیستان و بلوچستان تصریح كرد: نیمه شب گذشته با تعویض یك قطعه سخت افزاری این روتر و برنامه ریزی مجدد آن مشكل قطع اینترنت رفع شده است.
رضایی بیان كرد: این روتر در یكی از ساختمان های شركت مخابرات سیستان و بلوچستان قرار دارد و قطع اینترنت ربطی به سرقت هایی كه گاه دامنگیر تجهیزات مخابراتی می شود، ندارد.
وی افزود: از مشتركین محترم به دلیل صبر و تحمل آنان سپاسگذاری می كنم.
شاید در گذشته های دور بدون تلفن، اینترنت، رایانه و سایر وسایل ارتباط جمعی امكان زندگی راحتی وجود داشت اما هم اینك نمی توان بدون هر یك از موارد ذكر شده زندگی آرامی داشت و حتی تصور آن برای برخی افراد سخت است و از آن به عنوان یكی از بلایای طبیعی همچون سیل و زلزله یاد می كنند.
تلاش شبانه روزی متخصصان و نیروهای سخت كوش مخابرات كه گاه كیلومترها راه و كوهپیمایی برای تعویض یك قطعه كوچك یا بزرگ را طی می كنند بر هیچكس پوشیده نیست و مردم به خوبی می دانند كه تامین و تعویض قطعات سخت افزاری آن هم در استان پهناوری چون سیستان و بلوچستان با مشكلات عدیده ای رو به رو است اما وابسته شدن زندگی روزمره به امكانات و تجهیزات ارتباطی و فناوری و رسانه ای موجب شده تا با كوچكترین اختلالی در این شبكه ها، فعالیتهای اجتماعی دچار مشكل شوند.
این مشكلات گرچه بسیاری از مردم را با استرس و نگرانی رو به رو می سازد اما به یقین كاركنان و متخصصان مخابرات را به مراتب نگرانتر می كند به گونه ای كه تا زمان برقراری مجدد ارتباط ، خواب و استراحت را از آنان گرفته و استرس شان را چندین برابر افزایش می دهد.
7311 / 6081 / 1539
زاهدان- ایرنا- اختلال و قطع و وصل مكرر شبكه اینترنت سیستان وبلوچستان بسیاری از مشتركان را كلافه كرده و از سوی دیگر متخصصان و كاركنان مخابرات را به جنب و جوش مضاعف واداشته است.