به گزارش ایرنا، مدیر و موسس شركت نیان الكترونیك در حاشیه این مراسم به خبرنگار ایرنا گفت: ساخت نخستین نیروگاه خورشیدی بومی یك آزمایش تحقیقاتی برای انرژی های تجدیدپذیر است كه در سه مرحله در زمینی به مساحت هشت هزار مترمربع به اجرا درمی آید.
محمد علی چمنیان افزود: در مرحله نخست این پروژه كه امروز آغاز می شود، یكهزار و 500 مترمربع پنل خورشیدی برای تولید 100 كیلو وات برق نصب می شود كه حدود پنج میلیارد ریال هزینه دارد و مدت چهار ماه به طول می انجامد.
وی اظهار كرد: در مرحله دوم این پروژه، احداث نیروگاه بادی 100 كیلو واتی، توسعه نیروگاه خورشیدی و ایجاد یك مركز آرندی و در مرحله سوم ایجاد سیستم های هیبریدی كه تركیبی از نیروگاه خورشیدی و نیروگاه بادی است، انجام می شود.
وی گفت: هزینه اجرای این پروژه 30 میلیارد ریال است و پیش بینی می شود طی 2 سال آینده به طور كامل به بهره برداری برسد.
مدیر شركت نیان الكترونیك افزود: این شركت از سال 1374 ثبت شده و بیش از 20 سال است كه در زمینه پاورالكترونیك (تولید انواع مبدل های انرژی در زمینه انرژی های تجدیدپذیر) فعال است و طراحی و ساخت و فناوری این مبدل ها به طور كامل توسط این شركت انجام می شود.
وی اظهار كرد: این نیروگاه نخستین نیروگاه كشور در نوع خود می باشد كه ساخت، طراحی و فناوری آن 100 درصد داخلی است.
* آغاز ساخت بزرگترین آزمایشگاه مرجع صنعت برق شرق كشور
در این مراسم همچنین ساخت بزرگترین آزمایشگاه مرجع صنعت برق شرق كشور توسط شركت 'كیان ترانسفو' از شركت های دانش بنیان مستقر در پارك علم و فناوری خراسان آغاز شد.
مدیر شركت مزبور گفت: آزمایشگاه مرجع صنعت برق با حمایت پارك علم و فناوری خراسان و پژوهشگاه نیرو و شركت برق منطقه ای خراسان ساخته می شود.
محمد باقر سوزنچی افزود: این آزمایشگاه در زمینی به مساحت یكهزار و 500 مترمربع با اعتبار 300 میلیارد ریال توسط مهندسان این شركت ساخته خواهد شد و یك شركت آلمانی در ساخت آن مشاركت خواهد كرد.
وی اظهار كرد: این مركز می تواند در كاهش هزینه ها و كسب درآمد برای صنعتگران موثر باشد و به یك مركز علمی تبدیل شود.
هم اكنون 235 شركت علمی و فناور زیرپوشش و حمایت پارك علم و فناوری خراسان قرار دارند.
7489 / 6053 خبرنگار: میترا عبداللهی ** انتشار دهنده: محمد حسین علی مقدم
مشهد- ایرنا- ساخت نخستین نیروگاه خورشیدی بومی كشور عصر چهارشنبه با حضور معاونین وزرای علوم و ارتباطات و فناوری اطلاعات در پارك علم و فناوری خراسان در مشهد آغاز شد.