۱ فروردین ۱۳۹۶، ۷:۳۱
کد خبر: 82470181
T T
۰ نفر

نه به ريختن زباله ها سرآغاز طبيعت پاك

۱ فروردین ۱۳۹۶، ۷:۳۱
کد خبر: 82470181
نه به ريختن زباله ها سرآغاز طبيعت پاك

گچساران - ايرنا - نه به ريختن زباله ها سرآغاز طبيعت پاك و زمينه ساز افزايش حلاوت طبيعت گردي است.

به گزارش ايرنا، در حالي كه همزمان با نخستين روزهاي تعطيلات نوروزي بسياري از مردم براي آرامش روحي و نشاط جسمي به دامن طبيعت مي‌روند، اما عده‌اي با رهاسازي زباله‌هاي خود زيباترين نقاط گردشگري را تبديل به ظرف زباله‌اي زشت مي‌كنند.
نوروز يادگار هنرمندي اقوام ايراني براي تنوع بخشي به زندگي روزمره است كه آئين‌هاي آن نشان از انس و احترام انسان به طبيعت دارد، اما ريختن زباله‌ها در زيباترين نقاط گردشگري اوج بي رحمي به طبيعتي است كه سخاوتمندانه ما را به سوي خود فرا مي‌خواند.
يك بانوي جوان كه براي طبيعت گردي در منطقه امامزاده جعفر در گچساران حضور داشت بيان كرد: گونه هاي حيات وحش و دام هاي عشاير از زباله هايي كه در طبيعت زيباي اين منطقه ريخته مي شود استفاده مي كنند كه اين امر تهديد كننده سلامت انسان و گونه هاي ارزشمند است.
آيدا فولادي افزود كه استراحت در سايه سار درختان بلوط، با هوايي پاك، زمين سرسبز و زيبا حق همه مردم است و ريختن زباله ها پس از بهره مندي از اين مواهب الهي بي احترامي به حقوق ديگران است.
وي تصريح كرد كه جمع آوري زباله ها و قرار دادن در محل هاي تعيين شده كار ساده اي است اما مي تواند كمك بزرگي به پاكي محيط زيست كند.
يكي از ساكنان بخش بوستان از توابع باشت با يادآوري اين نكته كه برخي نقاط گردشگري شهرستان باشت مورد بازديد جهانگردان اروپايي و كشورهاي عربي است گفت كه ريختن زباله ها وجهه خوبي براي فرهنگ اسلامي و تمدن چند هزار ساله ايراني ندارد.
مرتضي مظلومي اظهار داشت كه طبيعت پاك در طبيعت بكر، روحيه مهمان نوازي، آداب و رسوم سنتي زيباي مردم اين مناطق مي تواند زمينه ساز رونق طبيعت گردي، جذب توريست ها و ايجاد درآمد براي مردم منطقه شود.
يكي از زائران حرم بي بي حكيمه (س) گفت كه پاكيزگي و احترام به طبيعت و موجودات زنده از دستورات دين مبين اسلام است كه پويش خبرگزاري جمهوري اسلامي براي نهادينه كردن فرهنگ نه به زباله مي تواند زمينه تحقق اين اقدام در جامعه اسلامي شود.
عاليه رمضاني با اشاره به بوي بد، چهره زشت ناشي از ريختن زباله ها در طبيعت و برخي معابر شهري خواستار عزم ملي براي پيشگيري از رهاسازي زباله ها شد.
يك گردشگر كه در سواحل سد كوثر حضور داشت گفت كه جمع آوري زباله ها و قرار دادن در مناطق تعيين شده در سواحل سدها و منابع آبي به دليل نفوذ شيرابه به درون خاك و امكان آلوده شدن منابع آبي بايد با حساسيت بيشتري انجام شود.
سرپرست تيم هندبال نفت و گاز گچساران در ليگ برتر هندبال كشور گفت كه پويش نه به ريختن زباله ها در مناطق گردشگري در نوروز امسال مي تواند سرآغاز طبيعت پاك و سالم باشد.
مجيد راستي پور كه تيمش به تازگي در ليگ برتر هندبال نايب قهرمان شد، اظهار داشت كه طبيعت ثروت خدادادي است كه رهاسازي زباله در آن متناسب با فرهنگ ايراني نيست.
وي بيان كرد كه بخش عمده اي از تهديدهاي رهاسازي زباله ها در طبيعت با نفوذ به خاك و آب و آلوده كردن محصولات كشاورزي به سلامت انسان بر مي گردد.
راستي پور با اشاره به اينكه جنگل ها و مراتع زيربناي توسعه اجتماعي براي سلامت انسان و بقاي حيات وحش است، تصريح كرد كه طبيعت امانتي است كه ما بايد براي سلامت پايدار آن و تحويل به نسل هاي آينده مشاركت كنيم.
راستي پور، پويش خبرگزاري جمهوري اسلامي ايران را ستود و افزود كه فرهنگ سازي براي داشتن زمين، هوا و محيط زيست سالم از رسالت هاي رسانه هاي ارتباط جمعي است.
وي، از ورزشكاران، ورزش دوستان و ساير اقشار مردم خواست با جمع آوري زباله هاي خود و قرار دادن آن در مناطق از پيش تعيين شده در صيانت از جنگل ها و مراتع كوشا باشند.
شهرستان هاي گچساران و باشت در جنوب كهگيلويه و بويراحمد به دليل تنوع جاذبه هاي گردشگري سالانه ميزبان حدود 2 ميليون گردشگر است.
خبرنگار: فرزانه شريفي ** انتشار دهنده: سيد ولي موسوي نژاد
8143/6110