به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی، علیرضا رشیدیان شب گذشته در دیدار با مدیركل میراث فرهنگی استان اظهار كرد: وجود بارگاه مطهر رضوی جاذبه ای بی نظیر و تمام ناشدنی است و روز به روز به خیل مشتاقان زیارت آن بزرگوار در سراسر جهان افزوده می شود.
وی بیان كرد: باید از شخصیت امام رضا(ع) و فرهنگ رضوی، شخصیت بزرگانی چون فردوسی، عطار، خیام، جامی، كمال الملك در حوزه گردشگری بهره ببریم و به دنبال معرفی و شناساندن هر چه بهتر آن ها باشیم.
رشیدیان با بیان اینكه از گردشگری دنیا عقب هستیم، عنوان كرد: اگر افزایش گردشگری هم داشته ایم هنر شركت های گردشگری نبوده بلكه در شهر مشهد جاذبه های مذهبی، طبیعی زیادی داریم كه تاثیرگذار بوده است.
او تصریح كرد: مشهد بزرگترین نقطه گردشگری زیارت است و گردشگری مذهبی در استان و مشهد نسبت به دیگر استان های كشور جاذبه دارد.
استاندار خراسان رضوی گفت: علویون تركیه یكی از گروه های هدف ما می توانند باشند كه برای سفر به استان به دلیل زادگاه عارف بزرگ 'حاج بكتاش ولی' بسیار مستعد هستند و یا شیعیان هندی جمعیتشان از شیعیان عراق نیز بیشتر است اما جذب گردشگر از هند نداریم.
وی تاكید كرد: باید در این زمینه ها بخش دولتی بستر را فراهم كند و بخش خصوصی نسبت به جذب گردشگر ورود پیدا كند. همچنین در حوزه فرهنگ، ادب و شعر كه بسیار گسترده است از هند تا پاكستان، افغانستان، ازبكستان، چین، تاجیكستان نفوذ فرهنگ خراسان و زبان فارسی را داریم و می توانیم گردشگران زیادی را از این حوزه جذب كنیم.
رشیدیان با اشاره به اینكه در حوزه صادرات 10 كشور هدف به بازار صادراتی استان اضافه شده است، افزود: در حوزه گردشگری باید همانند حوزه صادرات، كشورهای هدف را شناسایی كنیم. هم اینك از استان به 90 كشور صادرات انجام می شود و دفاتر خدمات مسافرتی استان به جای برگزاری تورهای مالزی و دبی و قطر و غیره باید تورهایی از كشورهای مختلف به مقصد استان و شهر مشهد تدارك ببینند.
او بیان كرد: استعدادهای خوبی در بین فارغ التحصیلان دانشگاهی داریم كه می توانند در این حوزه كمك كنند همچنین بخش ملل دانشگاه فردوسی، جامعه المصطفی می توانند در جذب گردشگر خارجی به خراسان كمك كنند. ظرفیت های زیادی در دانشگاهها وجود دارد كه از آنها غافل شده ایم.
استاندار خراسان رضوی گفت: در معرفی آثار فرهنگی، تاریخی و محیط های طبیعی شبكه درستی نداریم و باید با ارائه تسهیلات به جوانان علاقه مند، گردشگری را از روش های سنتی ارتقا دهیم.
وی افزود: در استان خراسان ظرفیت های تاریخی گسترده ای نظیر 'شادیاخ' نیشابور داریم كه با تجهیز و معرفی آنها می توانیم گردشگران زیادی را به استان و كشور جذب كنیم به عنوان مثال گردشگران و مسافران می توانند در شادیاخ نیشابور یك تمدن كهن را زیر پای خود ببینند و این بسیار ارزشمند است.
رشیدیان با اشاره به حوزه صنایع دستی نیز گفت: صنایع دستی ظرفیت های زیادی دارد بخصوص كه مشهد شهر جهانی سنگ های قیمتی است اما برای جذب بیشتر در حوزه صنایع دستی نیاز به نوآوری البته با حفظ اصالت داریم چرا كه امروز ذائقه ها تغییر كرده و باید به سلایق مشتریان نیز كرد.
او با انتقاد از احداث بازار سوغات افزود: باید در حوزه صنایع دستی زنجیره ای از این حوزه را در روستاها و محلاتی كه هنرمندان مشغول به كار هستند ایجاد كرد و هسته های كوچك را حمایت و حفظ كرد تا چرخه صنایع دستی تكمیل شود.
استاندار خراسان رضوی با بیان اینكه در حال حاضر حجم سه هزار میلیاردی سرمایه بازار سوغات استان در دست چینی ها است، تاكید كرد: باید با شناخت ذائقه زائر و گردشگر تولید داشته باشیم و بازار سوغات استان را دوباره در دست بگیریم.
رشیدیان در خصوص فعالیت خانه مسافرها در شهر مشهد نیز گفت: خانه مسافرهای زیادی در سطح مشهد فعال هستند و به جای اینكه به فكر جمع كردن آنها باشیم با ارائه تسهیلات و بازسازی این خانه ها و ثبت آنها در سامانه اسكان زائران توانسته ایم آنها را مدیریت كنیم.
ابوالفضل مكرمی فر، مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی نیز در این دیدار با ارائه گزارشی از آخرین وضعیت استان در سه حوزه گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی از آماده شدن استان برای میزبانی از مسافران نوروزی خبر داد.
سالانه حدود 28 میلیون گردشگر و زائر داخلی و خارجی به استان خراسان رضوی و مشهدالرضا (ع) سفر می كنند.
7496/5132
استاندار خراسان رضوی:
استان فراخور جاذبه های مذهبی و فرهنگی خود گردشگر جذب نكرده است
۱ اسفند ۱۳۹۶، ۱۳:۴۱
کد خبر:
82838269
مشهد- ایرنا- استاندار خراسان رضوی گفت: گردشگری استان مانند چاه نفتی كم نظیر و تمام نشدنی است اما ما علی رغم وجود جاذبه های پرشمار مذهبی، فرهنگی و طبیعی در منطقه، نتوانسته ایم از این قابلیت ها به خوبی بهره بگیریم.