جمهوری اسلامی کشور برادر برای آفریقای جنوبی است

تبریز-ایرنا- سفیر افریقای جنوبی در کشورمان به نقاط مشترک کشورش با جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و گفت: دو کشور دغدغه‌های مشترکی در خصوص امنیت و توسعه پایدار دارند و آفریقای جنوبی، ایران را به عنوان کشوری دوست و برادر می‌شناسد.

به گزارش ایرنا، ویکا خومالو روز پنجشنبه در دیدار با استاندار آذرایجان شرقی با ابراز خرسندی از سفر به تبریز، اظهارداشت: ایران و آفریقای جنوبی دو کشور در حال توسعه هستند و در این میان کسانی نمی‌خواهند ما به کشورهای توسعه‌یافته تبدیل شویم که در این شرایط ما باید خودمان را برای همدیگر معرفی کنیم و هیچ ابزاری بهتر از گردشگری نمی‌تواند این فرصت را برای دو طرف ایجاد کند.

وی ابراز امیدواری کرد با همکاری ایران، منطقه خاورمیانه به وضعیت پایدار برسد و دیگر شاهد کشتار مردم مظلوم فلسطین نباشیم.

وی با اشاره به دیدار خود با شهردار تبریز، گفت: در این دیدار درباره زمینه‌های همکاری مشترک از جمله گردشگری، توسعه اقتصادی و تبادلات فرهنگی و موضوع خواهرخواندگی تبریز با یکی از شهرهای آفریقای جنوبی مذاکره کردیم.

خومالو همچنین با ابراز علاقه‌مندی نسبت به همکاری با شرکت تراکتورسازی تبریز و قطعه‌سازان تبریزی و نیز ایجاد مناسبات علمی و دانشگاهی، گفت: آفریقای جنوبی فرصت خوبی برای دسترسی شرکت‌های ایرانی به بازارهای بین‌المللی است.

سفیر آفریقای جنوبی در ایران به برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و کشور متبوع خود در مهر ماه امسال در تهران اشاره کرد و ادامه داد: تلاش می‌کنیم تا در زمان برگزاری این کمیسیون، هیات‌های اقتصادی و تجاری آفریقای جنوبی از توانمندی‌های آذربایجان شرقی نیز بازدید کنند.

استاندار آذربایجان‌شرقی هم گفت: جمهوری اسلامی ایران بدون وابستگی به قدرت‌های بزرگ به مسیر توسعه و پیشرفت خود در زمینه‌های مختلف ادامه می‌دهد.

محمدرضا پورمحمدی با بیان اینکه ملت ایران علاقه‌مند گسترش روابط با ملت‌های دیگر است و امیدواریم این پیام در مجامع بین‌المللی انعکاس یابد، یادآوری کرد: گسترش ارتباط با جهان جزو سیاست‌های اصولی جمهوری اسلامی ایران است.

وی به برخی از ظرفیت‌های آذربایجان شرقی اشاره و اضافه کرد: استقرار صنایع مهمی مانند ماشین‌سازی و تراکتورسازی، هم‌مرزی با چند کشور منطقه، وجود بازار تاریخی تبریز، دسترسی به بازار بزرگ آسیای میانه، وجود یکهزار و ۸۰۰ اثر تاریخی و  دیدنی و فرهنگی ثبت‌ شده و ۱۵۶ واحد دانشگاهی از جمله ظرفیت‌هایی است که این استان را به یکی از استان‌های مهم کشور تبدیل کرده است.

پورمحمدی افزود: تبادل هیاتهای تجاری، علمی و گردشگران می‌تواند شروع خوبی برای همکاری‌های مشترک و توسعه مناسبات در عرصه‌های مختلف بین تبریز و کیپ تاون باشد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های مشترک آذربایجانشرقی و آفریقای جنوبی در زمینه اکتشاف و استخراج معادن،  ایجاد زمینه‌های همکاری در این زمینه را خواستار شد و از فعالان بخش معدن این کشور دعوت کرد تا توانمندی‌های خود را در نمایشگاه فناوری و نوآوری ربع رشیدی با فعالان بخش معدن آذربایجانشرقی به اشتراک بگذارند.

سفیر افریقای جنوبی امروز در جریان سفر خود به استان آذربایجان شرقی از شرکت تراکتورسازی تبریز هم دیدن و با مدیرعامل این شرکت گفت و گو کرد.

۳۰۳۸/۳۰۷۱

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha