زمزمه‌های بازگشت چمن طبیعی به استادیوم وطنی
با نزدیک شدن به پایان لیگ نوزدهم بحث تعویض چمن استادیوم وطنی یک بار دیگر مطرح شده و استاندار مازندران نیز بر انجام این پروژه تأکید کرد.

ساری- ایرنا - نارضایتی بازیکنان و مربیان تیم‌های لیگ برتری از مصنوعی بودن چمن استادیوم شهید وطنی قائمشهر باعث شده زمزمه‌های تغییر چمن این ورزشگاه و بازگرداندن آن به حالت طبیعی مطرح شود.

به گزارش ایرنا، مستطیل سبز استادیوم شهید وطنی قائمشهر هفت سال پس از بهره‌برداری از چمن مصنوعی که اجرای آن حدود ۱۸ ماه طول کشیده بود، قرار است یک بار دیگر به حالت طبیعی برگردد. درخواست‌های مکرر بازیکنان و مربیان نساجی و انتقادهای اعضای تیم‌های مهمان بالاخره زمزمه‌های تغییر وضعیت چمن استادیوم شهید وطنی از مصنوعی به طبیعی را پررنگ کرد.

 استادیوم شهید وطنی قائمشهر که یکی از قدیمی‌ترین ورزشگاه‌های ایران به شمار می‌آید، پس از صعود تیم فوتبال نساجی قائمشهر به لیگ برتر در اردیبهشت ۱۳۹۷ برای رسیدن به شرایط میزبانی از رقابت‌های لیگ برتر به بازسازی و افزایش امکانات نیاز داشت. به همین دلیل بازسازی آن با فوریت در دستور کار مسئولان استان قرار گرفت تا پیش از آغاز لیگ هجدهم با ساختاری به روزتر و سکوهای جدید میزبان مسابقات باشد.

دو فصل نوسازی

استادیوم با وجود کمبودهای اعتباری و زمان اندکی که تا آغاز رقابت‌ها مانده بود با عملکردی کم‌سابقه در اجرای پروژه‌های عمرانی مازندران و فعالیت شبانه‌روزی به بازی‌های لیگ هجدهم رسید و نساجی توانست نخستین بازی در این مسابقات را در ورزشگاه خانگی برگزار کند. اما از همان زمان به مرور انتقادها به مصنوعی بودن چمن این ورزشگاه به مرور از زبان بازیکنان و مربیان تیم‌های مهمان شنیده شد ؛ موضوعی که حتی کادر فنی و بازیکنان نساجی نیز به آن انتقاد داشتند. اما اولویت مسئولان برای استادیوم شهید وطنی بهسازی سکوها و افزایش زیرساخت‌ها بود.

پس از پایان لیگ هجدهم، با مصوبه شورای امنیت ملی به منظور جلوگیری از رفتارهای خشونت‌آمیز و حوادث سکوها، مقرر شد همه استادیوم‌های میزبان رقابت‌های لیگ برتر به حداقل‌های مورد تأیید کنفدراسیون فوتبال آسیا نیز مجهز شوند. با این مصوبه یک بار دیگر استادیوم شهید وطنی باید در مدتی کوتاه بهسازی می‌شد و عملا فرصتی برای فکر کردن به تغییر چمن این ورزشگاه وجود نداشت.

انتقاد لیگ برتری‌ها

از زمان آغاز لیگ نوزدهم انتقادها به مصنوعی بودن چمن این ورزشگاه از سوی مربیان و بازیکنان تیم‌های مختلف بیشتر شد. مربیان پیشین نساجی نیز بارها مصنوعی بودن چمن این ورزشگاه را عاملی برای مصدومیت بازیکنان و کم شدن کیفیت بازی آن‌ها عنوان می‌کردند. آخرین انتقادی که در این مورد مطرح شده مربوط به بازی نساجی-پرسپولیس است که یحیی گل‌محمدی پس از بازی درباره چمن مصنوعی این استادیوم مطرح کرد. گل‌محمدی گفته بود که این ورزشگاه هم از نظر کمی و هم از نظر کیفی در شأن قائمشهر نیست و چمن مصنوعی آن روی کیفیت بازی تأثیر منفی می‌گذارد.

 پس از این اظهارنظر نیز محمود فکری اعلام کرد که اعضای این تیم هم علاقه‌ای به بازی روی چمن مصنوعی ندارند. به گفته فکری بیشترین آسیب از بازی روی چمن مصنوعی را بازیکنان نساجی می‌بینند که ۱۵ بازی خانگی را باید روی این چمن برگزار کنند و این موضوع علاوه بر پایین آمدن کیفیت بازی، احتمال مصدومیت بازیکنان را هم بیشتر می‌کند.

پیش از فکری، سرمربی سابق نساجی هم بارها از مصنوعی بودن چمن استادیوم وطنی گلایه کرده بود. رضا مهاجری چهارم بهمن پارسال و در نشست خبری پیش از بازی نساجی با پیکان خبر از تصمیم و پیگیری مالک باشگاه برای تعویض چمن استادیوم وطنی را عنوان کرد و گفت که این اقدام پس از بازی‌های لیگ نوزدهم احتمالا انجام می‌شود.

 حالا با نزدیک شدن به پایان لیگ نوزدهم بحث تعویض چمن استادیوم وطنی یک بار دیگر مطرح شده است و گفته می‌شود که پس از بررسی‌های فنی احتمالا با پایان یافتن بازی‌های خانگی نساجی در لیگ نوزدهم، کار تعویض چمن آغاز خواهد شد و استاندار مازندران نیز دستورات لازم برای برداشتن چمن مصنوعی و اجرای چمن طبیعی پس از بازی نساجی با ذوب‌آهن در هفته بیست‌ونهم لیگ نوزدهم را صادر کرده است. علی امیری مدیرعامل نساجی هم در پیامی خطاب به استاندار مازندران بابت توجه ویژه به رفع این مشکل نساجی و صدور این دستور قدردانی کرد.

پس از جدی شدن تصمیم تعویض چمن استادیوم وطنی تعدادی از مسئولان از جمله حبیب حسین‌زادگان مدیرکل ورزش و جوانان و مهدی رازجویان معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار نیز بازدیدی از ورزشگاه شهید وطنی داشتند تا بررسی‌های اولیه برای این پروژه انجام شود.

تجربه ۱۸ ماه دوری از بازی‌های خانگی

در عین حال این نگرانی هم برای برخی هواداران وجود دارد که با توجه به کوتاه شدن زمان تعطیلات بین دو فصل به دلیل تعطیلات اجباری کرونایی، اجرای چمن طبیعی در موعد مقرر انجام نشود. اتفاقی که در سال‌های ۱۳۹۰ و ۱۳۹۱ و زمان اجرای چمن مصنوعی در همین ورزشگاه افتاده بود و سبب شد نساجی حدود ۱۸ ماه بازی‌های خانگی‌اش را در استادیوم شهدای ساری برگزار کند.

 اوایل دهه ۹۰ کیفیت بد زمین چمن استادیوم وطنی تعدادی از مسئولان ورزش شهرستان را مجاب کرد که با تخریب چمن، اقدام به نصب چمن مصنوعی کنند و از چالش‌های چمن طبیعی به ویژه در روزهای بارانی رها شوند ، اما ناهماهنگی با اداره کل ورزش و جوانان برای تأمین اعتبار سبب شد که به بهانه کمبود اعتبار، پروژه چندین ماه متوقف بماند و سرانجام در شهریور ۱۳۹۲ نصب چمن مصنوعی آغاز شد و مهر همان سال نیز چمن با صرف حدود ۱۲۰ میلیون تومان اعتبار به بهره‌برداری رسید. اتفاقی که آن زمان به عنوان یک اقدام ارزشمند برای فوتبال مازندران از آن یاد می‌شد، اما به مرور مشخص شد که روی کیفیت بازی‌ها تأثیر منفی گذاشته است.

اولویت با حل معضل آب‌ماندگی

از یک سو تجربه ناخوشایند هواداران نساجی از طولانی شدن اجرای چمن مصنوعی حالا اندکی آن‌ها را نگران می‌کند و از سوی دیگر دو تجربه خوب طی دو سال اخیر در آماده‌سازی فوری ورزشگاه برای رسیدن به لیگ‌های هجدهم و نوزدهم به آن‌ها امید می‌دهد که این پروژه نیز با سرعت و پیش از آغاز لیگ بیستم اجرا شود.

به گفته معاون امور عمرانی استاندار مازندران پس از بررسی‌های کارشناسی برای اجرای چمن مصنوعی در صورت تأیید طرح بلافاصله پروژه آغاز می‌شود تا برای فصل بیستم بازی‌ها روی چمن طبیعی انجام شود.

مهدی رازجویان می‌گوید: همان‌طور که در دو فاز قبلی برای سکوها و رختکن و سایر زیرساخت‌ها به سرعت کارها انجام شد، در صورت نهایی شدن پروژه تعویض چمن اجرای این طرح نیز در فرجه کم بین دو فصل انجام می‌شود.

وی می‌افزاید: فعلا منتظریم در کمیته کارشناسی بررسی اجرای چمن طبیعی این ورزشگاه نظر فنی اعلام شود. اولویت مهم ما برای تعویض چمن این است که در زمان بارندگی آب‌ماندگی در چمن نداشته باشیم. پس از آن در صورت تأیید کمیته کارشناسی اعتبار طرح تأمین می‌شود و سعی می‌کنیم تا پیش از لیگ بعدی اجرا شود.

معضل آب‌ماندگی در استادیوم وطنی حتی با اجرای چمن مصنوعی هم حل نشد ، چرا که زهکشی‌های لازم برای هدایت آب پیش از اجرای چمن مصنوعی انجام نشده بود و پس از بارندگی معمولا در بخش‌هایی از زمین حجم زیادی آب جمع می‌شد. آخرین باری که این معضل مشاهده شد بازی نساجی با پارس جنوبی جم در همین ورزشگاه بود که ۲۵ بهمن پارسال برگزار شد و بخش‌هایی از چمن به طور کامل زیر آب بود.

فرصت سه ماهه برای تعویض چمن

آخرین دیدار خانگی نساجی در لیگ نوزدهم شنبه ۲۵ مرداد در استادیوم وطنی برگزار می‌شود و پس از آن با توجه به در پیش بودن بازی‌های لیگ قهرمانان آسیا در شهریور و بازی‌های تیم ملی در مهر و آبان، احتمالا تا میانه‌های آبان یا اوایل آذر فرصت وجود دارد که تعویض چمن در استادیوم وطنی انجام شود. یعنی حدود سه ماه زمان برای اجرای این پروژه که با توجه به در پیش بودن پاییز باید روزهای بارانی را از آن کم کرد . با این حال مسئولان می‌گویند در صورت نهایی شدن طرح، مشکلی برای اجرای آن وجود ندارد.

رئیس اداره ورزش و جوانان قائمشهر می‌گوید: این اطمینان خاطر را به هواداران می‌دهیم که بهترین تصمیم گرفته شود تا همه بازی‌ها از ابتدای لیگ بیستم در شهر خودمان برگزار شود. اخیرا نیز معاون استاندار، معاونت سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان، مدیرکل ورزش و جوانان و فرماندار بازدیدی از ورزشگاه برای تغییر چمن داشتند.

فرشید قدیمی می‌افزاید: نظر کلی مدیران باشگاه و مسئولان ورزش استان بر طبیعی شدن چمن ورزشگاه است و استاندار نیز دستور پیگیری برای انجام این کار را داده است. برای نهایی شدن این تصمیم همه ابعاد و مسائل در نظر گرفته می‌شود تا پیش از بازی‌های فصل بیستم چمن آماده باشد. قرار شد نظر کارشناسان فنی اعلام شود تا تصمیمی به صلاح فوتبال شهر و استان اتخاذ شود.

تکرار هزینه‌ها در نبود آینده‌نگری

صرف‌نظر از این که چمن طبیعی استادیوم وطنی امسال اجرا شود یا نه، کم‌توجهی به آینده‌نگری در برخی پروژه‌های مهم در این موضوع به چشم می‌آید. هشت سال پیش که تصمیم گرفته شد تا زمین استادیوم وطنی با چمن مصنوعی پوشانده شود، کسب مشاوره از کارشناسان و فوتبالیست‌ها و مربیان می‌توانست از هدررفت هزینه انجام شده برای چمن مصنوعی جلوگیری کند. با این حال همین که امسال نیز این طرح اجرا شود بهتر از به تعویق افتادن آن برای سال بعد است. چرا که هر سال بر هزینه‌های اجرای پروژه افزوده می‌شود و تأمین اعتبار با توجه به تعدد پروژه‌های ورزشی نیمه‌کاره در مازندران کار دشوارتری خواهد شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha