شبکه سی ان ان بامداد شنبه به نقل از یک مقام دولت آمریکا مدعی شد که ساعاتی قبل از حمله به نفتکش ها در دریای عمان؛ نیروهای ایرانی به سمت یک فروند پهپاد آمریکایی که در نزدیکی محل حادثه نفتکش ها حضور داشت، موشک شلیک کرده اند.
مقام آمریکایی در ادامه می گوید: موشک شلیک شده به پهپاد اصابت نکرد و در آب های خلیج فارس سقوط کرد.
به ادعای شبکه سی ان ان، پهپاد (MQ-9) آمریکا قبل از وقوع حادثه انفجار درحال رصد حرکت شناور ایرانی در نزدیکی تانکرهای نفتی مذکور بوده است.
اگرچه آمریکا پیشین از این مدعی جداکردن مین توسط نیروهای ایرانی از بدنه تانکرهای نفتی شده بود اما هم اکنون در اظهاراتی جدید مدعی نظارت کامل پهپادهایش بر فعالیت نیروهای ایرانی است.
گفتنی است مقامات آمریکایی در روزهای قبل از حادثه آتش سوزی در تانکرهای نفتکش همچنین مدعی سقوط یک فروند پهپاد آمریکایی توسط موشک های ساخت ایران در دریای سرخ شده بودند.
دو فروند کشتی نفتکش در دریای عمان روز پنجشنبه ۲۳ خرداد هدف حمله خرابکارانه قرار گرفتند.
اولین شناور ساعت ۸ و۵۰ دقیقه صبح پنجشنبه در فاصله ۲۵ مایلی بندر جاسک ایران دچار حادثه شد و یک ساعت بعد، نفتکش دوم در فاصله ۲۸ مایلی این بندر دچار حریق شد. یکی از کشتیها از قطر عازم تایوان و کشتی دوم از عربستان سعودی راهی سنگاپور بود.
این دومین حمله به نفتکشهای خلیج فارس در ماههای اخیر است. دو نفتکش عربستان و امارات روز ۲۲ اردیبهشت در نزدیکی بندر «الفجیره» امارات عربی متحده هدف حمله خرابکارانه قرار گرفتند.
این درحالیست که «هایکو ماس» وزیر امور خارجه آلمان گفته است ویدیوی آمریکایی ها که در ارتباط با حمله به دو نفتکش در دریای عمان منتشر شده برای اثبات مسئولیت این اقدام کافی نیست.
سایت شبکه اول تلویزیون آلمان (Tagesschau) نیز در این باره نوشت: با اینکه از بررسی ویدیوی منتشرشده نمیتوان به نتیجه قطعی رسید و عامل اصلی حمله به دو نفتکش را تعیین کرد، اما آمریکا قصد دارد از این فرصت بهرهبرداری کند.
«دویچه وله» نیز گزارش داد: آمریکا میکوشد ایران را به عنوان طرف برجام غیرقابل اعتماد معرفی کند و به پنج قدرت امضاکننده توافق هستهای با ایران (بریتانیا، آلمان، فرانسه، چین و روسیه) فشار بیاورد تا این توافق را نامعتبر بشمارند.
کشورهای اروپایی گفتهاند که به توافق هستهای با ایران (برجام) وفادار هستند. اکنون ایالات متحده سعی دارد به آنها نشان دهد که ایران آرامش و ثبات منطقه را به خطر میاندازد.
در این میان مالک ژاپنی یکی از دو نفتکشی که در دریای عمان مورد حمله قرار گرفت، گفته است که برخلاف ادعای آمریکایی ها، حمله به کشتی از بالا صورت گرفته و نه از درون آب.
«یوتاکا کاتادا» رئیس شرکت ژاپنی «کوکوکا سانجیو»، در توکیو به خبرنگاران گفته است که کارکنان کشتی به او گفتهاند که «شیئی پرنده» از بالا به کشتی اصابت کرده است؛ به این ترتیب حمله به کشتی توسط مین یا اژدر نبوده است.
اتهامات واهی آمریکا علیه ایران درحالی مطرح میشود که کارشناسان متعددی اعلام کردهاند، هیچ دلیلی درباره نقش تهران برای حمله به تانکرهای نفتی در دریای عمان وجود ندارد.
ازسوی دیگر تهران قاطعانه هرگونه دست داشتن در این حادثه را رد کرده است. «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران این حادثه را بسیار مشکوک توصیف کرده و گفته که شواهد واشنگتن، اتهاماتی است که با هدف تخریب تلاشهای دیپلماتیک ایران صورت گرفته است.
شبک **۱۳۹۲