۲۵ خرداد ۱۳۹۸، ۱۴:۴۱
کد خبر: 83354418
T T
۰ نفر
تحلیلگر آلمانی:انگیزه های آمریکا، اسراییل و عربستان برای حمله به نفتکش ها بیشتر از ایران است

تهران - ایرنا - تحلیلگر آلمانی با اشاره به ادعای مطرح شده درمورد نقش ایران در حمله به نفتکش ها در دریای عمان، انگیزه های آمریکا، رژیم صیهونیستی و عربستان سعودی را برای ارتکاب چنین عملی بسیار بیشتر از ایران دانست.

«راینر زولیش» سردبیر دویچه وله در مطلبی که امروز (شنبه) در مورد واکنش‌ها به انفجار دو تانکر نفتکش در دریای عمان در تارنمای این شبکه آلمانی منتشر شد، این سووال را مطرح کرد که چقدر ادعای دست داشتن ایران در این حملات قابل باور است و آیا احتمال قرار داشتن دیگر کشورها در پس این حمله وجود ندارد؟
وی می‌نویسد: در یک ویدئوی سیاه و سفید بی کیفیت که از سوی ارتش آمریکا منتشر شده ادعا شده که گروهی از اعضای سپاه پاسداران با قایقی تندرو به این کشتی نزدیک شده و مینی را که عمل نکرده، از بدنه «کوکوکای دلیر» یکی از دو کشتی آسیب دیده در این حادثه، جدا کرده است. این فیلم پایه ادعای رسمی آمریکا مبنی بر دست داشتن ایران در این حمله است.
آیا این حقه‌ای قدیمی (استفاده از تصاویر آرشیوی) برای ثابت کردن یک ادعا در مورد اتفاقی جدید به منظور توجیه اقدام نظامی احتمالی نیست؟ و آیا ما باید محتوای این فیلم و داستان پردازی آمریکا را باور کنیم؟
زولیس می‌افزاید: تردیدها در مورد ادعای آمریکا فقط به این مورد بازنمی گردد، در جنگ علیه «صدام حسین» دیکتاتور سابق عراق در سال ۲۰۰۳ نیز دولت وقت آمریکا ادعاهایی سراسر دروغ را مطرح کرد. علاوه بر این ما امروز در دنیایی دیجیتالی زندگی می‌کنیم که در آن دستکاری حرفه‌ای یک تصویر ویدئویی و ارائه اسنادی از این دست برای اثبات ادعاهای دروغین به راحتی انجام می‌گیرد.
اما در نگاه اول این مساله که ایران به دست خود بهانه‌ای برای به راه افتادن جنگ علیه خود را بدهد، غیرمنطقی به نظر می‌رسد.
هر چند کارشناسان می‌گویند ایران در ساخت مین‌های دریایی متخصص شده و امکان عملی کردن تهدید خود مبنی بر ناامن کردن منطقه برای نفتکش‌های خارجی را دارد، اما این تنها یک گمانه زنی است.
این گمانه زنی همانقدر می‌تواند واقعیت داشته باشد که گمانه زنی‌ها در مورد دست داشتن نیروهای آمریکایی، سعودی و اسراییلی در این حمله.
مطالبی که در شبکه‌های اجتماعی در خصوص ادعای آمریکا در مورد ایران منتشر شده به خوبی نشان دهنده تحلیل افکار عمومی از چنین ادعایی است.

اکثر کاربران بر این نکته تاکید دارند که آمریکا، اسراییل و عربستان سعودی نیز انگیزه‌های کافی و حتی بیشتر از ایران برای دست زدن به این حمله دارند.
موضوع دیگر این است که به راه انداختن جنگ احتمالی علیه ایران بدون مشارکت نیروهای زمینی برای آمریکا زیانبار بوده و در صورت ناتوانی این کشور در چیره شدن بر ایران «دونالد ترامپ» دیگر بختی برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ نخواهد داشت.
باید به این حقیقت تلخ اعتراف کرد: هر کسی که در تحولات اخیر تنگه هرمز دست دارد، نیروهایی در اختیار دارد که بر خلاف عقلانیت سیاسی و انسانی دست به اقداماتی خطرناک می‌زند تا به این طریق با دشمن خود تسویه حساب کند.
قدر مسلم چنین درگیری فقط به ایران ختم نمی‌شود، بلکه کشورهای حوزه نفوذ ایران مانند یمن، سوریه و لبنان و نیز دیگر کشورهای منطقه مانند عربستان، امارات و اسراییل را درگیر می‌کند و این جنگی است که هیچ طرف برنده‌ای نخواهد داشت.
از این رو باید تمام اقدامات لازم برای جلوگیری از این اتفاق به کار گرفته شود و اتحادیه اروپا و آلمان با وجود ابزارهای محدود خود در این راه پیش قدم شوند در غیر اینصورت احتمال وقوع جنگی که هیچکس مایل به وارد شدن در آن نیست، هر لحظه بیشتر می‌شود.

دو فروند کشتی نفتکش در دریای عمان روز پنجشنبه ۲۳ خرداد ماه هدف حمله خرابکارانه قرار گرفتند.

در حالی که این حادثه با محکومیت جهانی مواجه شد، "مایک پمپئو" وزیر امور خارجه آمریکا، بدون ارائه هرگونه مدرکی جمهوری اسلامی ایران را به دست داشتن در آن متهم کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران اتهام‌زنی آمریکا را در رابطه با حادثه نفتکش‌ها در دریای عمان نه تنها شوخی و خنده‌دار ندانست بلکه آن را نگران‌کننده و هشدارآمیز ارزایابی کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha