سی ان ان روز شنبه گزارش داد: با انتشار تصاویری ویدئویی، ایران از سوی آمریکا متهم به از بین بردن شواهد شده و در این تصاویر نشان داده میشود که قایق متعلق به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تلاش به برداشتن یک مین عمل نکرده از بدنه یکی از دو نفتکش دارد.
یک مقام ارشد آمریکایی (در این گزارش اشارهای به نام وی نشد) به سی ان ان گفته که ایران با خروج آمریکا از توافق هستهای، با تحریمها و قدرت نمایی نظامی آمریکا در منطقه مواجه است و تلاش میکند به آنها پاسخ دهد، اما تا کنون شاهد تغییر رفتار ایران و بازگشت این کشور به میز مذاکره نبودهایم.
سی ان ان افزود: اما این درحالیست که رئیس جمهوری آمریکا تاکید دارد سیاست وی در قبال ایران جواب داده است.
این رسانه تصویری آمریکایی ادامه داد: منابع خبری به سی ان ان گفتهاند که شواهد نشان میدهد که ایران، تنگنای مالی و اقتصادی را با کاهش درآمدهای نفتی که مورد تحریم قرار گرفته است، احساس میکند.
سی ان ان ادامه داد: ایران هرگونه دست داشتن در این خرابکاری را رد میکند و میگوید که آمریکا شواهد محدودی دارد اما آمریکا بر این باور است که این مدرک کاملاً واضح و روشن است.
خبرنگار سی ان ان افزود: مشخص نیست که آمریکا پس از این قرار است چه اقدامی انجام دهد اما سرپرست پنتاگون (پاتریک شاناهان) گفته خواهان ایجاد یک اجماع بین المللی است که تاکید کند ایران در پشت این قضیه قرار داشته است.
اما آنچه از متحدان آمریکا در این رابطه میشنویم این است که هرچند با برآورد آمریکا خود را موافق نشان میدهند، اما آنطوری که آمریکا میگوید، ایران را البته اینچنین مقصر در این ماجرا نمیدانند.
به گفته سی ان ان، به خاطر داشته باشید که طرفهای اروپایی همچنان خواهان حفظ توافق هستهای هستند و تحقیقاتی که درمورد واقعه قبلی نفت کشها (الفجیره) به عمل آمد، کشورهایی که درگیر در این تحقیق بودند، اعلام کردند که بازیگران حکومتی در این قضیه دخیل بوده، اما حاضر نشدند نامی از ایران ببرند.
دو فروند کشتی نفتکش در دریای عمان روز پنجشنبه ۲۳ خرداد ماه هدف حمله خرابکارانه قرار گرفتند.
در حالیکه این حادثه با محکومیت جهانی مواجه شد، "مایک پمپئو" وزیر امور خارجه آمریکا، بدون ارائه هرگونه مدرکی جمهوری اسلامی ایران را به دست داشتن در آن متهم کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز اتهامزنی آمریکا را در رابطه با حادثه نفتکشها در دریای عمان نه تنها شوخی و خندهدار ندانست بلکه آن نگرانکننده و هشدارآمیز ارزایابی کرد.
سید عباس موسوی در واکنش به اتهامزنی بیاساس وزیر امور خارجه آمریکا اظهار داشت: مسئولیت تامین امنیت تنگه هرمز، بر عهده جمهوری اسلامی ایران است و نشان دادیم که در سریعترین زمان ممکن به کمک ملوانان کشتیهای دچار سانحه رفتیم و آنها را نجات دادیم.
وی افزود: ظاهراً برای آقای پمپئو و سایر دولتمردان آمریکایی متهم کردن ایران در حادثه مشکوک و تاسفبار برای نفتکشها راحتترین و سادهانگارانهترین کار است. در حالیکه نخستوزیر ژاپن برای کاهش تنشها، با نفر اول جمهوری اسلامی ایران در حال دیدار است کدام دستهای پنهان بدنبال اثرگذاری بر این تلاشها در منطقه است و چه کسانی از آن سود میبرند؟!
این دومین حمله به نفتکشهای در خلیج فارس در ماههای اخیر است. دو نفتکش عربستان و امارات روز ۲۲ اردیبهشت ماه در نزدیکی بندر «الفجیره» امارات عربی متحده هدف حمله خرابکارانه قرار گرفتند.