'لی شیائو شیان' روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا تاکید کرد از ماه می (اردیبهشت) به این طرف اوضاع در منطقه خاورمیانه و به دنبال اقدامات آمریکا روز بدتر شده است و حالا هم انفجار نفتکش ها و بهانه های آمریکا، آتش تنش ها را بیشتر کرده است.
وی با ابراز نگرانی بابت افزایش تنش ها در منطقه گفت: انفجارها زمانی رخ داد که "آبه شینزو" نخست وزیر ژاپن در حال دیدار رسمی از ایران بود در حالی که تهران سعی داشت از این سفر در راستای توسعه روابط دو جانبه و کاهش مشکلات منطقه ای استفاده کند، چنین اتهامی به ایران بدون هیچگونه دلیل و مدرکی، پدیرفتنی نیست.
این تحلیلگر چینی با اشاره به اینکه بهانه جویی های پی در پی آمریکا علیه ایران بخصوص به دنبال انفجار نفتکش ها در دریای عمان، کشورهای مختلف جهان را نگران کرده است تصریح کرد اوضاع بسیار پر تنش است البته شرایط جنگی نیست اما باید مراقبت کرد به هر صورت اکنون چالش های دیگری هم در خاورمیانه وجود دارد اگر اوضاع از کنترل خارج شود هر لحظه ممکن است تنش ها به درگیری منجر شود.
رییس موسسه پژوهشی کشورهای عربی و چین دانشگاه نینگ شیا تاکید کرد که ایران به هر صورت یک قدرت منطقه ای است و تجربیات فراوانی در برابر فشارها و برای مقابله با آنها دارد در زمان حاضر هیچ مدرکی را نمی تواند دید که ایران را مقصر بداند.
این کارشناس چینی تصریح کرد که برخی از مقام های آمریکا خیلی زود ایران را مقصر دانستند و شماری از رسانه های آن کشور نیز به این خبر دامن زدند، اما اینها نمی تواند اسناد قابل قبولی برای همه کشورهای جامعه بین المللی باشد.
لی ادامه داد: تنها معدود کشورهایی هستند که از آمریکا و اتهاماتش علیه ایران حمایت کرده اند آنها هم کشورهایی هستند که می خواهند برای ایران مشکلاتی بوجود آورند و آمریکا را برای فشار بیشتر علیه ایران مورد حمایت قرار می دهند.
استاد دانشگاه نینگ شیا چین گفت: به هر صورت فشارهای آمریکا علیه ایران هر روز بیشتر شده است ایران در این شرایط تلاش کرده است با کشورهای دیگر جامعه بین المللی ارتباط بیشتری پیدا کند و اخیراً هم در اجلاس سران شانگهای مواضع خود را آشکارا مطرح کرده است.
او گفت که اکنون سرنوشت برجام از اهمیت بالایی برخوردار است و باید دید در روزهای آینده چه تحولاتی در منطقه رخ می دهد.
دو فروند کشتی نفتکش در دریای عمان روز پنجشنبه ۲۳ خرداد هدف حمله خرابکارانه قرار گرفتند اولین شناور ساعت ۸ و ۵۰ دقیقه صبح پنجشنبه در فاصله ۲۵ مایلی بندر جاسک ایران دچار حادثه شد و یک ساعت بعد، نفتکش دوم در فاصله ۲۸ مایلی این بندر دچار حریق شد یکی از کشتیها از قطر عازم تایوان و کشتی دوم از عربستان سعودی راهی سنگاپور بود.
این دومین حمله به نفتکشهای خلیج فارس در ماههای اخیر است دو نفتکش عربستان و امارات روز ۲۲ اردیبهشت در نزدیکی بندر «الفجیره» امارات عربی متحده هدف حمله خرابکارانه قرار گرفتند.
در گفت وگو با ایرنا
کارشناس چینی: عقل سالم اتهام به ایران در حادثه نفتکش ها را نمی پذیرد
۲۷ خرداد ۱۳۹۸، ۱۶:۱۵
کد خبر:
83356467
پکن- ایرنا- رییس موسسه مطالعاتی کشورهای عربی و چین دانشگاه "نینگ شیا" چین با اشاره به اتهام ناروای آمریکا به ایران در حادثه نفتکش های دریای عمان تاکید کرد هیچ عقل سالمی اتهام به ایران در این حادثه را نمی پذیرد.
اخبار مرتبط
-
رسانه های فرانسه:
شواهد معتبری دال بر دخالت ایران در حادثه نفتکش های ژاپنی و اتریشی وجود ندارد
تهران - ایرنا - رسانه های فرانسه به نقل از کارشناسان و مقامات آمریکا ، فرانسه و ایران تاکید…
-
حادثه نفتکش ها، اتهام مضحکی که حتی ژاپن هم نپذیرفت
پکن- ایرنا- ساعتی بعد از انفجار دو نفتکش در دریای عمان، آمریکا شتابزده و بدون ارایه هیچگونه…
-
سی ان ان: متحدان اروپایی آمریکا، ایران را در ماجرای نفتکش ها مقصر نمی دانند
تهران - ایرنا - شبکه خبری تلویزیونی «سی ان ان» گزارش داد: هرچند متحدان اروپایی آمریکا موافق…
-
برخی از تحلیل گران رسانه های عربی؛
حمله به نفت کش ها بهانه ای برای تنش آفرینی علیه ایران است
تهران- ایرنا- برخی از تحلیلگران رسانه های عربی با اشاره به همزمانی حمله مشکوک به دو نفتکش در…
نظر شما