تهران – ایرنا – کشورهای اروپایی نسبت به درخواست آمریکا از این کشورها برای پیوستن به ائتلاف دریایی در تنگه هرمز، علاقه چندانی نشان نمی دهند و به نظر می رسد قصد ندارند تسلیم خواست واشنگتن شوند.

آمریکا می خواهد ائتلافی از نیروهای دریایی اروپایی را در خلیج فارس ایجاد کند تا به زعم خود از کشتیرانی در تنگه هرمز محافظت کند.

اما یکی از کشورهای اروپایی که آمریکا را تحویل نگرفته و در رد درخواست واشنگتن، پا در یک کفش کرده، آلمان است.۹۱۰۹  

«هایکو ماس» وزیر امور خارجه آلمان روز دوشنبه بار دیگر تاکید کرد که کشورش در ماموریت دریایی تحت هدایت آمریکا در تنگه هرمز شرکت نخواهد کرد.

وی با اعلام اینکه برلین موافق ماموریتی اروپایی است، ‌ هشدار داد که پیشرفت در این زمینه، دشواری های بسیاری دارد. ۹۱۰۹

ماس به خبرنگاران گفت: فعلا، بریتانیایی ها به ماموریت آمریکایی ملحق می شوند، ما این کار را انجام نخواهیم داد.

وی انجام ماموریت اروپایی را خارج از برنامه ندانست،  اما تاکید کرد که متقاعد کردن اتحادیه اروپا برای انجام چنین ماموریتی، زمان‌بر است.

سخنگوی دولت آلمان نیز پیشتر در یک کنفرانس خبری به نقل از «آنگلا مرکل» صدراعظم و تمامی اعضای دولت این کشور اعلام کرد که برلین در ائتلاف دریایی به رهبری آمریکا در خلیج فارس شرکت نخواهد کرد.

سفارت آمریکا در برلین هفته گذشته اعلام کرد که ایالات متحده از آلمان خواسته است به فرانسه وانگلیس در ماموریتی برای محافظت از کشتیرانی در تنگه هرمز ملحق شود، اما آلمان این درخواست را رد کرده است.  

سفارت آمریکا در حالی از پیوستن فرانسه به این ماموریت خبر داده که پاریس اعلام کرده است به همکاری برای تبادلات اطلاعاتی در مورد کشتیرانی در آب‌های خلیج فارس ادامه خواهد داد، اما در ائتلاف دریایی شرکت نخواهد کرد.

رسانه‌های اسپانیا نیز به نقل از دیپلمات‌های این کشور تایید کرده اند که مادرید هم به حضور در این ائتلاف پاسخ منفی داده است و قصدی برای شرکت در این ائتلاف دریایی و نظارت بر تنگه هرمز ندارد.

اما دولت آمریکا که برای تشکیل ائتلاف ضد ایرانی در تنگه هرمز از اروپا مایوس شده، حال به کشورهای آسیایی و استرالیا رو آورده است.

شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴ گزارش داد که دولت واشنگتن تاکنون در همراه کردن متحدان خود برای اجرای طرح تشکیل ائتلاف نظامی در خلیج فارس ناکام مانده است.

هدف آمریکا از تشکیل ائتلاف، آن طور که مقام های واشنگتن ادعا می کنند حمایت از نفتکش‌ها و کشتی‌های تجاری حاضر در خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان در برابر ایران است.

به نظر می رسد، دولت ژاپن نیز به دعوت آمریکا برای حضور در ائتلاف تنگه هرمز به سردی پاسخ داده است.

در همین حال، «جئونگ کیونگ دو» وزیر دفاع کره جنوبی گفته است که آمریکا تا کنون از کره جنوبی برای پیوستن به ائتلاف نظامی حفاظت از «تنگه هرمز» درخواست رسمی نکرده است.

وی در پارلمان کره جنوبی در سئول از سفر وزیر دفاع آمریکا به سئول در روز جمعه خبر داد و گفت: ممکن است در این دیدار مسایلی مانند پرتاب موشک های کره شمالی، مانورهای مشترک دو کشور و حفاظت از تنگه هرمز مورد بررسی قرار گیرد.

در این بین، ‌ ایران نسبت به تشکیل ائتلاف دریایی در خلیج فارس، ‌ موضع گیری کرده است.

سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در نشستی خبری، با اشاره به طرح اروپایی‌ها برای تشکیل ائتلاف دریایی در خلیج ‌فارس گفت: توصیه نمی‌کنیم کشورهای فرامنطقه‌ای به این ائتلاف‌ها بپیوندند؛ ائتلاف‌هایی که مبنای درستی ندارند و براساس توهم هستند. او با بیان اینکه ایران خود را موظف به حفظ امنیت خلیج‌فارس و تنگه هرمز می‌داند، تصریح کرد : به آمدن کشورهای فرامنطقه‌ای به‌منظور تأمین امنیت تنگه هرمز راضی نیستیم؛ زیرا این منطقه امنیت دارد.

علی ‌ربیعی سخنگوی دولت نیز با خصمانه توصیف کردن اقدامات اروپایی‌ها، اعزام ناوگان به خلیج ‌فارس را «تحریک‌کننده» و موجب افزایش تنش‌ها ارزیابی کرد.