نشریه " تایمز او ایندیا" نوشت: رهبران احزاب مخالف سیاسی هند در حمایت از دو سروزیر سابق ایالت جامو و کشمیر اقدام به این راهپیمایی اعتراض آمیز کرده اند.
محبوبه مفتی رهبر حزب دموکراتیک مردمی و عمرعبدالله رهبر حزب کنفراس ملی از جمله سروزیران سابق ایالت جامو و کشمیر هستند که از زمان لغو امتیازات خاص این ایالت در حصر خانگی قرار گرفته اند.
رهبران مخالف خواستار آزادی فوری محبوبه مفتی و عمر عبدالله، لغو اختیارات اضطراری در کشمیر و احیای خدمات مخابراتی در ایالت جامو و کشمیر شدند.
غلام نبی آزاد رهبر حزب کنگره و سروزیر اسبق ایالت جامو و کشمیر از دولت هند خواست تا با حضور رهبران سیاسی در کشمیر و بررسی این ایالت موافقت کند.
هفته گذشته دولت جامو و کشمیر با سفر آزاد به کشمیر مخالفت کرد و وی را در حالی که در فرودگاه سرینگر حضور داشت به دهلی نو بازگرداند.
این درحالی است که پلیس ایالت جامو و کشمیر روز جمعه اعلام کرد که وضعیت در این منطقه آرام است.
بر اساس گزارش های منتشر شده، از زمان لغو امتیازات خاص جامو و کشمیر، پلیس بیش از ۴ هزار کشمیری را بازداشت کرده است.
همچنین در چند روز گذشته چندین درگیری میان مردم محلی و نیروهای امنیتی در مناطق مختلف کشمیری رخ داده است.
نخست وزیر هند 5 اوت(14 مرداد) از تصمیم خود برای لغو خودمختاری نسبی و اختیارات ویژه منطقه جامو و کشمیر خبر داد.
طبق اصل ۳۷۰ قانون اساسی هند، این منطقه به جز در مسایل دفاعی و امور خارجی، در سایر موارد از اختیارات خاص برخوردار بود.
حزب حاکم بهاریتا جاناتای هند تحت رهبری "نارندرا مودی"، نخست وزیر این کشور از مدت ها پیش این منطقه را بخش جدایی ناپذیر هند محسوب و مالکیت پاکستان را بر آن رد می کند.
دولت پس از لغو اصل 370 قانون اساسی و بند 35 قانون هند که اختیارات ویژه ای برای ایالت جامو و کشمیر در نظر گرفته بود، برای جلوگیری از اعتراض مردم، مدارس و دانشگاه ها را تعطیل و تلفن و اینترنت این منطقه را قطع کرد.
طبق بند ۳۵ قانون هند فروش هرگونه اموال غیر منقول به افرادی که بومی ایالت جامو و کشمیر نیستند، ممنوع است و ساکن دائمی جامو و کشمیر فردی است که پیش از سال ۱۹۵۴ مقیم این ایالت بوده باشد یا ۱۰ سال دائم و مستمر در آن زندگی کرده باشد.