تهران- ایرنا- در کارزار دیپلماتیک نابرابری که علیه ایران به راه افتاده است، باید از ظرفیت‌های موجود حداکثر استفاده را کرد. رئیس‌جمهوری و وزیر امور خارجه به خوبی می‌توانند ‌از این محدودیت‌ها فرصت‌سازی کرده و در مسیر تامین منافع ملی گام بردارند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت‌الاسلام والمسلمین «حسن روحانی» رئیس‌جمهوری صبح امروز دوشنبه برای شرکت در هفتاد و چهارمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل راهی نیویورک شد. دولت آمریکا برخلاف قرارداد مقر که با سازمان ملل متحد منعقد کرده است، در روزهای اخیر اقدام به کارشکنی در صدور ویزا برای هیات ایرانی کرده بود و حتی اخباری منتشر شد مبنی بر اینکه ممکن است سفر به نیویورک انجام نشود.  
در نهایت دولت ‌آمریکا برای «معاونین دفتر» رئیس‌جمهور و «تیم رسانه‌ای» که قرار بوده روحانی را در این سفر همراهی کنند، ویزا صادر نکرد؛ به گونه‌ای که رسانه‌های آمریکایی هم اذعان کردند که واشنگتن برای یک سوم از هیات رئیس‌جمهور برای سفر به نیویورک ویزا صادر نکرده است. ضمن اینکه ویزای صادر شده برای رئیس‌جمهور نیز محدود است و حسن روحانی صرفا اجازه دارد که میان محل اقامتش، مقر سازمان ملل و نمایندگی ایران در سازمان ملل تردد کند.
با این حال به نظر می‌رسد این اقدامات نه تنها نتیجه مطلوب ترامپ را به همراه نداشته، بلکه نوعی تبلیغ منفی برای دولت ‌آمریکا که مدعی حمایت از حقوق‌بشر، دموکراسی و آزادی را دارد به همراه داشته و تبلیغی مثبت برای ایران باشد.
رئیس‌جمهوری نیز صبح امروز و پیش از عزیمت به نیویورک در فرودگاه مهرآباد با اشاره به این کارشکنی آمریکایی‌ها اظهار داشت: «احساس ما این بود که آمریکایی‌ها خیلی تمایل ندارند هیات‌های ایرانی در سازمان ملل رفت و آمد کنند، مصاحبه کنند و در رده‌های مختلف حضور داشته باشند، دلیل آن را باید آمریکایی ها توضیح دهند یا از بیان حق می ترسند چون حق برایشان خیلی تلخ است و یا دلایلی دارند که می‌خواهند در افکار عمومی مردم خود تاثیرگذاشته نشود.» وی تاکید کرد: «وقتی آمریکایی‌ها تمایل ندارند که ما در سازمان ملل حضور داشته باشیم ما باید اصرار داشته باشیم که حتما این سفر را برویم.». 
با وجود کارشکنی آمریکا در صدور ویزا و ایجاد محدودیت برای هیات ایرانی، برنامه کاخ سفید در ایجاد محدودیت برای تیم دیپلماتیک ایران به نظر شکست خورده است زیرا تاکنون دیدار با سران ۱۵ کشور در مدت سه روز نهایی شده است. علاوه بر این، رئیس‌جمهوری علاوه بر چند مصاحبه مطبوعاتی و چند نشست با مدیران مسئول رسانه‌ها، دیدارهایی را با فرهیختگان و صاحبنظران آمریکایی خواهد داشت. روحانی در این سفر هم در سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد و هم در رایزنی‌ها و گفت‌وگوهایی که در نیویورک خواهد داشت، مواضع اصولی ایران را برای دنیا تبیین خواهد کرد.  
هفتمین سفر  روحانی به نیویورک در حالی انجام می‌شود که اتفاقات زیادی در ماه‌های اخیر در منطقه خلیج فارس رخ داده است. ‌آمریکای ترامپ تنش‌آفرینی‌ها را در منطقه با اعمال سیاست‌های خصمانه علیه تهران کلید زده است اما امپراطوری رسانه‌ای غرب با وارونه‌نمایی تلاش می‌کند ایران را در جایگاه متهم قرار داده و زمینه امنیتی‌سازی پرونده ایران و منزوی کردن تهران را رقم بزند؛ همان مسئله‌ای که نومحافظه‌کاران آمریکایی، برخی از حکام جوان کشورهای منطقه و نخست‌وزیر رژیم صیهونیستی آن را پیگیری می‌کنند و مهمترین نقدشان به توافق هسته‌ای نیز این بود که برجام توانست ایران را از اتهام نقض و تجاوز به صلح و امنیت بین‌المللی تبرئه کند.  
در چنین شرایطی حضور در مجامع بین‌المللی و تبیین مواضع به حق جمهوری اسلامی ایران بسیار حائز اهمیت است. در همین ماجرای اخیر حمله به تاسیسات نفتی آرامکو، رهبران آمریکا بدون هیچ دلیل موجه و تنها با استناد به ذهنیات و علائق خود شروع به اتهام‌زنی علیه ایران کردند و به دنبال آن، زبان برخی از مقامات سعودی و غربی هم به اتهام‌زنی علیه تهران باز شد. طبیعی است که رئیس‌جمهوری در نیویورک خواهد گفت که چه کسانی با تحمیل بدترین و ظالمانه‌ترین جنگ به ملت یمن زمینه‌ساز کشتار بی‌رحمانه مردم این کشور و نابودی زیرساخت‌های آن شدند.  
در چنین شرایطی طبیعی است که ملت یمن با استفاده از هر ابزار در دسترس، از خود دفاع کند. در عین حال ایران همانند تمام این سال‌ها از صلح سخن می‌گوید و قرار است اجزا و بخش‌های مختلف ابتکار صلح هرمز را تببین کند. در عین حال باید توجه داشت که مخاطب سخنان و اظهارات رئیس‌جمهوری کیست. قرار نیست نسبت به هر اظهارنظری از سوی رئیس‌جمهوری و وزیر امور خارجه نگاه یکسویه و جناحی و مبتنی بر رقابت‌های داخلی داشته باشیم.
در کارزار دیپلماتیک نابرابری که علیه ایران به راه افتاده است، باید از ظرفیت‌های موجود حداکثر استفاده را کرد؛ اتفاقا همین مسئله موجب هراس و نگرانی مقامات ‌آمریکایی علیه هیات ایران و اعمال محدودیت‌ها بر اعضای آن شده است. رئیس‌جمهوری و وزیر امور خارجه به خوبی می‌توانند ‌از این محدودیت‌ها فرصت‌سازی کرده و در مسیر تامین منافع ملی گام بردارند. بهتر است کمی حوصله به خرج دهیم و منتظر باشیم و از فرصتی که دشمن ناخواسته برای ایران فراهم کرده است، استفاده کنیم.