«مجدالدین مستعان» روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه سلامت روان زنان چند برابر از مردان مهمتر به شمار میرود، اظهار داشت: سلامت روان زنان و دختران مورد توجه تمامی دولتها است و رسیدن به این هدف نقش مهمی در پیشبرد اهداف سیاسی، اجتماعی و ورزشی دارد. محیط های ورزشی یکی از مکانهایی است که میتواند در سلامت روان دختران ایرانی تاثیر به سزایی داشته باشد؛زنان و دختران ایرانی نیمی از جمعیت جامعه هستند و عمده تربیت نسل آینده بر عهده این قشر است.
این روانشناس حوزه ورزش ادامه داد: فضاهایی که بانوان در آن حضور دارند هم جایی برای ورزش است و هم جایی برای تخلیه هیجانهای فردی. سکوها به عنوان بخشی از محیطهای ورزشی بدون شک بر سلامت روان دختران ایرانی تاثیر مثبتی دارد. محیط گروهی حضور در ورزشگاه موجب انسجام جمعی خواهد شد و هدایت افکار و توجه را به سمت دیگر خواهد کرد. جهت دادن مثبت به این هیجان ها یکی از مهمترین دستاورد حضور زنان در ورزشگاه است.
مستعان با یادآوری برخی رفتارهای ناهنجار ورزشی در استادیوم ها گفت: هیجان زمانی که از سطح استاندارد خود خارج میشود ممکن است سمت و سوی خشونت کلامی و فیزیکی بگیرد و رفتارهای مخربی رخ دهد. هدایت این رفتارها میتواند هیجان را در مسیر مثبت سوق دهد و این کار توسط لیدرهای آموزش دیده میتواند انجام شود. کانون های هواداری میتوانند با صدور کارت هواداری برای هواداران اقدامات مهمی برای آموزش زنان برای حضور در ورزشگاه انجام دهند.
وی در زمینه تاثیر حضور این قشر بر رفتار دیگر هواداران تصریح کرد: زنان و دختران ایران با حضور در ورزشگاه میتوانند تسهیل کننده رفتار اجتماعی باشند زیرا آنان قدرت تاثیر گذاری زیادی بر رفتارهای جمعی دارند. در ابتدای راه حضور زنان در ورزشگاه هستیم و باید فرهنگ سازی لازم را انجام دهیم. اگر تا امروز در ورزشگاه ها به مشکل برخوردیم دلیل این است که فرهنگ سازی لازم از طریق آموزش شکل خواهد گرفت و این یک اصل اساسی در علوم رفتاری است.