۲۷ بهمن ۱۳۹۷، ۱۷:۲۵
کد خبر: 83211537
T T
۰ نفر
خشونت های فوتبالی ثمره كم توجهی به روانشناسی ورزش است

تهران- ایرنا- روانشناس كمیته ملی المپیك با بیان اینكه آمادگی جسمانی و تكنیكی كنشگران فوتبالی در یك مسابقه مهم و ضروری است، خشونت های جاری در فوتبال كشور را ناشی از كم توجهی به روانشناسی ورزشی عنوان كرد.

«مجدالدین مستعان» روز شنبه در زمینه واكاوی خشونت های كلامی و فیزیكی لیگ برتر فوتبال ایران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: با وجود ضرورت های آمادگی روانی در كنار آمادگی تاكتیكی و جسمانی ورزشكاران، روانشناسی ورزش در فوتبال ایران كمتر مورد توجه قرار می گیرد.
وی اظهار داشت: در چند هفته اخیر اعتراضات فراوانی در لیگ برتر و زمین فوتبال مطرح شده كه برای ریشه یابی آن باید به ابعاد مهم آمادگی كنشگران در زمین فوتبال پرداخته شود.
این كارشناسی روانشناسی ورزشی ادامه داد: آمادگی تكنیكی، آمادگی جسمی و آمادگی روانی سه اصل مهمی در ورزش به ویژه رشته فوتبال هستند كه برای موفقیت در میدان نیز لازم و ضروری است؛ بازیكنان و داور باید در زمین مسابقه دارای این سه اصل باشند.
مستعان با بیان اینكه در بحث داوری باید بعد روانی در اولویت قرار داشته باشد، اظهار داشت: اگر داور در 2 بعد جسمی و تاكتیكی آماده باشد،پ لازم است در بعد روانی نیز در بالاترین سطح قرار گیرد زیرا بازی فوتبال بازی هیجان ها است و فشار مسابقه، اعتراض بازیكنان و تماشاگران موجب خواهد شد تا اشتباه كوچكی در جریان بازی به اشتباهات متعدد تبدیل شود؛ برای پیشگیری از اشتباهات متعدد، داوران باید برای مسابقات بزرگ از لحاظ ذهنی آماده باشند.
این روانشناس ورزشی با بیان اینكه مثلث آمادگی تنها برای داوران نیست بلكه این مثلث باید در بازیكنان قویتر باشد، تاكید كرد: كنترل هیجان با حرف امكان پذیر نیست بلكه مهارتی آموختنی است كه باید فوتبالیست های ایرانی آن را بیاموزند. اعتراضات بی مورد به داوری و به حاشیه كشاندن بازی توسط بازیكنان بزرگ نه تنها موجب می شود بار روانی برای داوران بیش از پیش شود بلكه آسیب های فراوانی در سطح جامعه به همراه خواهد داشت.
مستعان در تبین آسیب های خشونت در فوتبال یادآور شد: بازیكنان فوتبال در تیم های بزرگ الگوی جوانان و نوجوانان هستند كه براساس نظریه یادگیری تمام رفتارهای خود را با آنان هماهنگ خواهند كرد و حتی این رفتارها به لباس پوشیدن جوانان نیز سرایت می كند. اعتراض بی مورد و تكرار در كنار پرخاشگری در زمین بازی تنها به 90 دقیقه فوتبال منتهی نمی شود بلكه با درونی شدن آن در نوجوانان، موجب گسترش خشونت در سطح جامعه خواهد شد.
روانشناس حوزه ورزش در زمینه راهكارهای كاهش خشونت كلامی و فیزیكی در فوتبال اظهار داشت: حدود 20 سال است كه رشته روانشناسی ورزشی در ایران رواج پیدا كرده اما این رشته در فوتبال به خوبی مورد استفاده قرار نمی گیرد و این موضوع خلایی در ورزش ایران به شمار می رود؛ باید برای بازیكنان حرفه یك تیم روانشناس استفاده كرد تا بازیابی ذهنی در تیم انجام شود.
وی ادامه داد: اگر این این مهم تحقق پیدا نكند همان اتفاقی رخ داد كه فوتبالیست های ایرانی نتوانستند پس از گل اول ژاپن به تیم ملی در جام ملت های 2019 روحیه از دست رفته خود را بازیابی كنند.
ورزشی ** 2052**9129