به گزارش معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری، تهیه غذای سالم در کشور یکی از دغدغههای اصلی ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است که با همین هدف هم اقدام به راهاندازی شبکه محصول سالم کرده است، شبکهای که تامین غذای سالم از مزرعه تا سفره را دنبال میکند.
دکتر مصطفی قانعی گفت: در حال حاضر اسناد بالادستی برای توسعه غذای سالم مشخص است، باید مسیر توسعه و نقشه راه نیز مشخص شود، نقش این صنعت کاربردی در تامین سلامت انسان هم مزید بر علت شده که همه کشورها به سمت تدوین برنامه راهی برای ارتقای کیفیت غذای مصرفی مردم حرکت کنند.
وی بیان کرد: باید تولید و مصرف محصولات ارگانیک در کشور مورد توجه قرار گیرد و این کالا از قالب یک کالای لوکس برای ثروتمندان خارج شود و در اختیار همه قرار گیرد.
قانعی گفت: در تدوین نقشه راه محصولات ارگانیک علاوه بر موضوع سلامت افراد جامعه، باید موارد دیگری مانند اشتغال، معیشت مردم، میزان تولید و صادرات هم در نظر گرفته شود. گردش مالی غذا ۲۰۰ هزار میلیارد ریال در سال است، در حالی که گردش مالی دارو ۱۰ درصد آن هم نیست، اما ستاد در زمینه دارو موفق عمل کرده است که برای غذا نیز باید مشابه آن عمل کرد.
دبیر ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: ستاد در صورت ایجاد زیر ساخت لازم توسط انجمن توسعه و ترویج محصولات کشاورزی ارگانیک، قادر به ایجاد کشش بازار برای محصولات ارگانیک است. رونق انجمن ارگانیک و محصولات ارگانیک موجب توسعه کودهای زیستی، زیست مهارگرها و محصولات کشت بافتی برای دستیابی به ۳ درصد بازار جهانی خواهد شد.
قانعی معتقد است که در تولید محصولات ارگانیک باید ساز و کاری داشته باشیم که تولید این محصولات از تقلباتی که در بازار هست در امان بماند.