۲۷ خرداد ۱۳۹۷، ۱۵:۵۰
کد خبر: 82944868
T T
۰ نفر
كودهاي زيستي كيفيت محصولات كشاورزي را افزايش مي‌دهد

تهران - ايرنا -دبير ستاد توسعه زيست فناوري معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، يكي از راه هاي بهبود كيفيت محصولات كشاورزي مصرفي مردم را استفاده از كودهاي زيستي عنوان كرد.

به گزارش روز يكشنبه گروه علمي ايرنا از معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، دكتر مصطفي قانعي در خصوص سالم سازي محصولات كشاورزي، بيان كرد: يكي از اولويت هاي ستاد توسعه زيست فناوري، كاهش مصرف كودهاي شيميايي در كشاورزي و كاهش مخاطرات استفاده از اين سموم است.
وي افزود: توليد كودهاي زيستي به فناوري هايي نياز دارد كه خوشبختانه اين فناوري ها در حد اعلا و خوب در كشور وجود دارد؛ فقط بايد بازار اين محصولات در كشور شكل بگيرد.
به گفته دبير ستاد توسعه زيست فناوري معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، كودهاي زيستي (كود بيولوژيك) به مواد حاصل‌خيزكننده‌اي گفته مي‌شود كه داراي تعداد كافي از يك يا چند گونه از ميكروارگانيسم‌هاي سودمند خاكزي هستند.
وي همچنين تصريح كرد: كودهاي زيستي، ريزاندامگان‌هايي (ميكروارگانيسم‌هايي) هستند كه قادرند عناصر غذايي خاك را در يك فرايند زيستي تبديل به مواد مغذي همچون ويتامينها و ديگر مواد معدني كرده و به ريشه خاك برساند.
دبير ستاد توسعه زيست فناوري معاونت علمي ادامه داد: مصرف كودهاي زيستي كم هزينه تر هستند و در اكوسيستم آلودگي به وجود نمي‌آورد.
در دهه‌هاي گذشته بدليل مصرف كودهاي شيميايي اثرات زيست محيطي متعددي از جمله انواع آلودگي‌هاي آب و خاك و مشكلاتي در خصوص سلامتي انسان و ديگر موجودات زنده به وجود آمد. سياست كشاورزي پايدار و توسعه پايدار كشاورزي، متخصصين را بر آن داشت كه هر چه بيشتر از موجودات زنده در خاك در جهت تأمين نيازهاي غذايي گياه كمك گيرند و بدين سان بود كه توليد كودهاي زيستي آغاز شد.
علمي ** 1836 **1440
۰ نفر