تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۸ - ۱۸:۰۶

تهران- ایرنا- رسانه های خبری منطقه و جهان امروز (چهارشنبه) از اصابت چندین موشک به  پایگاه آمریکایی عین الاسد در استان الانبار عراق خبر دادند و پس از آن روابط عمومی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز با تایید این خبر اعلام کرد که این نیروی هوا - فضای سپاه دهها موشک بالستیک به سمت پایگاه عین‌الاسد شلیک کرده است، خبری که حکایت از تحقق وعده صادق دارد.

پس از اقدام تروریستی آمریکا در به شهادت رساندن سردار حاج قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران و ابو مهدی المهندس جانشین بسیج مردمی عراق و هشت نفر از یاران ایشان در بامداد ۱۳ دی ماه جاری، رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی با ارج نهادن به مقام والای این شهدان از انتقام سخت نسبت به عاملان این جنایت خبر دادند.

آمریکایی ها خیلی تلاش کردند تا از پاسخگویی ایران با واسطه قرار دادن سران شماری از کشورهای منطقه و جهان جلوگیری کنند، اما حرف ایران و ایرانی یکی بود، انتقام.

پس از فرمایشات محکم رهبر معظم انقلاب و واکنش های مردم ایران در انتقام خون شهدای فرودگاه بغداد، یاوه گویی های مقامات آمریکایی به ویژه "دونالد ترامپ" رییس جمهور قمار باز این کشور نیز شروع شد؛ فردی که مستقیما دستور ترور سردار قاسم سلیمانی، ابو مهدی المهندس و یاران ایشان را صادر کرده بود.  

انتقام وعده داده شده از سوی حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در شب دفن پیکر مطهر حاج قاسم سلیمانی رخ داد و نیروی هوا – فضای سپاه به چندین موشک زمین به زمین دو پایگاه آمریکا در عراق (کشور محل وقوع جنایت یانکی ها) را مورد حمله دقیق قرار دادند.

براساس اطلاعیه روابط عمومی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دهها موشک زمین به زمین  به پایگاه آمریکایی عین الاسد اصابت کرده است.

خبرها همچنین حکایت از شلیک چندین موشک به سوی یک پایگاه دیگر یانکی ها در استان اربیل عراق دارد.

یک منبع آگاه در اطلاعات سپاه نیز در گفت وگو با رسانه های داخلی اعلام کرد که ۸۰ تروریست آمریکایی در عملیات انتقام سپاه به هلاکت رسیدند و دست‌کم ۱۰۴ هدف از مواضع آمریکایی‌ها و متحدانش، در منطقه شناسایی شده‌اند که اگر آمریکایی‌ها مجدداً مرتکب هرگونه خطایی شوند، این مواضع هدف حمله قرار خواهند گرفت.

به‌گفته این منبع آگاه، در این حمله همچنین تعدادی هواپیمای بدون سرنشین و بالگرد و تجهیزات فراوان نظامی آمریکایی ها آسیب‌های جدی دیده‌اند.

به‌گفته این منبع مطلع، دقت و شدت اصابت موشک‌های شلیک‌شده به‌حدی بوده است که برخی از آن‌ها همزمان چند هدف حساس را تخریب کرده‌اند.

برخی از منابع غربی نیز از هدف قرار گرفتن ۱۳ جنگنده – بمب افکن آمریکایی و نابودی آنها در پایگاه عین الاسد در اثر پاسخ موشکی ایران خبر داده اند.

 بنابر اعلام برخی منابع خبری، مجروحان حمله موشکی بامداد امروز به پایگاه عین الاسد، با بالگرد به بغداد منتقل شده‌اند و ارتش تروریستی آمریکا از بخش بهداشت عراق درخواست کمک کرده است

یک منبع نیز به خبرنگار ایرنا در بغداد گفت که چند فروند هواپیمای آمریکایی به دنبال انفجار و اصابت موشک های ایرانی در پایگاه عین الاسد منهدم شده و هنوز در حال سوختن هستند.

شبکه المیادین هم به نقل از منابع میدانی خود اعلام کرد، دادند، نیروهای ائتلاف آمریکایی در پایگاه عین الاسد سراسیمه هستند و خبرها حاکی از آتش گرفتن هواپیماهای آمریکایی در این پایگاه است.

از نکات جالب این حمله این است که سامانه های پدافند هوایی آمریکا (پاتریوت و تاد) که وظیفه حراست از فضای هوایی پایگاه های آمریکایی در عراق را به عهده دارند نتوانستند حتی یک فروند از موشک های شلیک شده ایران را ره گیری نمایند، موضوعی که دوباره ناکارآمد بودن سامانه های پدافند آمریکایی را ثابت کرد.

وزارت دفاع آمریکا(پنتاگون) نیز با تأیید عملیات موشکی سپاه اعلام کرد: دو پایگاه آمریکایی در عراق، هدف بیش از ۱۲ موشک بالستیک ایران قرار گرفته است.

«جاناتان هافمن» دستیار سخنگوی پنتاگون در امور عمومی در بیانیه‌ای اعلام کرد: حدود ساعت پنج و ۳۰ دقیقه بعدازظهر به وقت محلی آمریکا، ایران بیش از ۱۲ موشک بالستیک علیه نیروهای ارتش آمریکا و ائتلاف در عراق شلیک کرد.

وی افزود: روشن است که این موشک‌ها از ایران شلیک شده و دو پایگاه در عین‌الاسد و اربیل را که میزبان پرسنل نظامی آمریکا و ائتلاف هستند، هدف گرفته است.

هافمن ادامه داد: ما در حال برآورد اولیه از خسارت‌ها هستیم.

دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا نیز در واکنش به حمله ایران به دو پایگاه یانکی ها در عراق، گفت که ارزیابی تلفات و خسارات در حال انجام است.

ترامپ در توئیتی مدعی شد: همه چیز خوب است. موشک‌هایی از ایران به سوی دو پایگاه واقع در عراق شلیک شد.

در حالی که ترامپ ادعا می کرد همه چیز خوب است، اداره هوانوردی فدرال آمریکا اعلام کرد که پرواز خطوط هوایی این کشور در حریم هوایی ایران، عراق، کشورهای حاشیه خلیج فارس و دریای عمان را ممنوع می باشد.

به گزارش شبکه الجزیره قطر، اداره هوانوردی فدرال آمریکا افزوده است: دلیل این اقدام، افزایش فعالیت‌های نظامی و احتمال اشتباه در محاسبات عنوان شده است.

یکی از پیامدهای حمله موشکی سپاه به دوپایگاه آمریکا در عراق، لغو سخنرانی ترامپ در سه شنبه شب (به وقت محلی) بود.

 رسانه‌های آمریکایی به نقل از یک مقام کاخ سفید اعلام کردند که سخنرانی «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا سه‌شنبه شب (به وقت محلی) درباره حمله ایران به پایگاه‌های آمریکایی لغو شده است.

رسانه‌های آمریکایی پس از حمله موشکی ایران خبر داده بودند که ترامپ قرار است سه شنبه شب (به وقت محلی) در کاخ سفید درباره حمله ایران به پایگاه‌های آن کشور در عراق سخنرانی کند. پس از پاسخ موشکی ایران به اقدام تروریستی یانکی ها، نانسی پلوسی رییس مجلس نمایندگان آمریکا با ابراز نگرانی از حملات انتقام‌جویانه ایران، از دولت آمریکا خواست که به اقدامات تحریک آمیز غیرلازم پایان دهد.

پلوسی شامگاه سه‌شنبه به وقت محلی افزود: از نزدیک اوضاع هدف قرار گرفتن نیروهای آمریکایی در عراق را مورد رصد قرار می دهد.

رییس مجلس نمایندگان آمریکا ادامه داد: ما باید از ایمنی پرسنل خود اطمینان حاصل کنیم که شامل پایان دادن به اقدامات تحریک‌آمیز غیر لازم مقامات دولت و درخواست از ایران برای پایان دادن به این خشونت باشد.

پلوسی تاکید کرد: آمریکا و جهان، استطاعت جنگ دیگری را ندارد.

واکنش پلوسی اولین واکنش علیه ترامپ نبود و برخی دیگر از مقامات و رسانه های آمریکایی و غربی نیز قبل و بعد از پاسخ موشکی ایران به دو پایگاه آمریکایی در عراق خواستار سکوت آمریکا شدند تا نیروهای آمریکایی کمتر در منطقه آسیب ببینند.

 نشریه انگلیسی فایننشال تایمز در گزارشی درباره پیامدهای پاسخ موشکی ایران نوشت: پیامدهای ناشی از تصمیم رئیس جمهوری آمریکا درباره ترور سردار سپهبد «قاسم سلیمانی» باعث ایجاد شکاف میان مقامات پنتاگون بر سر خروج نظامیان آمریکا از عراق و اقدام نظامی علیه ایران شده است.

این نشریه به اظهارات وزیر دفاع آمریکا «مارک اسپر» اشاره کرد که برخلاف دونالد ترامپ گفته است واشنگتن در صورت درگیری نظامی با ایران مطابق با قانون عمل می‌کند که طبق آن حمله به مراکز فرهنگی ممنوع است.

فایننشال تایمز افزود: مارک مایلی رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا هم مجبور شد نامه‌ای را که از سوی یکی از فرماندهان ارشد پنتاگون در عراق درباره خروج نیروهای این کشور منتشر شده، تکذیب کند. این اقدام به نوشته این نشریه انگلیسی نشان‌دهنده‌ی از کوره در رفتن مقامات پنتاگون در مقابل تشدید ناگهانی تنش‌ها در خاورمیانه از سوی ترامپ است.

«مایکل روبین» عضو ارشد یکی از موسسات محافظه‌کار آمریکایی نیز در این رابطه به فایننشال تایمز گفت: آنچه ما اینک شاهد هستیم نوعی سرخوردگی و سردرگمی عمیق است چرا که ترامپ تابع فرآیندها و قانون نیست.

وی با بیان این ادعا که ترور سردار سلیمانی می تواند به لحاظ راهبردی به نفع آمریکا باشد، افزود: اما عدم مهارت ترامپ مزایای آن را تضعیف کرده است.

فایننشال تایمز در ادامه به نقل از چهار مقام اسبق پنتاگون نوشت، تنش‌ها میان کاخ سفید و وزارت دفاع آمریکا بالا گرفته است. این نشریه به نقل از یکی از مقامات اسبق پنتاگون که نامش را فاش نکرد، نوشت، از مدت‌ ها پیش مقامات وزارت دفاع آمریکا بر سر ترور ژنرال سلیمانی اختلاف نظر داشتند، اما اغلب معتقد بودند که نبایستی به لانه زنبور نزدیک شد.

به نوشته این روزنامه انگلیسی، توئیت‌های ترامپ درباره هدف قرار دادن مراکز فرهنگی ایران، پنتاگون را تحت فشار قرار داده است؛ چراکه چنین اقدامی ناقض قوانین بین المللی درباره درگیری مسلحانه است که آمریکا ادعا می‌کند به آن وفادار است. همچنین چنانچه آمریکا قوانین را نقض کند کار او برای متقاعد کردن سایر کشورها برای تبعیت از این قوانین سخت‌ می‌شود.

از سویی یک مقام دیگر اسبق پنتاگون به فایننشال تایمز گفته است: سیاست آمریکا نه خروج نظامیان از عراق و نه حمله به مراکز فرهنگی ایران است. این اقدام برای وزیر دفاع و رئیس ستاد مشترک ارتش موضوعی جانبی دربرابر ماموریت اصلی آنها یعنی دفاع از نیروهای مستقر در منطقه است.

نشریه فایننشال تایمز در گزارش دیگری، تنش‌ ها میان آمریکا و ایران را آزمونی سخت برای محک زدن سیاست خارجی بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس توصیف کرد که از یک سو متحد دیرینه خود یعنی آمریکا و از سوی دیگر توافق هسته ای ایران را حفظ کند.

جک استراو وزیر امور خارجه اسبق انگلیس نیز در این زمینه می گوید: دولت (جانسون) بر سر دوراهی گرفتار شده است. ما باید به آمریکا نزدیک بمانیم، اما این موضوع برای جانسون هم آزمونی خواهد بود که از یک سو باید متحد غیرقابل پیش‌بینی را مدیریت کند و از سوی دیگر منافع انگلیس را حفظ و به فرانسه و آلمان نزدیک بماند.

**  مشخصات پایگاه عین السد یا همان پایگاه مجهز آمریکایی ها

پایگاه عین الاسد در ۱۰۸ کیلومتری غرب «الرمادی» واقع شده است و در سال ۲۰۰۳، تفنگداران آمریکایی این پایگاه را اشغال کردند و تا سال ۲۰۱۱ در آن باقی ماندند. عین الاسد دومین پایگاه هوایی بزرگ عراق است. در پایان سال ٢٠١٤، به بهانه مبارزه با داعش، بار دیگر این پایگاه تحت اختیار نظامیان آمریکایی قرار گرفت.

پایگاه نظامیان آمریکایی در عین الاسد عراق که شب گذشته با پاسخ موشکی سپاه مواجه شد، از پایگاه‌های بسیار مهم آمریکا در منطقه است که در آن شمار زیادی از هواپیماهای بدون سرنشین و بالگردهای آمریکایی در کنار تعداد نسبتا زیاد جنگنده – بمب افکن مستقر هستند. در این پایگاه نظامی چهار هزار نظامی آمریکا حضور دارند.

پایگاه عین الاسد در عراق، یک فرودگاه نظامی با باند فرود به‌طول ۴۰۰۰ متر است.

کار ساخت پایگاه هوایی عین الاسد، ۷ سال طول کشید (۱۹۸۷ ــ ۱۹۸۰) و مهندسین یوگوسلاو در آن مشارکت داشتند. این پایگاه هوایی که پس از پایگاه هوایی البلد (نزدیک فرودگاه بغداد)، دومین پایگاه هوایی عراق است، ۵۰ کیلومترمربع مساحت و ۳۰ کیلومتر محیط دارد و در آن امکاناتی نظیر واحد مسکونی، مسجد، مدرسه ابتدایی و راهنمایی هم بوده است.

پس از اشغال آن از سوی آمریکایی‌ها، این پایگاه به‌صورت همچون یک شهر در آمده است. سال ۲۰۰۶، خبرنگار بی‌بی‌سی که درون این پایگاه رفته بود، آن را چنین توصیف کرد: «قسمتی از پایگاه که برای آمریکایی‌ها بود، وضعیت بهتری داشت و آسفالت‌ها سالم‌تر بود. آن‌ها تلاش کرده بودند آن‌جا را مثل یک منطقه حومه‌نشین آمریکا در بیاورند... برای این‌که سربازان دیوانه نشوند، آنجا رستوران، سینما، کافی‌شاپ هم هست... هیچ چیز حتی آب سربازان آمریکایی مستقر در عین الاسد هم از عراق نیست و تمام آن از آمریکا می‌آید».

پس از این در سال ۲۰۰۷ هم آمریکایی در عین الاسد یک بیمارستان پیشرفته نظامی ساختند. آن‌طور که در تصاویر گوگل ارث مشخص است، حداقل ۲۰ بالگرد و ۲۵ جنگنده – بمب افکن در این پایگاه قرار دارد.

اکنون آن‌چه طبق گزارش‌ها روشن است، این است که عین الاسد یک پادگان ــ شهر نظامی آمریکایی است که واشنگتن روی آن حساب ویژه باز می‌کند و به‌نوعی آن را مرکز فعالیت‌های خود در عراق و تاحدودی منطقه قرار داده یا آن‌طور که العالم تیتر زده بود، آن را "پایتخت آمریکا در عراق" کرده است.

** واکنش منسجم مقامات ایرانی به پاسخ اقدامات تروریستی آمریکا  

سردار سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی عالی رتبه ترین مقام نظامی ایرانی بود که به پاسخ موشکی ایران واکنش مثبت نشان داد.

سرلشکر باقری تاکید کرد که هرگونه شرارت جدید آمریکا پاسخی کوبنده‌تر و قاطع‌تر در پی خواهد داشت

به گزارش مرکز ارتباطات و تبلیغات دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح، سردار سرلشکر پاسدار محمد باقری در پی عملیات مقتدرانه شب گذشته دلاورمردان نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، به سردمداران کج فهم رژیم تروریستی ایالات متحده آمریکا هشدار داد عملیات غرورآفرین شب گذشته تنها بیانگر گوشه‌ای از توانمندی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و در پاسخ به اقدام تروریستی رژیم امریکا در به شهادت رساندن شهید بزرگوار سردار سپهبد پاسدار قاسم سلیمانی می باشد و از این پس هرگونه شرارت جدید آمریکا با پاسخی قوی تر، کوبنده تر و با وسعت بیشتر مواجه خواهد شد.

وی تصریح کرد: اینک وقت آن رسیده است تا سردمداران شرور ایالات متحده با درک توانمندی جمهوری اسلامی ایران در گستره‌ی وسیعی از جغرافیای جهان، روشی اصولی را اتخاذ کرده و هر چه سریعتر نیروهای ارتش تروریستی خود را از منطقه خارج نمایند.

 «محمدجواد ظریف» وزیر خارجه ایران نیز به عنوان مسئول دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی اعلام کرد که ایران، پایگاهی را هدف قرار داد که حمله بزدلانه علیه شهروندان و مقام‌های ارشد ایرانی از آنجا صورت گرفت، اما «ما به دنبال افزایش تنش و یا جنگ نیستیم. »

ظریف بامداد چهارشنبه در توئیتی نوشت: ایران در دفاع از خود و طبق بند ۵۱ منشور سازمان ملل اقدامات متناسبی را انجام داده و تکمیل کرد و پایگاهی را هدف قرار داد که حمله‌ای مسلحانه و بزدلانه علیه شهروندان و مقام‌های ارشد ما از آنجا صورت گرفت.

وی افزود: ما به دنبال افزایش تنش یا جنگ نیستیم اما از خودمان در مقابل هر گونه تهاجمی دفاع می‌کنیم.

رهبر معظم انقلاب نیز صبح امروز (چهارشنبه) در جمع مردم قم که برای عرض تسلیت به مناسبت شهادت سردار سپهبد قاسم سلیمانی، ابو مهدی المهندس و همرزمان این دو شهید بزرگوار در حسینیه امام خمینی (ره) گرد هم آمده بودند، فرمود: یکی سیلی به آنها (آمریکایی ها) زده شد.

ایشان با تجلیل از مقام شهید سلیمانی و همرزمان ایشان بر حفظ وحدت به وجود آمده میان مردم ایران که در مراسم تشیع این شهید گرانقدر و همرزمانش، تاکید فرمودند.

نکته قابل توجهی که وجود دارد، حفظ وحدت و همدلی مسئولان نظام با مردم می باشد که در قضیه شهادت سرادر حاج قاسم سلیمانی به وجود آمده و مسولان اجرایی نظام باید تمام تلاش خود را بر رفع مشکلات این مردم شریف بکار گیرند تا دشمن نتواند از خلاءهای موجود سوءاستفاده کند.