ارومیه- ایرنا- کمبود یا حتی نبود برخی اقلام بهداشتی طی روزهای نخست شیوع بیماری کرونا در مراکز عرضه آذربایجان‌غربی به تهدیدی جدی تبدیل شده بود؛ تهدیدی که در سایه تدابیر ویژه و هدفمند در زمینه تولید و واردات از یک سو و نظارت بر توزیع اقلام از سوی دیگر، طی کمتر از یک ماه به فرصت تبدیل شد.

طی روزهای ابتدایی اسفند سال ۱۳۹۸ که شیوع بیماری کرونا در ایران کلید خورد، بسیاری از مردم با تقاضای خرید ماسک، دستکش و مواد ضدعفونی کننده راهی بازار و داروخانه شده و با نوشته‌ها و پاسخ‌های مختلف اما منفی مواجه می‌شدند.

«لطفا سوال نفرمایید، ماسک، دستکش و محلول نداریم»، « ماسک و محلول ضدعفونی تمام شد»، «محلول ضدعفونی وجود ندارد، سوال نکنید.»، «ماسک نداریم، اصرار نفرمایید» و «ژل ضدعفونی و محلول موجود نیست» از جمله جملاتی بود که بر روی شیشه‌ها و سردر برخی از داروخانه‌ها نقش بسته بود و در آن داروخانه‌هایی که در ورودی آنها این جملات وجود نداشت، بسیاری از مردم با جواب «نه متاسفانه نداریم» مواجه می‌شدند.

با توجه به افزایش تقاضا و کمبود عرضه، نهادهای مسوول وارد کارزار تولید شدند و با اعطای دهها مجوز تولید و همچنین تهیه ماده اولیه به ویژه در خصوص محلول‌های ضدعفونی، زمینه افزایش عرضه فراهم شد تا جایی که طی کمتر از یک ماه، این افزایش عرضه به حدی رسید که مسوولان از اشباع بخش عرضه بازار ضدعفونی‌کننده‌ها خبر دادند.

در خصوص دستکش و ماسک نیز که ضرورتی به میزان محلول‌های ضدعفونی کننده وجود ندارد و بیشتر پرستاران و کادر درمانی در خط مقدم مقابله با کرونا به آنها نیاز دارند، وضعیت آذربایجان‌غربی روز به روز به سمت بهبود می‌رود و در حال حاضر بازار دستکش به تعادل رسیده و بازار ماسک نیز علاوه بر تهیه کامل برای کادر درمانی، در بازار آزاد به میزان قابل توجهی برای خرید وجود دارد.

توزیع ۴۴۰ هزار لیتر محلول ضدعفونی در بازار دارویی آذربایجان‌غربی

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی‌درمانی آذربایجان‌غربی می‌گوید «طی یک ماه گذشته با هدف کاهش مشکلات مردم، ۴۴۰ هزار لیتر محلول ضدعفونی طی سه نوبت در داروخانه‌های ارومیه و شمال و جنوب استان توزیع شده و در اختیار شهروندان قرار گرفته‌است.

به گفته دکتر جلال غفارزاده، در حال حاضر که کمتر از یک ماه از شیوع بیماری کرونا در آذربایجان‌غربی می‌گذرد، بازار دارویی استان از محلول‌های ضدعفونی اشباع شده ولی ادامه روند تامین این اقلام همچنان در دستور کار است.

وی بیان کرد: طی این مدت و با هدف افزایش تولید و تامین محلول‌های ضدعفونی در استان، ۲۸ فقره پروانه برای واحدهای تولیدی صادر و این واحدها با حداکثر ظرفیت وارد مدار تولید شد؛ این در حالی‌است که در اکثر استان‌های کشور و بسیاری از کشورهای دنیا کمبود محلول‌های ضدعفونی همچنان وجود دارد.

تولید بیش از ۲.۶ میلیون لیتر مواد ضدعفونی‌کننده در آذربایجان‌غربی

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌غربی نیز از تولید بیش از ۲ میلیون و ۶۵۲ هزار لیتر مواد ضدعفونی‌کننده، بیش از ۶۵۸ هزار لیتر الکل و بیش از ۲۰ میلیون و ۱۶۶ هزار عدد انواع دستکش لاتکس یکبار مصرف طی یک ماه گذشته در استان خبر می دهد. 

به گفته غلامرضا بابایی این محصولات تولیدی جهت توزیع با اولویت کادر درمانی بیمارستان‌ها به دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان‌غربی تحویل داده شده و تولیدکنندگان استان همراه با جامعه پزشکی و داروسازی از هیچ کوششی در مسیر خدمت به مردم برای مبارزه با بیماری کرونا دریغ نمی‌کنند.

۲۴۵ هزار بسته دستکش در مدار توزیع بین مردم آذربایجان‌غربی قرار دارد

مدیر تجهیزت و ملزومات مصرفی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی‌درمانی آذربایجان‌غربی نیز می گوید «۲۴۵ هزار بسته دستکش در استان تهیه شده که بخشی از آن توزیع شده است و بخش دیگری در مدار عرضه بین مردم قرار دارد».

لعیا صدیق‌راد بیان کرد: در پی شیوع بیماری کرونا و ممنوعیت صادرات دستکش از کشور، محموله هفت کانتینری که با هدف صادرات وارد گمرک بازرگان شده‌بود، برای توزیع در آذربایجان‌غربی انبار و با همراهی صاحب این محموله و یکی از شرکت‌های توزیع در آذربایجان‌غربی، صدها هزار بسته دستکش با قیمت مصوب بین بیمارستان‌ها، داروخانه‌ها و و نهادهای نیازمند توزیع شد.

به گفته وی بقیه اقلام داخل این محموله نیز طی روزهای آینده با برنامه‌ریزی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی  آذربایجان‌غربی توزیع می‌شود.

وی فعالیت کارخانه تولید دستکش حریر در آذربایجان‌غربی را ظرفیت ارزشمندی برای استان می‌داند و می‌گوید: با تدابیری که اتخاذ شده است، مشکل خاصی در تامین دستکش مورد نیاز شهروندان در استان نخواهیم داشت.

«صدیق‌راد» در خصوص ضرورت استفاده از اقلام پیشگیری از بیماری به‌ویژه دستکش گفت: طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی استفاده از دستکش برای افراد عادی ضرورتی ندارد و فقط کادر درمانی و افراد در معرض آلودگی ملزوم به استفاده از دستکش هستند.

کشف حدود ۱۱۰ هزار ماسک از متخلفان در آذربایجان‌غربی

به گفته معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان‌غربی «طی بازرسی‌های ۳۵ روز گذشته در استان، ۱۱۰ هزار عدد انواع مختلف ماسک در شهرستان‌های مختلف کشف و بخش قابل توجهی از آن به مدار عرضه و استفاده وارد شده‌است».

جلال غفارزاده با اشاره به اینکه بیش از ۸۹ هزار عدد از این تعداد ماسک ساده و حدود ۲۱ هزار عدد نیز ماسک فیلتردار موسوم به N۹۵ بوده است، می‌گوید: پس از بررسی کارشناسی، نزدیک به ۹۶ هزار عدد از این تعداد شامل حدود ۱۶ هزار و ۷۰۰ عدد ماسک فیلتردار و بیش از ۷۹ هزار عدد ماسک ساده قابل استفاده تشخیص داده‌شد.

وی بیان کرد: از این تعداد نیز ۹ هزار و ۴۰۰ عدد ماسک فیلتردار N۹۵ و حدود ۴۸ هزار عدد ماسک ساده به مراکز آموزشی درمانی استان و فوریت‌های پزشکی و معاونت بهداشتی آذربایجان‌غربی اهدا شد.

به گفته وی بخشی از این اقلام کشف شده نیز به همراه محلول‌های ضدعفونی‌کننده در اختیار مراکز تحت حمایت و نظارت بهزیستی شامل مراکز نگهداری سالمندان و شیرخوارگاه‌ها قرار گرفت.

دکتر غفارزاده می‌گوید: در حال حاضر نیز بیش از ۳۸ هزار عدد ماسک شامل هفت‌هزار و ۳۰۰ عدد ماسک فیلتردار و افزون بر ۳۱ هزار عدد ماسک سه لایه به انبار معاونت درمان دانشگاه تحویل داده شده که در روزهای آینده بین مراکز درمانی توزیع می‌شود.

۲۰۰ هزار ماسک از گوانگجوی چین به آذربایجان‌غربی اهدا شد

استاندار آذربایجان‌غربی با اشاره به اینکه سرکنسول ایران در گوانگجوی چین ۲۰۰ هزار ماسک سه‌لایه به استان اهدا کرده است، می‌گوید: این محموله طی روزهای اخیر به دانشگاه علوم پزشکی استان تحویل شد.

به گفته «محمدمهدی شهریاری» وضعیت عرضه اقلام بهداشتی در سطح استان مطلوب است و متولیان امر، توزیع آن در مناطق روستایی و کارخانجات را مورد توجه قرار می‌دهند.

به گزارش ایرنا، این روند بسیار امیدوارکننده زمینه ارتقای مولفه‌های پیشگیری را در آذربایجان‌غربی فراهم کرده و همین امر، بخشی از پروسه کاهش مبتلایان را موجب شده است.

امید می‌رود با رفع کامل این بیماری در آذربایجان‌غربی، فرصت تولید محصولات ضدعفونی و اقلام مشابه در استان به افزایش صادرات آنها تبدیل شود که در آن صورت شاهد رشد قابل توجه درآمدهای استانی نیز خواهیم بود.

شیوع ویروس کرونا اواخر دسامبر گذشته از چین آغاز شد و تاکنون هزاران نفر در کشورهای مختلف دنیا به این ویروس مبتلا شده‌اند و جان خود را از دست داده‌اند.
این بیماری قابل پیشگیری است و به‌ راحتی و با راهکارهای ساده می‌توان از شیوع و ابتلا به آن جلوگیری کرد؛ ویروس کرونا دوره نهفته به نسبت طولانی از چند روز تا دو هفته دارد و همین امر موجب شده‌ تا زمانی که علایمی‌ چون تب و تنگی نفس در مبتلایان بروز نکند، از آن آگاهی پیدا نکرده و ضرورتی برای رفتن به بیمارستان احساس نکنند.
بر اساس آخرین آمار از ابتدای شیوع این بیماری تا روز گذشته ۵۹۷ نفر در اذربایجان‌غربی مبتلا شده‌ و ۴۹ نفر فوت کرده‌اند.

برچسب‌ها