اسلام آباد - ایرنا - افزایش هجوم ملخ صحرایی به اراضی کشاورزی در پاکستان همزمان با درگیر بودن این کشور با شیوع ویروس کرونا و پیامدهای سنگین آن بر معیشت، موجب نگرانی مسئولان پاکستانی نسبت به بروز قحطی در این کشور شده است. 

پاکستان از ماه‌های گذشته برای مقابله با هجوم ملخ صحرایی وضعیت اضطراری اعلام کرده است اما بنا بر پیش بینی مسئولان این کشور در صورت عدم کنترل آن بیم آن می‌رود که پاکستان با پدیده قحطی مواجه شود. 
به گفته رسانه‌های پاکستانی، ۶۰ درصد از جمعیت روستایی این کشور وابسته به کشاورزی و سایر فعالیت‌های مربوط به این حوزه است اما هجوم ملخ صحرایی به صدها هزار اراضی کشاورزی باعث شده تا کشاورزان متحمل خسارت‌های شدید شوند. 
براساس این گزارش، پس از افزایش حمله ملخ صحرایی به مزارع در ایالات بلوچستان و سِند در جنوب این کشور، این پدیده در هفته‌های اخیر به استان پنجاب، بزرگترین ایالت در حوزه کشاورزی رسیده است. 
منابع خبری گزارش دادند: به رغم اعلام وضعیت اضطراری از سوی دولت، نحوه مقابله با هجوم ملخ صحرایی باعث بروز اختلافات میان دولت مرکزی (فدرال) و دولت‌های ایالتی به ویژه در ایالت سِند شده است تا جایی که کارشناسان نسبت به قحطی در کشور ناشی از حمله ملخ‌ها به مزارع و نابودی محصولات کشاورزی ابراز نگرانی می‌کنند. 
براساس آمار سال ۲۰۱۶ دولت پاکستان، ۴۷. ۷۹ درصد از مساحت زمین در این کشور به مزارع کشاورزی اختصاص دارد. اقتصاد پاکستان به شکل عمده بر روی کشاورزی تمرکز دارد و سهم این بخش در تولید ناخالص ملی نزدیک به ٣٣ درصد ثبت شده است. 


هجوم ملخ صحرایی خطرناک‌تر از کرونا
از چهار ایالات پاکستان اراضی کشاورزی در تقریباً ۵۰ شهرستان این کشور با حمله ملخ‌ها روبرو است و به گفته مقامات تعداد ملخ صحرایی نسبت به سال‌های گذشته چند برابر افزایش یافته و به همین دلیل مقابله با هجوم ملخ‌ها دشواتر شده است. 
وزیر کشاورزی دولت ایالت سِند پاکستان معتقد است که این کشور در وضعیت فعلی با ویروس کرونا درگیر است اما تهدید هجوم ملخ صحرایی بیش از پیامدهای کرونا بر معیشت کشور است و خطرناک‌تر قلمداد می‌شود. 
 «اسماعیل راهو» گفت: صدها هزار اراضی در این کشور با هجوم ملخ از بین رفته و کشور در آستانه قطحی قرار گرفته است و در صورتی که مسئولان نقشه راه موثری به کار نگیرند، دولت‌های ایالتی نیز در مقابله با پدیده ملخ صحرایی به نتیجه‌ای نخواهند رسید. 
رسانه‌های پاکستانی می‌گویند: اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی جهت مهار شیوع کرونا که موجب تعطیلی شهرها و صنایع نیز شده، فرآیند مبارزه با ملخ صحرایی را با مشکل روبرو کرده است. محدودیت تردد و تعطیلی مراکز تامین تجهیزات کشاورزی و عدم حضور تیم مبارزه با بلایا از عمده‌ترین این چالش‌ها به شمار می‌رود. 
رایزنی‌های منطقه پاکستان برای مقابله با ملخ صحرایی
مقامات پاکستانی افزایش هجوم ملخ صحرایی را تهدید بالقوه علیه بخش کشاورزی این کشور تعبیر می‌کنند و با هدف مقابله موثر و جمعی به رایزنی با کشورهای منطقه از جمله جمهوری اسلامی ایران و چین پرداخته‌اند. 
پاکستان و چین در ماه مارس برای همکاری مشترک در مقابله با ملخ صحرایی به توافق رسیدند و قرار شد یکصد هزار اردک از چین به پاکستان صادر شود. به گفته کارشناسان چینی یک اردک می‌تواند روزانه دویست ملخ را بخورد و به کارگیری از آنان شاید نتیجه بهتری در مقایسه با سم پاشی باشد. 
همچنین طی گفت وگوهای تلفنی اخیر میان رئیس جمهوری اسلامی ایران و نخست وزیر پاکستان و وزیران امور خارجه دو کشور، طرف پاکستانی با طرح پدیده هجوم ملخ صحرایی در منطقه، بر همکاری جمعی جهت مقابله با این تهدید تاکید کرد. 
سازمان مدیریت بحران پاکستان اعلام کرد: خطر هجوم ملخ صحرایی نسبت به سال گذشته افزایش یافته و متعاقب آن پیش بینی می‌شود میزان خسارت اراضی کشاورزی نیز چندبرابر شود.