دو هفته پس از پیشنهاد دهلینو مبنی بر آمادگی هند برای همکاری مشترک با پاکستان علیه ملخ صحرایی، دولت اسلامآباد نیز در اولین واکنش خود به این پیشنهاد، از آن استقبال کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان روز جمعه اعلام کرد که این کشور با استفاده از جایگاه سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، همکاری با هند برای غلبه بر چالش ملخ صحرایی را گسترش میدهد.
"عایشه فاروقی" گفت: تیم همآهنگی فنی و عملیاتی برای تبادل اطلاعات و توسعه همکاریها در مناطق مرزی تشکیل شده و پاکستان تاکنون همکاری سازندهای با طرف هندی داشته است.
وی تاکید کرد: تیمهای فنی پاکستان و هند تحت هماهنگی سازمان فائو همکاری خوبی داشته و ما معتقدیم که سازنده بودن این همکاریها ادامه خواهد یافت.
منابع خبری گفتند: روزنه جدید همکاری میان دو کشور رقیب جنوب آسیا شاید نوید تنشزدایی میان آنان و هموار شدن مسیر تعاملات در سایر حوزهها باشد. این در حالی است که پاکستان و هند از سه دهه گذشته با تهدید مشترک ملخ صحرایی مواجه هستند که پیامدهای منفی آن به شدت مقامات پاکستانی را نگران کرده و بیم آن میرود که این کشور متحمل خسارتهای مالی سنگین ناشی از نابودی محصولات کشاورزی درپی هجوم ملخها شود.
ملخ صحرایی یکی از خطرناکترین آفتهایی است که با گرسنگی سیر نشدنی در جستوجوی غذا، مسافتهای طولانی را طی میکند و حتی میتواند مساحت قابل توجه ۲۰ درصدی سطح کره زمین را به اشغال خود درآورد. جستوجوی ملخها برای غذا آنها را به جابهجایی تا ۱۵۰ کیلومتر در روز وامیدارد و دلیل مهاجرت بین قارهای آنهاست.
در حال حاضر هند، ایران، پاکستان و شرق آفریقا و منطقه دریای سرخ و جنوب غرب آسیا در سایه تهدید ملخها قرار دارند. در فصل بارشهای بهاری، انتظار میرفت جمعیت ملخها در آفریقای شرقی افزایش یابد؛ ملخهایی که امکان مهاجرت آنها به جنوب غرب آسیا وجود داشت و طبق پیشبینی فائو در خرداد به ایران و پاکستان هجوم آوردند.
ملخها در پاکستان در ۳۸ درصد از مساحت این کشور یعنی ۶۰ درصد مساحت سیستان، ۲۵ درصد سند و ۱۵ درصد پنجاب، تخمگذاری کردند و در صورت عدم کنترل، بخش کشاورزی همسایه شرقیمان تهدید خواهد شد.